Női középszakasz: A 3. forduló válogatottja

A hétvégén rendezték a női NBI középszakaszának 3. fordulóját, így ismét jelentkezik sorozatunk, a forduló válogatottja. Ezúttal a Győr-Sopron derbin lehetett két kimagasló egyéni teljesítményt feljegyezni, a friss honosított Iva Ciglar és Tianna Hawkins személyében. A legjobb magyar teljesítmények ezúttal Szekszárdról érkeztek.

A 3. forduló csapata:

Ciglar Iva (1, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Tianna Hawkins (1, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Dragana Szvitlica (2, MTK-Budapest) – Louella Tomlinson (1, PINKK-Pécsi 424) – Rebecca Tobin (2, Aluinvent-DVTK)

(zárójelben hányadik alkalommal szerepel a csapatban)

Ciglar Iva (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A frissen honosított Ciglar hatalmas játékkal „ünnepelte” magyar állampolgárságát – nem mellékesen tevékeny részese volt a Sopron 97-68-as győri győzelmének. A bajnoki címvédő szenzációs második félidőt produkált Győrben, Ciglar pedig soproni karrierje talán legjobb produkcióját nyújtotta. Szinte hibátlan dobóteljesítménnyel (10/12 mezőnyből!, 1/3 büntetőből) jutott el 23/6 pontig. Emellett a játékszervezésből is kivette a részét 6 gólpasszal. Volt még 3-3 lepattanója és labdaszerzése is valamint kiharcolt 6 személyi hibát. 36 VAL pontja a második legjobb teljesítmény volt a fordulóban.

Tianna Hawkins (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Ciglar 36 VAL pontja csapattársa, Hawkins miatt „szorult” a második helyre. Az amerikai bedobó ismét igazolta klasszisát, miután elképesztő teljesítménnyel, 41 VAL ponttal vezette győzelemre a Sopront. Hawkins az első félidőben szinte egymaga vitte a hátán a bajnokot Győrben, már akkor 15 pontig jutott, végül meg sem állt 29/9 pontig. Úgy, hogy mindössze négy mezőnydobását rontotta el (12/16) és mindkét büntetőjét értékesítette. Nem mellesleg leszedett 9 lepattanót (közte 5 támadót) és kiosztott 4 gólpasszt és volt ugyanennyi kiharcolt személyi hibája is. 

Dragana Szvitlica (MTK-Budapest)

A 2. fordulóhoz hasonlóan ismét bekerült a forduló csapatába a bosnyák erőcsatár. Az MTK eddig mind a három középszakasz meccsén megnehezítette riválisa dolgát – ezúttal a DVTK távozott 14 pontos győzelemmel a fővárosból. Szvitlica ismét csapata legjobbjának bizonyult: 21 ponttal és 13 lepattanóval masszív dupla-duplát jegyzett. 11 mezőnykísérletéből 6-ot küldött a helyére és ha 16 büntetőjéből nem csupán 9-et értékesít, akkor még komolyabb számokat mutathatott volna fel. 10 kiharcolt faultja mellett volt 1-1 gólpassza, labdaszerzése és blokkja is – összesen 32 VAL pontig jutott. A negatív oldalon 3 labdaeladás és 4 fault szerepelt.

Louella Tomlinson (PINKK-Pécsi 424)

Már a 2. fordulóban is közel volt, ahhoz, hogy ott legyen a forduló csapatában a center, ám ezúttal be is verekedte magát. A fordulóban öten is 27 VAL ponttal zártak, közülük Tomlinson azzal emelkedett ki, hogy győztes csapat tagja volt. A PINKK még szerdán szoros három negyed után, kiütéses záró szakasszal győzött 81-65-re Szekszárdon. A középjátékos ismét dupla-dupla közelébe jutott, 18 pontja (6/12 mezőnyből, 6/8 büntetőből) mellett 9 lepattanót szerzett. Szokásához hűen kiosztott 3 blokkot, de volt 1-1 gólpassza és labdaszerzése. 30 perce (a legtöbb csapatában) alatt kiharcolt 6 faultot is.

Rebecca Tobin (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Az amerikai középjátékos is másodszor kapott helyet a forduló válogatottjában, ezúttal komoly dupla-duplával. 14 pontja mellett ugyanis lekapott 16 lepattanót (közte 8 támadót). Az MTK otthonában 77-63-ra nyerő miskolciaknál Tobin volt a legjobb dobó, ismét jó dobószázalékkal (4/7 mezőny, 6/8 büntető). A végül 33 VAL pontig (a 2. fordulóban 28-at szerzett) jutó Tobinnak volt 7 kiharcolt személyi hibája, 1-1 gólpassza és labdaszerzése valamint 2 dobásblokkolása 31 játékperce alatt.


A 2. forduló magyar csapata:

Medgyessy Dóra (1, MTK-Budapest) – Studer Zsuzsa (1, Atomerőmű KSC-Szekszárd) – Sarok Nikolett (1, PINKK-Pécsi 424) – Varga Zsófia (2, ZTE NKK) – Zele Dorina (1, Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest)

A forduló magyar csapatának irányító posztjára immár a frissen honosított Ciglar is kerülhetett volna, ezúttal viszont inkább Medgyessy Dórával kezdődik a névsor. A 27 éves irányító igazán sokoldalú játékot nyújtott a Diósgyőr elleni bajnokin. Összesen 30 percet töltött a pályán kipontozódásáig és, ezalatt nem tétlenkedett. 6/12-es mezőnymutatóval 12 pontig jutott, de volt 8 lepattanója valamint 7 gólpassza is. Egy labdaszerzésére 3 eladott labda jutott, végül 19 VAL pontot szerzett.

Studer Zsuzsa (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

A forduló szerdai nyitómérkőzésén három negyeden át nagyszerű játékot nyújtott az Atom a PINKK ellen. Ebben nagy szerepe volt a 18 éves Studer Zsuzsának, aki a padról beszállva nyújtott remek teljesítményt. 27 VAL pontja abszolút szezoncsúcs volt a hátvédnek, aki 4/9-es mezőnymutatóval jutott el 17 pontig. 10 kiharcolt faultját 8 értékesített büntetőre váltotta (10 kísérletből), de volt 3 lepattanója, 2-2 gólpassza és labdaszerzése valamint 1 blokkja is.

Sarok Nikolett (PINKK-Pécsi 424)

A szekszárdi mérkőzés nem szűkölködött a kiemelkedő teljesítményekben, a győztes oldalról a már említett Tomlinson mellett Sarok Nikolett volt csapata vezére. A 24 éves bedobó a szezon egyik legjobb játékát nyújtotta, három triplát is dobva 16 pontig jutott. Összesen 5/7-es mezőny- és 3/3-as büntetőmutatóval fejezte be a meccset. Emellett volt 5 lepattanója, 1-1 gólpassza és labdaszerzése valamint 3 kiharcolt személyi hibája. 23 VAL pontját 19 játékperce alatt hozta össze.

Varga Zsófia (ZTE NKK)

Másodszor került a forduló magyar csapatába Varga, a PEAC elleni bravúros siker után ezúttal is győzelemhez segítette a ZTE-t. A Ceglédet legyőző zalaiaknál 20 pontjával csapata és a mezőny legeredményesebbje volt, mindezt 7/15-ös mezőnymutatóval és hibátlan büntetőzéssel (6/6) tette. Szerzett 2 lepattanót és kiosztott ugyanennyi gólpasszt, valamint volt 3 labdaszerzése és 4 kiharcolt faultja is – végül 22 VAL pontig jutott.

Zele Dorina (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

A magasbedobó az egész idény során rendre megbízhatóan teljesít a tolnaiaknál. A PINKK elleni szerdai mérkőzésen is csapata egyik legjobbja volt Studer Zsuzsával együtt. Ezúttal 18 pontig jutott (közte 2/2-es triplamutatóval), miközben mind a 8 büntetőjét értékesítette. 10 lekapott pattanójával dupla-dupláig jutott, de volt még 2 labdaszerzése és 5 kiharcolt személyi hibája is. 27 VAL pontjával a Studer mellett a legjobb magyar teljesítményt nyújtotta a 3. fordulóban.

Fotó (1.): Tóth Zsombor
Fotó (2.): fibaeurope.com
Fotó (3.): Hatodik Játékos Alapítvány

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus