NCAA hírmorzsák 2014-08-17

A VCU Iphone lopásért tiltja el sztárirányítóját, Briante Webert. A CBSSports.com megszavaztatta az edzőket, hogy mit várnak az "autonomy rule" után. Transzferjátékosokkal tölti be több csapat is üres helyeit a keretben. A címvédő erős ellenfelekkel is megmérkőzik, mielőtt a konferencia ellenlábasaival csapna össze. LeVert visszatér sérüléséből, hogy segítse a Michigant. Toborzás mini-rovat: Skal Labissiere.

A VCU sztárját, Briante Webert eltiltotta csapata a szezon első mérkőzéséről a Tennessee ellen. Az eltiltás oka az, hogy Weber egy Iphone 5-t próbált meg ellopni egy helyi edzőteremből. Briante Webert eddig labdaelcsenései miatt szerették, tavaly 3.5 labdát lopott el meccsenként, karrierje során pedig már 296-nál jár, amely 90-nel kevesebb, mint az NCAA-rekord. Reméljük, megmarad a pályán belüli labdalopásoknál.

A CBSSports.com az egyetemi edzőket kérdezte meg arról, hogy az öt legerősebb egyetemi konferencia (SEC, ACC, PAC12, BIG10, BIG12) otthagyja-e az NCAA-t 10 éven belül, hogy saját ligát alapítson, miután megszavazásra került, hogy ez az öt liga saját szabályai alapján működjön (autonomy rule). A szavazás érdekes eredménnyel zárult: Az edzők 69%-a gondolja úgy, hogy a fent említett konferenciák kilépnek az NCAA kötelékéből.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Colorado State elvesztette Jon Octeust, mivel a hátvéd a UCLA csapatához transzferált. Most a Rams megtalálta Octeus helyettesét is, Antwan Scott személyében, aki a Grambling csapatát hagyja ott a coloradói csapat kedvéért. Scott tavaly a Gramblingben elég pofás szezont hozott össze, 15.7 pont és majdnem 4 gólpassz jellemezte teljesítményét. Scott akkor döntött a váltás mellett, miután a Grambling július 1-jén kirúgta edzőjét, Joseph Price-t. A most kezdődő szezonban azonnal játszhat a hátvéd, mivel már lediplomázott.

A UNLV valószínűleg megszerezte a hiányzó darabkát a kirakósból, mivel Cody Doolin hozzájuk szegődik, és a fenti esethez hasonlóan már ő is azonnal játszhat a következő szezonban. Doolin a San Fransiscóból érkezik a Runnin’ Rebelshez, és olyan játékosokat irányíthat a pályán, mint a három nagyon ígéretes újoncot, Rashad Vaughnt, Dwayne Morgant és Goodluck Okonoboht. Doolin elsősorban tapasztalatot hozhat a rendkívül tehetséges és fiatal UNLV-hez.

Jermaine Lawrence is egyből új csapata, a Manhattan szolgálatára állhat, miután megkapta kilépőjét (waiver). A Cincinnati transzfer egyetemi karrierje eddig nem alakult túl fényesen, viszont a középiskolát még ötcsillagos prospectként hagyta el, ezért új csapatánál sokat várnak tőle, és sokan az MAAC konferencia legtehetségesebb játékosát látják benne.

Dominic Woodson otthagyja a Memphist, hogy tiszta lappal indulhasson máshol – jelentette be a Tigers vezetőedzője, Josh Pastner. Belső források szerint Woodson a Baylornál fogja folytatni.

A UConn egyetem is bejelentette konferencián kívüli összecsapásait, amelyből 12 lesz összesen. Az ellenfelek nehézsége változó, pont, mint várhatóan a címvédő játéka is. Néhány keményebb ellenféllel is találkoznak majd, mint a Texas, a Duke, a Stanford vagy a Florida.

A Michigan játékosa, Caris LeVert visszatért a pályára bokasérülése után, mely több mint három hónap kihagyásra kényszerítette őt. A Wolverines edzője, John Beilein szerint LeVert még messze a 100%-os formájától, azonban a michiganiek szezonkezdetére már nagyon sokat vár tőle, így Levert akár első számú opció is lehet a sárgamezeseknél.

Kedren Johnson és Dai-Jon Parker nem térhet vissza a Vanderbilt csapatába, mivel számtalanszor megszegték a csapat által elvárt viselkedési normákat. Betelt a pohár a Vandynél, ezért a két játékosnak új csapat után kell néznie.

Toborzás mini-rovat:

A 2015-ös év egyik legnagyobb tehetsége a 11. helyen rangsorolt prospect, Skal Labissiere hat egyetemre csökkentette a lehetséges jelöltjei számát. Baylor, Georgetown, Kentucky, Memphis, North Carolina és Tennessee egyetemeknek van még arra esélye, hogy megszerezze Labissiere-t. A haiti származású játékosról korábban még olyan hírek is napvilágot láttak, mely szerint a középiskola után valahol Európában tölt majd el egy évet profiként. Úgy látszik, hogy mégis a „klasszikus” utat választja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus