Napi tananyag: Wiggins legjobb estje?!

Andrew Wiggins eddigi legjobb meccsét játszotta, ennek ellenére a lefújás pillanatában mégsem örülhetett…

A nap mérkőzése

West Virginia (6-4) – # 9 Gonzaga (9-1) 76-80

A legendás mester Bob Huggins csapata a West Virginia sokkal, de sokkal jobban kezdte a mérkőzést, mint azt sokan előzetesen várták volna tőlük. Persze ebben az is közrejátszott, hogy a Zags az első percekben képtelen volt távolról a gyűrűbe találni. A „Hegyvidékiek” futásában elsősorban Eron Harris (23 pont, 4 lepattanó), Juwan Staten (17 pont, 9 lepattanó) és Terry Henderson (15 pont, 5 lepattanó) hármasa járt az élen. A fordulást követően azonban hirtelenjében elkezdtek beakadni a hazaiak triplái, amelyekből Kevin Pangos (18 pont, 4 gólpassz) egymaga gyors egymásutánban négyet is vállalt, megpecsételve ezzel a West Virginia sorsát. Pangos mellett Przemek Karnowski (19 pont, 13 lepattanó) és Gary Bell (15 pont, 9 lepattanó) kettőse is remekelt. Papírforma hazai siker.

A nap meglepetése

# 22 Kansas (6-3) – # 19 Florida (7-2) 61-67

Andrew Wiggins (26 pont, 11 lepattanó) egyetemi pályafutása eddigi legjobb mérkőzését futotta, ám ezzel együtt is az orrát lógatva kellett elhagynia a parkettet a Florida ellenében. Két ellentétes félidőt mutatott a játék képe, hisz az első húsz percben Scottie Wilbekin (18 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés), Dorian Finney-Smith (15 pont, 5 lepattanó) és Casey Prather (12 pont, 8 lepattanó) hármasának révén az történt a pályán, amit az „Aligátorok” szerettek volna. A nagyszünetet követően Andrew Wiggins rákapcsolt és rövid idő alatt négy trojkát szórva szorossá varázsolta az eredményt. Csakhogy rajta kívül senki mást nem lehetett dicsérni a Jayhawks oldalán, így végeredményként örüljenek, hogy csak ennyivel maradtak alul.    

 A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal a Towson (7-4) kosarasa Jerrelle Benimon érdemelte ki, aki az alsóbb ligás Central Pennsylvania ellenében egy 17 pontos, 18 lepattanós és 10 gólpasszos tripla-duplával vette ki a részét csapata 102-72-es sikeréből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus