NCAA hírmorzsák 2014-07-07

A Missouri újra megmérkőzhet jövőre egykori BIG12 riválisával. Öt év után ismét összecsap a Duke és a címvédő Connecticut. További edzőfogások és transzferek a holtidényből.

Habár nem a Kansas City Jayhawks csapatát sikerült ellenfélként beszervezni a Mizzou-nak, mégis egy nagy hallal, az Oklahoma State Cowboysszal sikerült megegyezni a Tigriseknek. Az összecsapásra December 30-án fog sor kerülni a Kansas City-ben található Sprint Centerben. A két egyetem az utóbbi 88 évben 118 alkalommal találkozott egymással, és az örökmérleget a Mizzou vezeti 77-41 arányban. A legutóbbi egymás elleni mérkőzésre még 2012-ben került sor, amikor a Tigrisek még a BIG12 konferencia égisze alatt játszottak (azóta már átkerültek az SEC konferenciába). Mindkét együttesnek problémákkal és újjáépüléssel kell szembe néznie. Míg a Missouri esetében a sikeredző, Frank Haith áprilisban a Tulsához igazolt átadva a csapat irányítását Kim Andersonnak, addig a Cowboys tavalyi csapatából idén nem tér vissza a kampuszra Marcus Smart, Markel Brown and LeBryan Nash sem.

Előre dörzsölhetjük kezeinket és karikázhatjuk a naptárainkon december 18-át, mivel bejelentették, hogy a Duke és a címvédő Connecticut összeméri erejét ezen a téli napon az IZOD Centerben. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy összecsaphatunk a címvédő UCONN egyetemmel. Sok szurkolónk van a New York/New Jersey területen, ami ugyancsak igaz a Huskiesra is. Kevin Ollie nagyszerű munkát végez a Connecticutnál, és mi büszkén vállaljuk a megmérettetést – nyilatkozta a Duke legendás mestere Mike Krzyzewski. A két csapat eddig csak kilenc alkalommal találkozott egymással, legutóbb 2009-ben, amikor a Kék Ördögök hagyták el győztesen a parkettet.

A Fresno State három évvel hosszabbította meg a vezetőedző Rodney Terry szerződését. A Bulldogok 13 éve nem kerültek be az NCAA tornára, azonban a 46 éves mester csapata tavaly már 20 mérkőzés felett nyert. A szakember 2011-ben vette át a csapat irányítását, amely azóta folyamatosan jobb eredményt ér el. 

Korábbi NBA-vezetőedző (Golden State Warriors, Sacramento Kings), Eric Musselman csatlakozik az LSU Tigers szakmai stábjához, mint segédedző. Musselman az utóbbi két évet az Arizona State-nél töltötte. Tavaly az LSU tehetséges, ámde tapasztalatlan csapattal rendelkezett, amelynek 20-14-es mérlege nem volt elegendő az NCAA-tornán való szerepléshez. Idén a két NBA potenciállal rendelkező játékos, Jarell Martin és Jordan Mickey még egy évvel tapasztaltabban harcolhatnak nagyobb célokért, amelyek szerint a csapatnak szerepelnie kell az NCAA-rájátszásában.

Gabe Levin a Marquette játékosa lesz, miután transzferált a Loyola Marymount csapatából. Három éve lesz még bizonyítani a szabályok értelmében, miután a következő esztendőt kihagyja. Tavalyi átlaga 11.1 pont és 7.1 lepattanó volt.

Mick Cronin új, hétéves szerződést kötött a Cincinattivel. A Cincinatti-i származású Cronin már nyolc éve a csapat edzője. Cronin mester zsinórban négyszer vitte be együttesét a márciusi „Nagy Táncba”, és tavaly a Cincinatti az AAC konferencia legjobb alapszakasz mérlegével zárt. Cronin új kontraktusa a 2020-21-es idényig szól.

Coaches vs. Cancer (Edzők a rák ellen) elnevezésű torna résztvevőit már márciusban lehetett tudni, azonban most a beosztásra is fény derült már. November 21-én a két elődöntő a Stanford-UNLV és a Duke-Temple lesz, majd a győztesek a következő napon ismét pályára fognak lépni.

John Octeus, a Colorado State transzferje a UCLA-ben folytatja, és mivel a nyáron diplomázott, ezért jövőre azonnal a Bruins rendelkezésére is állhat majd. A tavaly 13.4 pontot átlagoló hátvéd is segítségére lesz a kaliforniai alakulatnak pótolni a drafton első körben elkelt Zach LaVine-t, Jordan Adamst és Kyle Andersont. Tavaly a UCLA nagyon jó szezont futott, 28-9-es mérleggel zárt, és végül a Florida parancsolt nekik megálljt a legjobb 16 között.   

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus