Női középszakasz: A 6. forduló válogatottja

Az elhalasztott Sopron-Szekszárd mérkőzés pótlását követően a női NBI középszakaszának 6. fordulója is teljessé vált, így ismét jelentkezik fordulóbeli válogatottunk. Ezúttal elsősorban a külföldi játékosok vitték a prímet, ráadásul ketten is 40 VAL pont fölé jutottak; míg a legjobb magyar teljesítmény ez alkalommal Győrből érkezett.

A 6. forduló csapata:

Maurita Reid (4, PEAC-Pécs) – Nevena Jovanovics (1, PEAC-Pécs) – Tianna Hawkins (3, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Louella Tomlinson (5, PINKK-Pécsi 424) – Rebecca Tobin (5, Aluinvent-DVTK)

(zárójelben hányadik alkalommal szerepel a csapatban)

Maurita Reid (PEAC-Pécs)

Igazi pontzuhatagot zúdított az MTK-ra még március derekán a PEAC. Zseljko Djokics tanítványai közönségszórakoztató játékkal 105 pontot szórtak, amelyből a legtöbbel, szám szerint 23/9 ponttal Maurita Reid vette ki a részét. A klasszis hátvédnek már-már bérelt helye van a forduló csapatában, a fővárosiak elleni alig hibázott dobást (9/11 mezőnyből, 2/2 büntetőből). De leszedett 4 lepattanót, kiosztott 5 gólpasszt és jó szokásához hűen szerzett 4 labdát is. Végül meg sem állt 36 VAL értékig.

Nevena Jovanovics (PEAC-Pécs)

Ugyan első alkalommal került be a forduló válogatottjába, de Nevena Jovanovics egyértelműen a liga legértékesebb játékosai között van. Az MTK ellen Reidhez hasonlóan a szerb kiválóság sem rontott sok dobást (6/8 mezőnyből, 2/2 büntetőből) és a játék többi elemében is remekelt. 6 lepattanója, 5 asszisztja valamint 3 labdaszerzése 32 VAL pontot eredményezett – a PEAC-nak pedig 29 pontos győzelmet.

Tianna Hawkins (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A Sopron Euroliga szereplésének következtében csak most ért véget a középszakasz 4. fordulója, a Szekszárd elleni könnyed soproni siker során extra teljesítményt nyújtott Tianna Hawkins. Az amerikai bedobó úgy dobott 34 pontot, hogy közelről és távolról is alig tudott hibázni, 14 rádobásából 13-at a helyére küldött! Mivel 7 büntetőt is értékesített, így 34 pontja a forduló legtöbbje volt. De szerzett még 4 lepattanót, kiosztott 2 blokkot és 1 gólpasszt is. Csupán 21 perc alatt jutott el 43 VAL értékig…

Louella Tomlinson (PINKK-Pécsi 424)

Hogy mégsem Hawkins 43 VAL pontja volt a forduló legjobbja, arról a pécsiek centere „tehet”. A PINKK ausztrál centere ugyanis még március elején a bajnokság eddigi legjobb egyéni produkcióját nyújtotta. A fiatal Vasas ellen alaposan kihasználta magasságbeli fölényét és szerzett 53 VAL pontot! Ismét igen jó hatékonysággal célzott (13/16 mezőnyből, 7/8 büntetőből) és jutott el 33 pontig, de lekapott 8 lepattanót is és volt 3 gólpassza. A védőoldalon pedig ismét kiemelkedő volt, 3 labdaszerzése mellett mindezt 7 (!) blokkja is jelzi.

Rebecca Tobin (Aluinvent-DVTK)

Tökéletes játékot nyújtott a Diósgyőr a ZTE ellen a forduló nyitómeccsén, és Tobin is közel hiba nélkül játszott a találkozón. A palánkok alatti területet domináló amerikai center 11 rádobásából csak 3-at rontott el, mind az 5 büntetőjét értékesítette – mindez 21 pontot eredményezett, 12 lepattanójával pedig újfent dupla-duplát jegyzett. 26 perce alatt adott 1 gólpasszt és volt 3 sapkája is. Végül 39 VAL pontot gyűjtött.
 

A 6. forduló magyar csapata:

Horváth Bernadett (1, Aluinvent-DVTK) – Orsó Viktória (1, MTK-Budapest) – Raksányi Krisztina (2, PEAC-Pécs) – Laklóth Anna (1, Hat Agro-UNI Győr) – Varga Zsófia (3, ZTE NKK)

Horváth Bernadett (Aluinvent-DVTK)

A fiatal utánpótlás válogatott irányító alaposan él azzal a lehetőséggel, amelyet Mikael López ad neki a középszakasz során. Horváth a ZTE elleni győztes találkozón szezonbeli legjobb játékát nyújtotta, nemcsak 13 pontja (közte 3-ból 3 értékesített triplával), hanem 5 gólpassza miatt is. Emellett volt még 2 lepattanója és 1 labdaszerzése is a tehetséges játékosnak, aki 18 VAL ponttal fejezte be a mérkőzést.

Orsó Viktória (MTK-Budapest)

Mondhatni nem a védekezés dominált az MTK pécsi vendégjátékakor, hiszen Stevan Csupics csaőata 76 dobott pont ellenére sem tudott pariban lenni a PEAC-cal. Mindez nem Orsó Viktórián múlott, aki a középszakasz során kimagaslóan legjobb játékát hozta. 7/10-es mezőnymutatóval 18/6 pontig jutott, leszedett 4 lepattanót és kiosztott 3 gólpasszt is – végül 30 perc alatt 23 VAL értéket ért el.

Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)

Ahogy már említettük, az azóta már kupagyőztes PEAC nagyszerű játékot nyújtott az MTK ellen, ebből pedig Raksányi Krisztina idénybeli legjobb dobóteljesítményével vette ki a részét. A válogatott hátvéd kereken 20 egységig jutott (7/10-es mezőny-, 4/4-es büntetőmutatóval). 20 VAL pontját 2-2 lepattanója és gólpassza valamint 1 labdaszerzése egészítette ki.

Laklóth Anna (Hat Agro-UNI Győr)

A Győr 18 ponttal nyert a 4. fordulóban Cegléden, Laklóth Anna pedig szezonbeli egyik legjobb játékát nyújtotta – amely egyben a legjobb magyar teljesítmény is volt a fordulóban. A győriek csapatkapitánya dobást alig rontva (6/8 mezőnyből) 15/3 pontot szerzett, szedett 3 lepattanót, volt 2 labdaszerzése a társakat pedig 4 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Végül 25 VAL értékig jutott.

Varga Zsófia (ZTE NKK)

Nem a válogatott bedobón múlott a ZTE sima veresége Miskolcon. Varga igyekezett hátára venni csapatát, ezt pedig 20 VAL pontja is hűen tükrözi. 19 pontjával messze csapata legeredményesebbje volt (8/13 mezőnyből, 3/4 büntetőből), leszedett 3 lepattanót, szerzett még 3 labdát és volt 1 gólpassza 29 játékperce során.

Fotó (1.): peacpecs.hu
Fotó (2.): Hatodik Játékos Alapítvány
Fotó (3., slide): gyorikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus