NCAA hírmorzsák 2014-06-05

Tony Bennett 7 évre írt alá a Virginiával. Felgyorsul az egyetemi bajnokság? Calipari és Self is NCAA edző marad egyelőre. A Kentucky augusztusban a Bahamák felé veszi az irányt. Nyilvánosságra hozták a Jimmy V Classic párosításait.

Tony Bennett, az ACC regnáló év edzője 7 éves szerződéshosszabbítást írt alá csapatával, a Virginia Cavaliersszel. A kontraktus szerint a 2020-21-es szezonig kötelezte el magát a Lovagokhoz a mester, akinek eddigi mérlege a Cavsszel 106-60 volt. Pénzügyileg sem járt rosszul a tréner, hiszen éves fizetése $1.942 millió dollár lesz. Bennettet tavaly az ACC-ben (Atlantic Coast Conference) az év edzőjének választották, miután a Virginia klubtörténetének egyik legjobb szezonját futva, 33 év után újra megnyerte a konferencia alapszakaszát, és ezt a teljesítményt megfejelve 38 év után megnyerték az ACC házi rájátszását is.

Az ACC konferencia döntéshozói megszavazták azt a javaslatot is, mely szerint a 35 másodperces támadóidőt 30-ra csökkentsék egyes előkészületi mérkőzéseken próbaképp. Az újítást pártolók azt remélik, hogy gyorsabbá válik a támadóidő lefaragásával a meccsek tempója.

A Kentucky Wildcats trénere, John Calipari és a Kansas Jayhawks mestere, Bill Self elárulták Andy Katznek (ESPN), hogy nagyon nehezen hagynák ott egyetemi csapatukat egy esetleges NBA edzői állásért. Azt is elmondták, hogy idén nyáron egyiküket sem kereste meg egy profi csapat sem, ami annak fényében is különös, hogy Caliparit többször is hírbe hozták a Los Angeles Lakersszel.

Calipari beszélt a Wildcats nyári edzőtáborozásáról is, amelynek helyszíne a bahama-szigeteki Atlantis lesz, augusztus közepén. Hat felvezető meccset is fog játszani ott a Kentucky, mégpedig olyan válogatottak ellen, amelyek keretében NBA játékosok is vannak. "Olyan nemzeti csapatok ellen fogunk pályára lépni, amelyek erősebbek nálunk. A realitás szerint 0-6-os mérleggel fogjuk zárni ezt a 10 napos bahamai utazást." – szögezte le Calipari.

December 9-én kerül sor a nyolcadik Jimmy V Classicra a Madison Square Gardenben. Villanova-Illinois és Indiana-Louisville összecsapásokat tekinthet meg a kosárlabda szerető közönség. A Jimmy V hetet az ESPN csatorna hozta létre, hogy rákos megbetegedéssel kapcsolatos kutatásokra gyűjtsenek pénzt. Az eddigi 7 évben több mint 8 millió dollárt tudtak összegyűjteni a szervezők a Jimmy V Alapítvány számára. Az Alapítvány névadója, Jim Valvano, aki edzőként 1983-ban bajnokságot nyert a North Carolina State csapatával, majd 10 évre rá elhunyt daganatos megbetegedés következtében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus