Női középszakasz: Az 1. forduló válogatottja

A hétvégén pótolt Győr-Cegléd összecsapással vált teljessé a női NBI középszakaszának 1. fordulója, amelyből négy találkozót még február elején rendeztek. A forduló válogatottjában már ismerősként köszönthetjük Louella Tomlinsont és Rebecca Tobint, de magyarként Zele Dorina is bekerült.

Az 1. forduló csapata:

Brankica Hadzsovics (2, Ceglédi EKK) – Maurita Reid (2, PEAC-Pécs) – Zele Dorina (1, Atomerőmű KSC-Szekszárd) – Louella Tomlinson (3, PINKK-Pécsi 424) – Rebecca Tobin (3, Aluinvent-DVTK)

(zárójelben hányadik alkalommal szerepel a csapatban)

Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK)

Másodszor került a forduló csapatába az idei szezon során a szerb hátvéd – ahogy első alkalommal, ezúttal is egy vereséggel végződő találkozón. Ismét elmondható, hogy nem Hadzsovics múlt a CEKK győri veresége. A második félidőt öt ponttal nyerő ceglédi együttesben ezúttal 19 ponttal, 4 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt. Összesen 10 kiharcolt faultját 11 büntetőre „váltotta”, végül 39 perce alatt 31 VAL pontig jutott.

Maurita Reid (PEAC-Pécs)

Nehézkesen győzött a középszakasz nyitófordulójában a PEAC az MTK otthonában. A mérkőzésen faultproblémái miatt mindössze 17 percet tudott a pályán tölteni Maurita Reid, ezalatt azonban nagyszerűen teljesített. 5/11-es mezőny- és hibátlan, 5/5-ös büntetőteljesítménnyel 15 pontig, 5 lepattanóig és 4 gólpasszig jutott. 5 labdaszerzése már-már megszokott a hátvédtől, aki kipontozódásáig 6 faultot is kiharcolt, végül 26 VAL pontot gyűjtött.

Zele Dorina (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

A szekszárdiak magasbedobója a forduló magyar csapatába már eddig is többször bekerült, az 1. fordulóban nyújtott teljesítménye ezúttal viszont a forduló válogatottjáig juttatta. A Sopron ellen még február elején veszítő Szekszárdban ismét kiemelkedően teljesített, 24 ponttal (8/15 mezőny, 8/10 büntető), 6 lepattanóval, 1-1 gólpasszal és labdaszerzéssel, valamint 5 kiharcolt faulttal 28 VAL pontot szerzett.

Louella Tomlinson (PINKK-Pécsi 424)

Az ausztrál center ismét helyet követelt magának a forduló válogatottjában, ezúttal a nyitófordulóban nyújtott játékával. A Vasas otthonában simán nyerő PINKK-ben mindössze 20 perc alatt jutott el dupla-dupláig: 14 pontot (6/9 mezőnyből, 2/2 büntetőből) és 11 lepattanót szerzett. 30 VAL pontját 2 gólpassza, 1 labdaszerzése és ismét 4 blokkja egészítette ki.

Rebecca Tobin (Aluinvent-DVTK)

Az egész középszakasz során remek formát mutató Tobin az 1. fordulóban a ZTE otthonában is remekelt. A 33 ponttal megnyert mérkőzésen szinte hibátlan dobóteljesítménnyel (7/9 mezőnyből, 2/2 büntetőből) 20 pontot szerzett, szedett 6 lepattanót, volt 2 gólpassza és kiharcolt 6 személyi hibát. Végül 23 perc alatt 32 VAL pontig jutott.


Az 1. forduló magyar csapata:

Studer Ágnes (1, Atomerőmű KSC-Szekszárd) – Fegyverneky Zsófia (2, Uniqa-Euroleasing Sopron) – Orbán Katinka (1, Ceglédi EKK) – Zele Dorina (3, Atomerőmű KSC-Szekszárd) – Krnjics Szara (1, Uniqa-Euroleasing Sopron)

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

A tehetséges hátvéd – aki csak szeptemberben tölti be 16. életévét – kimagasló teljesítményt nyújtott a bajnoki címvédő Sopron ellen. 22 perce alatt összesen 11 pontig jutott, 3/5-ös mezőny- és 3/4-es büntetőmutatóval. Leszedett 6 lepattanót, adott 5 gólpasszt, de volt még 2 labdaszerzése és 4 kiharcolt faultja is. Végül 23 VAL pontjával került a forduló magyar csapatába.

Fegyverneky Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A Sopron Zalaegerszeg elleni győzelme bővelkedett jó soproni teljesítményekben. Összesen 8 hazai játékos jutott 15 VAL pont fölé, közülük Fegyverneky úgy szerzett 19 VAL pontot, hogy mindössze 14 percet kellett a pályán töltenie… Ennyi idő alatt is eljutott 12 pontig (3/7 mezőnyből, 5/6 büntetőből), 5 lepattanóig, 4 gólpasszig és ugyanennyi kiharcolt faultig.

Orbán Katinka (Ceglédi EKK)

A szezont elejét kihagyó Orbán hosszú idő után jelentkezett kiemelkedő játékkal, a Győr elleni vereség alkalmával idénybeli legjobb teljesítményét nyújtotta. A második félidőben a hazaiakat megszorongató CEKK-ben 15 pontot (5/9 mezőnyből, 4/4 büntetőből) és 5 lepattanót szerzett. Adott 2 gólpasszt, szerzett 5 labdát és kiharcolt 6 faultot is, végül 27 VAL pontig jutott.

Zele Dorina (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

A magasbedobó teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Krnjics Szara (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A center első alkalommal került a forduló csapatába, ezúttal a soproniak szekszárdi győzelmekor nyújtott megbízható játékával. Krnjics 25 percet töltött a pályán és 14 pontját közel hibátlan, 7/9-es mutatóval érte el. Volt még 6 lepattanója, egyaránt 2 gólpassza, labdaszerzése és dobásblokkolása is. Végül 24 VAL pontig jutott.

 

Fotó (1.): kscszekszard.hu (Jantner Fotó)
Fotó (2.): Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus