NCAA hírmorzsák 2014-08-12

Megszületett az O’Bannon-szabály. A Washington és a Gonzaga rivalizálása folytatódhat. Jeter a Duke-hoz kötelezte el magát. A Battle for Atlantis torna a szezon kezdetének egyik legnagyobb eseménye lesz. A Charleston megszabadult a játékosaival kíméletlen Wojciktól. A Fresno State nem hagyja magára Paul George-ot a bajban sem. Meghalt Matt Derenbecker. Ellopták a Kentucky bahamai jegyeit. Duncan Robinson két osztályt lépett előre.

Tom Izzo kitette Kenny Kaminskit a Michigan State csapatából. Az edző közleménye szerint Kaminski nem felelt meg a kötelezettségeinek, ezért kell Őt elbocsátani a programból. A triplavonalon túlról 49%-kal dobó Kaminski twitteren erősítette meg a hírt és még nem tudja, hogy hová igazol.

Toborzás mini-rovat:

Chase Jeter hivatalosan is a Duke egyetemén fog játszani. Korábban írtunk róla, hogy négy egyetem közül fog választani, döntése pedig a Blue Devilsre esett. A 2015-ös osztályhoz tartozó Jeter egy Adidas Nations rendezvényen jelentette be döntését a kaliforniai Long Beachen, ami után Ő a második TOP 10 tehetség a 2015-ös osztályból, aki bejelentette elköteleződését valamelyik iskola felé. A center Jeter lehet annak az Okafornak az utóda, aki idei freshman éve után valószínűleg jelentkezik az NBA-draftra.

A Washington és Gonzaga egyetem rivalizálása folytatódhat. A két suli egymás elleni mérkőzései még 1910-ben kezdődtek, és körülbelül 10 évvel ezelőtt fejeződtek be. A bejelentés szerint a 2016-17-es szezontól újra megmérkőzhetnek egymással a rivális csapatok, mindkét közösség nagy örömére. Egyelőre még nem állapodtak meg a felek abban, hogy melyik évben melyik csapat legyen a házigazda.

A Battle for Atlantis torna igazi csemegét kínál a szezon kezdetén, mivel parkettára kerülnek igazi nagyágyú csapatok is, mint a Wisconsin, Florida, North Carolina vagy a Golomán Györgyöt is soraiban tudó UCLA is. Az alábbi linkre kattintva láthatjátok a párosításokat és a lebonyolítás menetét.

http://espn.go.com/pdf/2014/0804/ncb_atlantis.pdf

A csapatok soraiban nagy volumenű egyetemi sztárokat is figyelhetünk, mint a wisconsini Frank Kaminsky-t, Sam Dekkert, vagy a villámgyors Tar Heel Marcus Paige-et. A mérkőzéseket november 26-28. között rendezik majd. Tavaly a Villanova nyerte a tornát, az előző bajnokok pedig a Duke és a Harvard voltak.

A Charleston egyetem kirúgta vezetőedzőjét, Doug Wojcikot. A döntés várható volt, hiszen nyilvánosságra került, hogy Wojcik mester edzésein gyakran ütlegelte játékosait, mindezt keresetlen szavak záporának kíséretében. Ezután érthető volt a Charleston döntése. Wojcik két évig volt az egyetem vezetőedzője, mérlege a két szezon alatt 38-29 volt. Belső források szerint az NBA-ből 2010-ben visszavonult Anthony Johnsont szeretnék szerződtetni a megüresedett pozícióra. Johnson állítólag üdvözli az ötletet.

A Fresno State ember nagyságú jobbulást kívánó kártyát küldött egykori sztárjának, Paul George-nak. Mint ismert, PG egy felkészülési meccsen szenvedett súlyos lábsérülést. A Fresno State nem felejtette el, hogy mit köszönhet a Pacers-játékosnak, és több mint száz hallgató aláírta a kártyát, amelyen George-nak kívánnak mihamarabbi felépülést.

Kép a kártyáról:

http://twitter.com/TimDeRuyter/status/496818336101978113/photo/1

Az egykori UAB sztár Chad Frazier a profik közé áll. Korábban írtuk, hogy Fraziert testi sértéssel vádolták meg, mivel állítólag ököllel többször megütött egy nőt. A játékost a UAB elbocsátotta, később azonban a vádat ejtették ellene. Frazier már csak egy évet játszhatott volna az NCAA-ben, ezért is döntött úgy, hogy a profik közé szegődik – árulta el testvére, Sim a CBSSports.com oldalnak.

A harmadosztályból lép az első divízióba Duncan Robinson. Elég ritkán fordul elő, hogy a DIII-ból az elsőbe lépjen egy játékos és akkor is általában egy kisebb program tagja lehet - most azonban nem más, mint Jim Beilein szemelte ki Robinsont a Michigan számára. A játékos a 2015-16-os idényben léphet először pályára Wolverine-ként. A tavaly 17 pontot és 6 lepattanót átlagoló Robinson állítólag jól dobó magasember mivolta miatt került a michiganiek látókörébe.

Calvin Godfrey a Southernből a Memphishez transzferál és mivel a Southernnek APR (Academic Progress Rate) problémái vannak, ezért jövőre azonnal játszhat a Memphisben. Godfrey tavalyi statisztikái: 13.1 pont, 8.8 lepattanó és 1.6 blokk.

A Louisville kezdő irányítója, Chris Jones 3-5 hétre esett ki egy lábsérülés miatt. Jones a sérülése alatt úszni fog, hogy megőrizze kondiját.

A Marylandnek 31 millió dolláros lelépési díjat kell fizetnie az ACC konferenciának, amelyet a Big TEN kedvéért hagyott ott.

300 jegyet loptak el, amelyek a Kentucky Wildcats bahamai előkészületi meccseire szóltak. A lopott jegyeket érvénytelenítették már a szervezők, így azok egy centet sem érnek már.

Megszületett az Ed O’Bannon-szabály, mely szerint az egyetemista sportolók akár 5000$-t is kereshetnek évente. A bírói döntés szerint az NCAA törvényt sért azzal, hogy a sportolók nevét és képmását ingyen használja. A pénzt az NCAA akkor folyósítja a játékosnak, amikor az diplomázott, vagy amikor négy éves egyetemi karrierje véget ér, attól függően, hogy melyik esemény következik be előbb.

A korábbi LSU-, Dayton- és New Orleans-játékost, Matt Derenbeckert holtan találták egy barátjának medencéjében. A 22 éves játékos halálának körülményeit még vizsgálják. A sok helyen megfordult egyetemi sportoló legjobb idénye a tavalyi volt, ahol 10 pontos átlag felé is jutott, míg végül januárban egészségügyi gondok miatt befejezte a szezonját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus