Női középszakasz: A 7. forduló válogatottja

A hétfőn pótolt MTK-Sopron mérkőzéssel teljessé vált a női középszakasz 7. fordulójának csapata is. A március derekán kezdődött forduló legjobbjai között ezúttal több debütálóval is találkozhatunk, míg a magyar csapatban rutinos játékosok mellett fiatal tehetségek is helyet követeltek maguknak.

A 7. forduló csapata:

Brankica Hadzsovics (4, Ceglédi EKK) – Szmiljana Ivanovics (1, ZTE NKK) – Tianna Hawkins (4, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Shamika Singleton (1, Atomerőmű KSC-Szekszárd) – Barnai Judit (1, MKB Euroleasing Vasas)

(zárójelben hányadik alkalommal szerepel a csapatban)

Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK)

Március közepén hazai pályán jó záró negyedével verte a Cegléd a Szekszárdot, a rutinos szerb irányító pedig kiemelkedő játékkal járult mindehhez. Hadzsovics mind a 40 percet a pályán töltve 42-es VAL-értéket szorgoskodott össze. 30/9 pontja (9/19 mezőnyből, 9/11 büntetőből) mellett leszedett 11 lepattanót (!) és kiosztott 4 gólpasszt valamint kiharcolt 12 személyi hibát.

Szmiljana Ivanovics (ZTE NKK)

A szerb hátvéd idénybeli legjobb játékát nyújtotta a PEAC ellen. A harcos mérkőzésen végül hét ponttal a pécsiek győztek Zalaegerszegen, ám Ivanovics kiemelkedő játékot nyújtott. A padról beszállva 29 percet töltött a pályán, ezalatt meg sem állt 22 pontig (7/10 mezőnyből és büntetőből is), volt 4-4 lepattanója, gólpassza és labdaszerzése és 7 kiharcol faultja. Végül 34 VAL pontig jutott.

Tianna Hawkins (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A soproniak Euroliga szereplésének következtében „csúszott” a forduló április elejére, az MTK elleni fővárosi bajnokin biztosan győztek a zöld-sárgák. Hawkins ezúttal is vezére volt a bajnoki címvédőnek, 23 játékperc alatt 19 pontig jutva (8/12 mezőnyből). Az amerikai bedobónak volt még 6 lepattanója, 3 asszisztja és 2 labdaszerzése is – mindez 28 VAL egységet jelentett.

Shamika Singleton (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Kétség sem férhet ahhoz, hogy az amerikai center csapata ceglédi mérkőzésén nyújtotta legjobb magyarországi teljesítményét. A szezonban 7 pont körül átlagoló amerikai sem tudott azonban csapatán segíteni a CEKK otthonában még márciusban: 18 ponttal (7/13 mezőnyből, 4/5 büntetőből) és 10 lepattanóval viszont dupla-dupláig jutott. Adott még 1 gólpasszt és volt 2 labdaszerzése. 28 VAL ponttal zárt végül.

Barnai Judit (MKB Euroleasing Vasas)

A papírformának megfelelően nyert a Vasas otthonában március derekán a Diósgyőr, ám a fővárosiak jó játékkal igyekeztek megnehezíteni a későbbi középszakasz győztes dolgát. A fiatal Barnai Judit pedig újfent szállított egy dupla-duplát: 14 pontja (5/10 mezőnyből, 4/4 büntetőből) mellett ugyanis leszedett 13 lepattanót is, amely a Jansone, Tobin duó mellett különösen megsüvegelendő. 34 perc alatt emellett volt 3 labdaszerzése és 1 blokkja is. Végül 27 VAL pontjával először került be a forduló válogatottjába.
 

A 7. forduló magyar csapata:

Iványi Dalma (3, PINKK-Pécsi 424) – Orbán Katinka (2, Ceglédi EKK) – Raus Vivien (1, PEAC-Pécs) – Nagy-Bujdosó Nóra (2, PEAC-Pécs) – Barnai Judit (3, MKB Euroleasing Vasas)

Iványi Dalma (PINKK-Pécsi 424)

A PINKK nagyon fontos derbit nyert március 16-án Győrben, a kemény csatát hozó mérkőzésen pedig szükség volt Iványi Dalma rutinjára is. A játékmester 25 játékperce alatt tripla-dupla közelébe jutott ,hiszen 9 ponttal (2/6 mezőnyből, 4/4 büntetőből), 9 lepattanóval és 7 gólpasszal zárt. De volt még 1 labdaszerzése és 4 kiharcolt faultja is – mindez 23 VAL pontot eredményezett.

Orbán Katinka (Ceglédi EKK)

A Ceglédet egész idényben a hátán cipelte a Hadzsovics, Vilipics duó, győzelemnek általában akkor örülhettek, ha rajtuk kívül érkezett még egy jó teljesítmény. A Szekszárd elleni sikerből Orbán Katinka vette ki a részét, hiszen 31 perc alatt 17 VAL értékkel segítette csapatát. 12 pontja (4/8 mezőnyből, 4/4 büntetőből) mellett volt 3 lepattanója, 1-1 gólpassza és labdaszerzése is.

Raus Vivien (PEAC-Pécs)

A pécsiek fiatal, 18 esztendős hátvédje egészen remek játékkal segítette csapatát győzelemhez a ZTE otthonában. Raus élve a kapott lehetőséggel 25 percet töltött a pályán és 12/6 ponttal (3/5 mezőnyből, 4/4 büntetőből) fejezte be a mérkőzést. Leszedett 3 lepattanót, volt 2 labdaszerzése és 4 kiharcolt faultja, végül 17 VAL pontot gyűjtött.

Nagy-Bujdosó Nóra (PEAC-Pécs)

A PEAC zalai győzelmekor két légiós (Bishop, Reid), egy fiatal (Raus) és egy rutinos játékos, Nagy-Bujdosó Nóra teljesített átlagon felül – utóbbi remek dobóteljesítménnyel (7/11 mezőnyből) csapata legeredményesebbje volt. 17 pontján kívül volt 5 lepattanója és 4 gólpassza is, végül 33 perc alatt 18 VAL értékig jutott.

Barnai Judit (MKB Euroleasing Vasas)

Barnai Judit teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Fotó (1.): vasassc.hu
Fotó (2.): peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus