Markus Howard: az új Steph Curry vagy az új Jimmer Fredette?

Markus Howard, a Marquette harmadéves játékosa 53 pontot szórt az NCAA-ben, idén már nem először szakadt ki nála a zsák - az NBA-karrier viszont kérdőjeles.

Az 53 pont új karriercsúcs, tavaly akadt egy 52 pontos mérkőzése is a Dwyane Wade egykori alma materét erősítő Howardnak, ilyen duplázásra az elmúlt húsz évben egyébként nem volt példa az NCAA legmagasabb divíziójában. Egyébként idén harmadszor ért el legalább 45 egységet (az egyik mérkőzésen a második félidőben szórt kerek 40-et), erre legutóbb Jodie Meeks volt képes az egyetemi bajnokságban, de akadt egy 37 pontos meccse is. A Marquette egy meccsen szerzett pontokra vonatkozó örökranglistáján az első négy helyen már Howard található, pedig Wade mellett olyan játékosok jártak ide, mint Jimmy Butler, Wesley Matthews, vagy anno Doc Rivers.

Howard első évében egyébként 13.2 pontot átlagolt 54.7%-os triplázással, 89%-os büntetőzéssel, második évében már 20.4 pontot (40.4%-os tripla, 93.8%-os büntetőzés), idén pedig 25.8 pont jön tőle 47%-os hármassal és 90% körüli büntetőzéssel, és már 4.3 gólpasszt is ad - a csapat pedig egészen kiváló mérleggel, 13-3-mal áll jelenleg a tabellán.

Howard (aki U17-es világbajnok az USA színeiben) elképesztő triplafesztiválokra képes, félelmetes a keze, a címben megfogalmazott kétely leginkább a fizikai paramétereinek szól: "mindössze" 180 centi és 80 kiló. 

Íme az 53 pontos performansz:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus