NCAA hírmorzsák 2014-07-04

A rivalizálás nem áll meg a Kentucky és a Louisville között, Bruce Pearl gyűjtögeti a kirakós darabokat az Auburn Tigershez. Tyler Dorsey kiváló középiskolai kosaras elbizonytalanodott és visszalépett az Arizonának tett ígéretétől. Újabb Ibaka Oklahomában, még több transzfer hír és megvan a Florida A&M új vezetőedzője is.

A Kentucky és a Louisville együttesen jelentették be, hogy az évente megrendezésre kerülő „Rivalry” mérkőzésüket december 27-én fogják megrendezni. A meccs házigazdája a Louisville lesz és az esemény "Basketball Hall of Fame Shootout" név alatt fog futni. A két egyetem egymás elleni örökmérlegét a Kentucky vezeti 32-15 arányban és tavaly egyszer az alapszakaszban, egyszer pedig az NCAA-tornán is találkoztak a felek a legjobb tizenhat között. Mindkét összecsapás után a Wildcats szurkolói örülhettek csapatuk győzelmének. Ráadásul a vadmacskák az utóbbi hét egymás elleni összecsapásból hatot meg is nyertek.

Az Auburn nagy fogása Antoine Mason volt, aki a Niagara egyetemet hagyta ott azért, hogy a Tigers csapatában játszhasson. Mason, Doug McDermott mögött a második legponterősebb egyetemi játékos volt, 25.6 egységet termelve meccsenként. A hátvéd már jövőre Bruce Pearl együttesének szolgálatába állhat, hiszen az NCAA transzfer szabályzata engedélyezi a már lediplomázott játékosok csapatváltása esetén az egy év kihagyás nélküli játékot. Mason a korábbi NBA játékos, a keménységéről is híres-hírhedt Anthony Mason fia.

Mason a harmadik transzfer, akit Pearl és csapata a Tigershez tudott csábítani mióta átvette az Auburn kispadját Tony Barbee-tól. Marshallból érkezett Kareem Canty (16.3 pont/meccs, 5.5 gólpassz/meccs), akinek a következő évet ki kell ülnie a suli váltás miatt, azonban utána Ő még 3 évig játszhat az NCAA-ben. A New Mexico State csapatából érkezik K.C. Ross-Miller, aki diplomázása miatt Masonhöz hasonlóan szintén szerepelhet jövőre. Végül a Florida State egyeteméről váltott Cinmeon Bowers. A magasembert az egyik legjobb harmadéves játékosként tarthatják majd számon.

A 2015-ös osztály (class) egyik legkiemelkedőbb tehetsége, Tyler Dorsey visszavonta elköteleződését az Arizona Wildcats felé, mivel úgy gondolja, hogy túl hamar döntött, és nem vizsgált meg minden tényezőt kellő körültekintéssel. Tyler Dorsey egyúttal örül annak, hogy Sean Miller edző megértő vele, és természetesen nem zárja ki azt sem, hogy mégis az Arizona Wildcats játékosa legyen a jövőben. A fiatal tehetségért folytatott küzdelembe a UConn, Kansas, Duke, UCLA, Washington, Cal, Arizona State, Louisville, Texas, SMU, UNLV, Marquette, St. John's, Florida State, Oregon, Oregon State és Tulsa egyetemek is bekapcsolódtak. Dorsey még januárban fogadta el az Arizona Egyetem ösztöndíját, amelyet most 5 hónapra rá, mégis meggondolt.

Miután a Michigan State a ponterős Eron Harrist már magához édesgette, második transzferjüket is sikerült megszerezni Bryn Forbes személyében, aki a Cleveland State-ből érkezik a spártaiakhoz, számol be a hírről a Lansing State Journal. Forbes ráadásul egy különleges engedélynek köszönhetően akár már jövőre játszhat a Michigan State csapatában. Húgának egészségügyi problémái vannak, és a hátvéd azért vált iskolát, hogy közelebb játszhasson otthonához. Forbes tavaly 15.6 pontot átlagolt és 42.4%-al célzott a triplavonalon túlról, valamint további érdekesség vele kapcsolatban, hogy a Michigan State játékosával Denzel Valentine-nal már játszott együtt a középiskolában.

Serge Ibaka öccse, Igor Ibaka a Northeastern Oklahoma A&M-ből az Oklahoma State-hez szegődik, jelentette be mostani edzője Dustin Grover. Az ifjabb Ibaka, freshman (újonc) egyetemi szezonjában 13.7 pontot és 9.6 lepattanót átlagolt, 64%-kal célzott a mezőnyből. A hírek szerint, Igort megkereste a tavaly veretlen alapszakaszt produkáló Wichita State és az Old Dominion is, azonban a tény, hogy így közel lehet bátyjához, az Oklahoma State felé billentette a mérleg nyelvét.

Tovább erősít a Georgia State, mivel a Samford transzfer Isaiah Williams elkötelezte magát a Georgia State-hez. A 2013-14-es idény Southern Conference év újoncának választott Williams 11.9 pontot és 3.4 gólpasszt átlagolt a tavalyi év során. Miután a következő szezont kiüli a szabályok miatt még három évet pattogtathat új csapatában. A nagyon súlyos lábtöréséréről is elhíresült Louisville transzfer Kevin Ware és az Indiana-ból átpártolt Jeremy Hollowell is a Georgia State rendelkezésére fog állni a 2015-16-os.

Mint ahogy arról legutóbbi morzsánkban olvashattátok, Robert Carter másodéves játékos a Geogia Tech-ból a Marylandhez költözött, azonban most a dolgok érdekes fordulatot vettek, mivel az irány megfordult Charles Mitchell esetében, aki épp a Marylandet hagyta ott a Yellow Jackets kedvéért. Mitchell döntésének hátterében az áll, hogy mivel atlantai származású, ezért szeretett volna otthonához közelebb játszani.

A Florida A&M Byron Samuelst szerződtette vezetőedzőjének, aki eddig a Hampton és Radford edzőjeként és négy évet pedig a Tenessee segédedzőjeként tevékenykedett. Tavaly a Georgia egyetem alkalmazásában állt. „ Még sok dolgunk van azzal kapcsolatban, hogy új játékosokat toborozzunk, azonban nagyon boldog vagyok, hogy még mindig maradtak jó játékosok a csapatban” – nyilatkozta az újdonsült Florida A&M edző a Tallahassee Democratnek. Samuels az áprilisban menesztett Clemon Johnsont váltja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus