Golomán-interjú a kinti életről, játékról

Golomán György adott interjút, amelyben beszél többek között saját játékáról és arról is, mi hiányzik neki Magyarországról.

Golomán elmondása szerint nagyon izgatott, keményen dolgott a UCLA az elmúlt hetekben, reményei szerint sokan kilátogatnak majd a meccsükre. Megkérdezték tőle, hogyan szokott hozzá a Los Angeles-i élethez, amire annyit mondott, hogy azt nem olyan nehéz megszokni. Szerinte Magyarország egy teljesen más világ, a különbséget nem is nagyon lehet leírni anélkül, hogy valaki ne járt volna mindkét országban, viszont tetszik neki LA-ben. Egy évet már eltöltött Floridában, ami szerinte nagyon hasonló hely. Magyarországról a magyar ételek hiányoznak neki legjobban - ugyan szereti az amerikai konyhát is, de a "hazai" mégiscsak hiányzik neki.

Arra is rákérdeztek az újságírók, hogy centerben vagy erőcsatárként fog-e játszani többet, amire azt mondta, hogy négyesként, ott érzi otthonosabban magát, és általában erőcsatár poszton kerül pályára. Ha valakihez hasonlítja a saját játékát, akkor az Pau Gasol, hiszen hasonló magasak, ő is európai, illetve jól passzol és lát a pályán. Szerinte sokkal gyorsabb és atletikusabb az amerikai kosárlabda, Európában pedig sokkal több hangsúlyt fektetnek a szervezettebb, tudatosabb játékra. Az up-tempo stílushoz már volt szerencséje a középiskola utolsó évében Floridában, ettől függetlenül még mindig szokja a folyamatos rohanást. Fizikálisan jól halad - még mindig fel kell szednie némi súlyt magára, de úgy érzi, napról napra jobb. 220 fontra (100 kiló) kellene "felhízlalnia" magát az edzője elképzelései szerint, jelenleg 212 font (96 kiló).

A teljes interjút megnézhetitek:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus