NCAA hírmorzsák 2014-07-31

Ismét kevesebben vagyunk egy legendával, elhunyt Wallace „Wah Wah” Jones. Nőt vert ököllel a UAB játékosa, Chad Frazier. Sérülés- és toborzás hírek. Grant Hill a nagyvonalú. A UCLA egyetem létesítményeit elöntötte a víz.

88 éves korában elhunyt a Kentucky Wildcats legendája Wallace "Wah Wah" Jones, aki első két bajnoki címéhez segítette a vadmacskákat. Az 1948/49-es „Faboulus Five” csapatból Ő volt az egyetlen még élő tag. 1948-ban olimpia aranyat nyert az USA kosárcsapatával. John Calipari, a valaha létező legnagyobb Kentucky Wildcatnek nevezte Wallace Jonest, aki onnan kapta a „Wah Wah” becenevet, hogy kishúga nem tudta kimondani a keresztnevét. Jones az egyetlen, akinek a kosárlabda és az amerikai futball mezét is visszavonultatták.

A UAB tavalyi legjobb pontszerzője nem tér vissza a csapathoz, miután testi sértéssel vádolták meg. A vád szerint Chad Frazier ököllel többször is megütött egy nőt. Frazier tavaly 17.7 pontot és 4.2 asszisztot szerzett meccsenként, jövője még ismeretlen, annyi viszont biztos, hogy egy évet játszhat még az NCAA-ben.

A Louisville bedobója, Akoy Agau 6 hetet kényszerül kihagyni sérvműtéte miatt, árulta el a cbssports.com-nak Rick Pitino, a Cardinals legendás edzője.

A Creighton csapatának mindössze egy kezdőjátékosa tér vissza a tavalyi szezonból, azonban ő is megsérült. Két hónapos kihagyás vár Austin Chatmanre, aki megműtteti hüvelykujj ínszakadását. A műtét nem súlyos beavatkozás, viszont mindenképp szükség van egy egészséges Chatmanre, hogy a Creighton versenyben lehessen a Big-East konferencia legjobbjai között. Helyi források szerint a műtét ellenére Chatman már a szezon első mérkőzésén ott lehet november 14-én a Central Arkansas ellen, tehát a hátvéd folytathatja a sorozatát, mely során 71 egymás utáni mérkőzésen volt kezdő.

Todd Mayo nem tér vissza a Marquette-hez szenior szezonjára, ehelyett profiként próbál meg valamelyik klubhoz szegődni. – A legjobbakat kívánjuk Toddnak és elismerjük azt, amit a programunkért tett. Teljesen megértem azt, hogy profi karrierbe szeretne kezdeni és mi támogatjuk a döntésében. – nyilatkozta Steve Wojchiechowski, a Golden Eagles edzője. A tavaly 11.3 pontot és 2.7 lepattanót átlagoló játékos az öccse az NBA-ben pattogtató és korábbi USC játékos O.J. Mayónak.

Grant Hill és felesége nagylelkű 1.25 millió dollárt adományozott a Duke-nak. A pénz nagy részéből a Duke létesítményeit fogják fejleszteni, illetve kisebb összeg jut egy művészetet és tudományt támogató programnak is. A korábbi Blue Devil játékos 2000-ben már adományozott egymilliót volt csapatának. Hill a Duke történetének egyik legeredményesebb játékosa, aki 1991-ben és 1992-ben is bajnok lett csapatával. Az év védőjátékosának, ACC év játékosának, All-ACC játékosnak és All-Americannak is választották. Ő volt az első játékos az ACC konferencia történetében, aki legalább 1900 pontot, 700 lepattanót, 400 gólpasszt, 200 labdalopást és 100 blokkolást tudott felmutatni.

Magyar érdekeltségű hír, hogy a UCLA létesítményei vízvezetéktörés miatt vízben állnak, köztük a kosárlabda csarnok, a Pauley Pavilion is. Golomán György egyetemén azt ígérik, hogy a javításra szoruló „Pauley” tökéletes állapotban lesz a szezonkezdetre. Habár vízilabdában jók vagyunk, azt kívánjuk Gyurinak, hogy száraz körülmények között mutathassa meg tudását a Bruins csapatában. Videó a vizes helyzetről:

Toborzás mini-rovat:

Chase Jeter a napokban meghozhatja döntését arról, hogy melyik egyetemen szeretne pattogtatni az egyetemi bajnokságban. Jetert a 2015-ös osztály legjobb 10 játékosa között tartják számon, sőt, egyesek Tim Duncanhez hasonlítgatják. Jeter a lehetséges jelöltek listáját négyre csökkentette: UCLA, Duke, UNLV és Arizona. Elmondása szerint a Duke az éllovas, azonban még nem döntötte el, hogy melyik sulit választja.

Andre Spight a JUCO All-American Showcase-n villogott, így továbbra is több egyetem érdeklődik iránta, mint például az Arizona State, a Creighton, a San Diego State, a Tennessee, az Oregon és a Penn State. Spight több szakértő szerint az egyik legjobb harmadéves középiskolás hátvéd, tavaly 16 pontot átlagolt meccsenként, azonban ő úgy gondolja, hogy alacsony a kettes poszthoz, így a passzai fejlesztésén dolgozik. Andre szeptember elején az Arizona State-t látogatja meg, amelynek leginkább kedveli a játékstílusát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus