Női középszakasz: A 10. forduló válogatottja

A középszakasz utolsó, 10. fordulójában ugyan a legjobb egyéni teljesítményt egy diósgyőri légiós érte el, de több magyar játékos is kiemelkedően teljesített. A play-offot megelőző záró forduló legjobb csapata így ismét nemcsak külföldiekből állt össze.

A 10. forduló csapata:

Ciglar Iva (3, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Amber Holt (1, PINKK-Pécsi 424) – Gorjanácz Ágnes (1, Ceglédi EKK) – Zele Dorina (2, Atomerőmű KSC-Szekszárd) – Liene Jansone (1, Aluinvent-DVTK)

(zárójelben hányadik alkalommal szerepel a csapatban)

Ciglar Iva (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A női pontvadászatban ritkán látható pontesőt hozott a Sopron zalaegerszegi fellépése. Ebből pedig alaposan kivette a részét a zöld-sárgák horvát-magyar irányítója. A 29 játékperce alatt ugyanennyi VAL-pontot elérő Ciglar kiemelkedő dobóteljesítménnyel jutott el 26 pontig. 10 rádobásából 8-at értékesített, közte 6/7-es triplamutatóval! 5 eladott labdáját 2 gólpasszal, 1-1 labdaszerzéssel és blokkal ellensúlyozta és szedett még 4 lepattanót is.

Amber Holt (PINKK-Pécsi 424)

A PINKK magabiztosan győzött az MTK ellen, tette mindezt úgy, hogy bőven pihenhettek legjobbjai, miközben nyolcan is legalább 7 pontot szereztek. Közülük egyértelműen kiemelkedett Amber Holt. Az amerikai egyelőre ponterős játékkal segíti a baranyaiakat, ezúttal 8/10-es mezőnymutatóval (közte két triplával) 18 pontot szerzett. 20 perc alatt volt még 3-3 lepattanója, asszisztja, labdaszerzése és kiharcolt faultja is. Végül 28 VAL ponttal zárt.

Gorjanácz Ágnes (Ceglédi EKK)

Igazi tétje nem volt a Cegléd és a Vasas mérkőzésének, hiszen a két csapat már lemaradt a rájátszásról. A CEKK ezúttal úgy tudott visszavágni a fiatal Vasasnak, hogy egyik legjobbját, Hadzsovicsot kiválóan semlegesítette Krivacsevics Dragoljub csapata. Éppen ezért bizonyult nyerőembernek Gorjanácz, aki jókora szezoncsúccsal, 27 ponttal (9/14 mezőnyből, 8/12 büntetőből) és 10 lepattanóval dupla-duplával vezette csapatát. Volt még 2-2 gólpassza és labdaszerzése, végül 38 VAL pontot szerzett, amellyel a forduló legjobbjának bizonyult.

Zele Dorina (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

A tolnaiak három negyeden át alaposan megizzasztották a végül simán győző Diósgyőrt. Zele Dorina pedig ismét eredményes játékkal hívta fel magára a figyelmet. A magasbedobó ezúttal 23 ponttal (9/16 mezőnyből, 5/9 büntetőből) és 8 lepattanóval fejezte be csapata miskolci fellépését. 32 játékperce alatt volt még 3 labdaszerzése és 7 kiharcolt faultja – mindez 29 VAL pontot eredményezett.

Liene Jansone (Aluinvent-DVTK)

A lett magasember első alkalommal került a forduló válogatottjába: komoly dupla-duplát elérve: 14 ponttal (4/7 mezőnyből, 6/7 büntetőből) és 14 lepattanóval vezette középszakasz-elsőségre a DVTK-t. Jansone 32 perce alatt szerzett még 3 labdát is, végül 30 VAL ponttal zárt, amely idénybeli legjobb teljesítménye. 
 

A 10. forduló magyar csapata:

Ciglar Iva (Uniqa-Euroleasing Sopron) – Fegyverneky Zsófia (3, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Gorjanácz Ágnes (1, Ceglédi EKK) – Zele Dorina (5, Atomerőmű KSC-Szekszárd) – Krnjics Szara (2, Uniqa-Euroleasing Sopron) + Süle Krisztina (MKB Euroleasing Vasas)

Ciglar Iva (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Ciglar Iva teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Fegyverneky Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A szombati soproni pontzuhatagból Fegyverneky is kivette a részét, méghozzá jó dobóteljesítménnyel. 29 perce alatt 4/6-os mezőny- és 4/4-es büntetőmutatóval 15 pontot szerzett. De volt 4-4 lepattanója és asszisztja valamint kiharcolt személyije is. 24 VAL értékig jutott végül Zalaegerszegen.

Gorjanácz Ágnes (Ceglédi EKK)

Gorjanácz Ágnes teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Zele Dorina (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Zele Dorina teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Krnjics Szara (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Akárcsak legutóbb, ismét jó dobószázalékának és dupla-duplájának köszönhetően követelt magának helyet a forduló csapatában. Krnjics ezúttal 12 ponttal (5/8 mezőnyből, 2/3 büntetőből) és 10 lepattanóval zárt, de kiosztott 2 sapkát is és volt ugyanennyi labdaszerzése is. Végül 21 perc alatt ért el 25 VAL pontot.

+ Süle Krisztina (MKB Euroleasing Vasas)

Ezúttal a két honosított játékos bekerülése után került még egy játékos a legjobb magyarok közé. A fiatal Vasasban a maga 26 évével rutinosnak számító Süle ugyan nem tudta győzelemre vezetni a fővárosiakat, ám mindent megtett a Cegléd otthonában. 16-ból 9 dobását értékesítve kereken 20 pontot szórt, de kiosztott 4 gólpasszt is. 3 labdaszerzésével és 1 lepattanójával együtt végül 22 VAL-t ért el.

Fotó (1.): Hatodik Játékos Alapítvány
Fotó (2., slide): infocegled.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus