Női NBI: A 10. forduló válogatottja

Maja Skorics kimagasló egyéni teljesítménnyel lett a forduló MVP-je, de több szerb játékos is remekelt a női NBI 10. fordulójában. 

A 10. forduló csapata:

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr, 2) – Maja Skorics (Ceglédi EKK, 2) – Zele Dorina (ZTE NKK, 5) – Dragana Sztankovics (Uniqa-Euroleasing Sopron, 3) – Tina Jovanovics (PEAC-Pécs, 4)

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr)

Csaknem százat szórt a Győr hazai pályán a Szekszárdnak és ebből a szerb válogatott irányító is alaposan kivette a részét, hiszen 23 pontjával beállította szezoncsúcsát. Radocaj szinte rontott mezőnykísérlet nélkül játszott, hiszen 11 rádobásából 9-et értékesített. Emellett 4-szer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, de volt 3-3 lepattanója és labdaszerzése is. Végül 33 VAL ponttal fejezte be a mérkőzést.

Maja Skorics (Ceglédi EKK)

Óriási bravúrt ért el a Cegléd a Diósgyőr otthonában, ráadásul tette mindezt úgy, hogy legjobbjuk, Brankica Hadzsovics nem tudott pályára lépni. Maja Skorics viszont ott volt egykori csapata otthonában és ha már ott volt, akkor extraklasszis teljesítményt nyújtott. Elképesztő hatékonysággal célozva (12/17 mezőnyből, 8/10 büntetőből) meg sem állt 33 pontig, de sokoldalúságát jellemzi, hogy szedett még 6 gólpasszt és ponttermelése mellett még kiosztott 8 (!) gólpasszt is. 2 labdaszerzése és 6 kiharcolt faultja tette teljessé meccsét – végigjátszva a találkozót 45 VAL ponttal zárt, amellyel kimagaslóan a forduló MVP-je lett.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Közel járt ahhoz a ZTE, hogy meglepje a PINKK-et Komlón, ám végül a címvédő szoros meccsen, de behúzta a győzelmet. A zalaiakat ezúttal is Zele vitte a hátán a mérkőzés nagy részében, mindez pedig a statisztikájában is megmutatkozott: 21 ponttal és 9 lepattanóval közel járt a dupla-duplához. Mezőnyből 14-ből 7 dobása volt jó valamint mind a 6 büntetőjét értékesítette. 2 labdaszerzésével együtt 28 VAL pontig jutott, így immár ötödször verekedte be magát a forduló válogatottjába.

Dragana Sztankovics (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A várakozásoknak megfelelően újabb sima győzelemmel folytatta szereplését a listavezető: az MTK ellen ezúttal is többen nyújtottak jó teljesítményét a Sopronban. Közülük is kiemelkedett Sztankovics, aki legutóbb még az első két fordulóban került be a forduló válogatottjába. A szerb magasember ezúttal 21 ponttal idénycsúcsot dobott (10-ből 8 mezőnydobását értékesítve), leszedett 5 lepattanót és volt 3 labdaszerzése, amellyel 29 VAL pontot gyűjtött – tette mindezt csupán 18 játékperc alatt.

Tina Jovanovics (PEAC-Pécs)

Továbbra is ihletett formában kosarazik a pécsiek szerb centere, aki ezúttal csapata Vasas elleni könnyed győzelméből egy masszív dupla-duplával vette ki a részét. Jovanovics 29 perc alatt 19 ponttal és 14 lepattanóval zárt; mezőnyből 8/15-ös mutatója volt, ráadásul egy triplát is a helyére küldött. Volt még 5 labdaszerzése és 1 gólpassza is, végül 29 perc alatt 32 VAL pontot gyűjtött.
 

A 10. forduló magyar csapata:

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC-Szekszárd, 1) – Gorjanácz Ágnes (Ceglédi EKK, 1) – Laklóth Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 3) – Zele Dorina (ZTE NKK, 7) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 6) 

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Nem tudta megnehezíteni a Győr dolgát a Szekszárd, ennek ellenére a fiatal Studer Ágnes személyében így is akadt jó teljesítményt nyújtó játékosa a tolnaiaknak. Az utánpótlás válogatott hátvéd ráadásul 21 pontjával szezoncsúcsot érte el (8/16 mezőnyből, 3/3 büntetőből). 31 perc alatt volt 2-2 lepattanója és gólpassza valamint 4 labdaszerzése és kiharcolt 6 faultot. Végül 22 VAL pontig jutott.

Gorjanácz Ágnes (Ceglédi EKK)

Nemcsak ex-miskolci játékosok (Skorics, Bozóki) vették ki részüket a Cegléd bravúros diósgyőri győzelméből, hanem Gorjanácz is, aki Skoricshoz hasonlóan a feldobástól a lefújásig végig a pályán volt. Mindezt jó játékkal hálálta meg, hiszen 12 pontja és 19 VAL pontja is idénycsúcsot jelentett számára. Mezőnyből 4/9-es, büntetőből 4/6-os mutatóval zárt, lekapott még 6 lepattanót, szerzett 3 labdát és adott 1 blokkot, valamint kiharcolt 7 személyi hibát is – alaposan hozzájárulva a sikerhez.

Laklóth Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Kézsérülését követő hosszú kihagyás után hasznos játékkal tért vissza a pályára a győriek csapatkapitánya. Laklóth „kezdésként” 26 percet töltött a pályán a padról beszállva és 22 VAL ponttal segítette csapatát sima győzelemhez a Szekszárd ellen. 9 pontját elsősorban büntetőivel érte el, de emellett szedett 6 lepattanót, adott 3 gólpasszt és volt 4 labdaszerzése is.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Zele teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Állandó szereplője a forduló válogatottjainak a győriek klasszisa, aki a Szekszárd ellen is ponterős játékot nyújtott. A válogatott magasember 6/12-es mezőny- és 6/6-os büntetőmutatóval 20 pontot gyűjtött, volt még 4 lepattanója és 1 labdaszerzése, valamint 2 sapkát is kiosztott. Tízedik idei bajnokiján immár kilencedik alkalommal érte el a legalább 20 VAL pontot – ezúttal 23-mal zárt.

Fotó: dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus