Napi tananyag: Szoros eredmények nyomában

A Syracuse rendesen megizzadt a mekkában, miközben a Missouri tovább növelte hazai veretlenségi szériáját.

A nap mérkőzése

# 3 Syracuse (10-0) – St John’s (6-3) 68-63

Egy egészen remek kis parolát hozott a Syracuse, Madison Square Garden-i vendégjátéka, hisz Tyler Ennis (21 pont, 6 gólpassz), C.J. Fair (21 pont, 5 lepattanó) és Jerami Grant (14 pont, 7 lepattanó) révén egészen káprázatosan kezdtek. A házigazda St John’s azonban nem hagyta magát és a nagyszünetet követően D’Angelo Harrison (21 pont, 6 lepattanó), Rysheed Jordan (13 pont, 6 lepattanó) illetve Jakarr Sampson (12 pont, 6 lepattanó) triójának köszönhetően előbb felzárkóztak, majd nem sokkal a vége előtt a vezetést is magukhoz ragadták. C.J. Fair azonban kulcsfontosságú dobásaival ismét jelezte, hogy bizony Ő a liga egyik legalulértékeltebb játékosa, míg Grant egy ritkán látható káprázatos kétkezes blokkal küldte haza Samspont illetve ezzel együtt a St John’s gárdáját is.  

A nap meglepetése

Western Michigan (5-4) – # 20 Missouri (10-0) 60-66

A nap meglepetése igazából nem is meglepetés, csupán a Western Michigan csapatát illeti dicséret a szép lassan egyre fentebb és fentebb kúszó Missouri megszorongatásáért. Immáron 24 mérkőzés óta veretlen odahaza a Mizzou, ráadásul, ha a nem konferencián belüli ellenfeleket nézzük, akkor ez a szám a tegnapi győzelem alkalmával már nyolcvanra emelkedett. A feldobás pillanatától kezdve kézben tartották a mérkőzés irányítását, még akkor is, ha a vendégek David Brown (18 pont) és Shayne Whittington (16 pont, 10 lepattanó) révén a végső dudaszó pillanatáig lőtávolon belül tudtak maradni. Hazai oldalon Jabari Brown (15 pont), Earnest Ross (12 pont, 7 lepattanó) és Jordan Clarkson (12 pont, 5 gólpassz) is szépen muzsikált. Magabiztos hazai siker.     

 A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Wyoming (7-3) spílere Larry Nance érdemelte ki, aki a Denver (4-5) elleni 64-61-es meglepő vereség alkalmával, 38 ponttal és 12 lepattanóval vette ki a részét a közösből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus