Női középszakasz: A 9. forduló válogatottja

A rájátszást megelőző utolsó előtti forduló is bővelkedett a kiemelkedő egyéni teljesítményekből. A női középszakasz 9. fordulójának legjobb mutatóját ezúttal Medgyessy Dóra érte el az MTK-ból, de rajta kívül is számos kiváló magyar teljesítményt (is) lehetett feljegyezni.

A 9. forduló csapata:

Medgyessy Dóra (1, MTK-Budapest) – Martina Gambiraza (1, Hat Agro-UNI Győr) – Maurita Reid (5, PEAC-Pécs) – Zele Dorina (2, Atomerőmű KSC-Szekszárd) – Krnjics Szara (1, Uniqa Eurolesing Sopron)

(zárójelben hányadik alkalommal szerepel a csapatban)

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest)

Az MTK fontos mérkőzésen nagyon magabiztosan, kifejezetten jól játszva verte közvetlen riválisát, a Ceglédet. A Magyar Kupa hétvégén az All-Star ötösbe beválasztott Medgyessy pedig olyan extra teljesítményt nyújtott, amely az egész forduló legjobbjának bizonyult. Szinte hibátlanul játszva (10/12 mezőnyből, közte 3/3 tripla!) 25 pontig jutott, de a játéka minden eleméből alaposan kivette a részét, hiszen volt 7-7 gólpassza és lepattanója valamint 3 labdaszerzése is. Végül a forduló legjobb teljesítményével 39 VAL pontot szerzett.

Martina Gambiraza (Hat Agro-UNI Győr) 

A Győr legjobbja, Joslyn Tinkle nélkül nehezítette meg a Diósgyőr dolgát, ám győzniük végül nem sikerült. A horvát hátvéd átérezte csapata nehéz helyzetét és idénybeli legjobb játékát nyújtotta. Gambiraza 37 perc alatt 23/12 pontot szerzett (6/12-es mezőny- és 7/7 büntetőmutatóval), volt két lepattanója és kiosztott 5 gólpasszt. 3 labdaszerzése és 5 kiharcolt faultjával együtt végül 29 VAL pontig jutott.

Maurita Reid (PEAC-Pécs)

Három hátvéd is helyet követelt magának a forduló csapatában, Maurita Reid idén pedig már ötödik alkalommal. A PEAC 95 pontot szórva nyert biztosan Szekszárdon, Reid ebből pedig kiváló teljesítménnyel vette ki a részét: 25 pontját remek mutatókkal érte el (9/11 mezőnyből, közte 3/4 triplából, 4/4 büntetőből). De volt még 2-2 lepattanója és gólpassza és szerzett 3 labdát is. 22 perc alatt 33 VAL-értéket ért el.

Zele Dorina (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Hiába kaptak ki otthon nagy különbséggel a tolnaiak, Zele nagyszerű teljesítménnyel próbálta megnehezíteni a PEAC dolgát. A nagyon jó idényt futó magasbedobó szinte egyedül vitte a hátán csapatát, csapata 53 pontjából 26-ot szerzett (12/19 mezőnyből). A Szekszárd nagyon elbukta a lepattanózást, Zele sem tudott ebben segíteni csapatán, de volt 6 labdaszerzése és 2 gólpassza. 28 VAL ponttal zárt.

Krnjics Szara (Uniqa Euroleasing Sopron)

A soproniak a papírformának megfelelően nyertek a fiatal Vasas otthonában, ahol Krnjics mindkét palánk alatt fölényben kosarazott. A center úgy jutott el 16 pontig, hogy mind a 8 rádobását értékesítette, 12 lepattanójával pedig dupla-dupláig jutott. Emellett volt még 2-2 labdaszerzése és gólpassza – mindezt csupán 21 játékperc alatt.


A 9. forduló magyar csapata:

Iványi Dalma (2, PINKK-Pécsi 424) – Medgyessy Dóra (3, MTK-Budapest) – Czukor Tünde (2, ZTE NKK) – Zele Dorina (4, Atomerőmű KSC-Szekszárd) – Krnjics Szara (2, Uniqa-Euroleasing Sopron) / Kaposi Pálma (1, PEAC-Pécs)

Iványi Dalma (PINKK-Pécsi 424)

A PINKK a hazai győzelem után Zalaegerszegről is sima sikerrel távozott, a pécsiek legendás irányítója pedig igazi játékmesterként játszott. 23 percet a pályán töltve 8 gólpasszt osztott ki társainak, de emellett dobott 11 pontot (4/7 mezőnyből, 2/2 büntetőből). Volt még 5 labdaszerzése is, végül 24 VAL ponttal fejezte be a találkozót.

Medgyessy Dóra (MTK Budapest)

Medgyessy Dóra teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Czukor Tünde (ZTE NKK)

A ZTE nem tudta megnehezíteni a PINKK dolgát, de jobb büntetőzéssel akár szorosabbá is tehették volna a bajnokit. Czukor sem dobta jól a büntetőket (14-ből 8-at dobott be), de így is a forduló egyik legjobb magyar teljesítményét nyújtotta. 4/10-es mezőnymutatóval 16 pontot szerzett, leszedett 9 lepattanót és szerzett 2 labdát. 10 kiharcolt faultjával együtt 24 VAL pontot gyűjtött.

Zele Dorina (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Zele Dorina teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Krnjics Szara (Uniqa Euroleasing Sopron)

Krnjics Szara teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

+ Kaposi Pálma (PEAC-Pécs)

Bár szigorúan a VAL-értékeket tekintve a forduló magyar csapatából éppen kimaradna Kaposi Pálma, ám mégis említésre méltó a fiatal játékos hétközi teljesítménye. A 18 éves tehetség kiválóan élt a játéklehetőséggel, 18 perc alatt 13 pontig és 8 lepattanóig jutott. 1-1 labdaszerzésével, blokkjával és asszisztjával 21 VAL-értéket ért el.

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus