Happy end lett a spanyol (tor)túra vége

A történet egészen friss, nem egészen két hetes. Hihetetlen viszontagságok után az idei év utolsó Euroliga-mérkőzésén az Uniqa Euroleasing Sopron bravúros győzelmet aratott Madridban, a Rivas Ecopolis otthonában.

Nem véletlenül szokták mondani, hogy az élet a legjobb forgatókönyvíró. Ami a soproni lányokkal a spanyolországi meccs előtt történt, s ahogy az előzmények után a saját pályáján amúgy is esélyesebb spanyol együttes fölé kerekedtek Fegyvernekyék, az szinte hollywoodi történet. 

Már akkor megírtuk, a csapat fölöttébb viszontagságos úton jutott el a spanyol fővárosba. A rossz bécsi időjárás miatt csak késve indultak a gépek, a müncheni csatlakozást Madrid felé már nem érte volna el a küldöttség. Ezek után szinte az egész, a mérkőzést megelőző napot Scwechaton töltötte a társaság, s csak este indulhatott útnak egy közvetlen járattal Madridba. Amikor edzeniük kellett volna, éppen (l)égi útjukat tették a lányok. 

Éjjel meg is érkeztek - már ők maguk, a csomagjaik nem. A mérkőzés lejátszásának napja a szerelésekre, csomagokra való várakozás jegyében telt - mindhiába. 

Így aztán az ellenfél, a Rivas adta oda a soproniaknak játékosai idegenbeli szereléseit, szép narancssárgában virított tehát az Uniqa. Már önmagában ennyi megpróbáltatás esetén is mindenféle vereség magyarázható lett volna, de a kálvária betetőzése az első félidőben remeklő Tianna Hawkins sérülés miatt történt kiválása volt a második húsz perc elején. 

A fárasztó utazás, a csomag-mizéria, a kölcsön mezek és a megsérülő kulcsember kiválása ellenére a Sopron nyerni tudott segítségére siető vendéglátója otthonában.

 
A történet, illetve a fellépés kölcsön mezekben szerencsére megörökítést nyert. Akár egy ki-kicsoda jellegű rejtvényt is lehetne készíteni e kép alapján. 

Nem tesszük, már csak azért sem, mert a guggoló sor esetén a soproni lányokat amúgy meglehetősen gyakran élőben is látó cikkíró sem biztos abban, a barna copfos leányzók közül pontosan ki kicsoda...

A soproni női csapatot régóta figyelemmel kísérő tollforgatónak beugrik az a boldog korszak, amikor egy húsipari cég névadói szinten támogatta a csapatot. Támogatása MESTERFALATOK felirat formájában nyert teret s került felszínre, nyilvánosságra - a hölgyek nadrágjainak hátsó felén. Remek marketingmunka:  tökéletes elnevezés, kiváló reklámfelület...

E kitérő után visszatérve Madridba. A kölcsön mezekből a meccsen adódhattak érdekes szituációk, amikor például valaki "önmagát", illetve azt a játékost őrizte, akinek a mezét viselte.  Lehet, ezen még a Rivas szurkolók is mosolyogtak. A meccs során s a végén azonban a soproni hölgykoszorú hősies harcát s diadalát látva ez minden bizonnyal az arcukra fagyott. Talán akkor engedett volna fel - főleg a férfi nézők esetében, akik közül minden bizonnyal jó páran azért jártak már a Real, vagy az Atletico Madrid futballcsapatának meccsen - ha a lefújás után a labdarúgó mérkőzésekhez hasonló mezcserés jelleggel, még a játéktéren visszaadják a  soproni hölgyek a kölcsön szerelést.

Biztosak vagyunk benne, hogy visszaadták, de hogy pontosan hol és mi módon, arról nem érkezett jelentés. Arról viszont igen, hogy az Uniqa lányai az egész kálvária, vesszőfutás, lidércnyomásszerű túra nehézségei ellenére is nyerni tudtak a Rivas otthonában. 

Horror végén happy end.

Fotó: Rafa Gallego

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus