Női NBI: A 11. forduló válogatottja

Örömmel jelenthetjük, hogy a női bajnokság 11. fordulójában több kifejezetten jó magyar teljesítményt is láthattunk. Íme e heti listánk.

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr, 3) – Nagy Dóra (ZTE NKK, 4) – Ashley Key (PINKK-Pécsi 424, 2) – Kayla McBride (Uniqa-Euroleasing Sopron, 5) – Szécsi Orsolya (Aluinvent DVTK-Miskolc, 1)

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr)

A legutóbbi fordulóhoz hasonlóan ismét bekerült a forduló csapatába a szerb irányító: akkor a Szekszárd ellen még „kötelező” győzelemkor, most pedig a PEAC elleni rangadón nyújtott kiemelkedőt. Radocaj ezúttal 33 percet a pályán töltve 20 pontig jutott (7/14-es mezőny- és 6/6-os büntetőmutatóval), amellyel Ivanoviccsal párban a meccs legeredményesebbje volt. Ráadásul 7-szer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait, volt még 2-2 lepattanója és labdaszerzése valamint 7 kiharcolt személyi hibája. Végül 30 VAL ponttal zárt.

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Alaposan megizzasztotta az idény során még mindig veretlen Sopront a ZTE, de a záró negyedre elfáradtak a zalaiak, így végül érvényesült a papírforma. Ettől függetlenül ismét ki kell emelni a fiatal hátvéd remek játékát, aki ezúttal is hozta sokoldalú játékát. Amellett, hogy csapatában a legtöbb időt (33 perc) töltötte a pályán 18 ponttal, 5 lepattanóval, 4 gólpasszal és 5 labdaszerzéssel zárt. Kipontozódásáig ezúttal 29 VAL pontot gyűjtött, amely a forduló legjobb magyar teljesítménye volt. 

Ashley Key (PINKK-Pécsi 424)

Aligha kell méltatni a bajnok svéd bedobóját azon felül, hogy hosszabb kihagyást követően a padról beszállva 24 ponttal vezette győzelemre csapatát az egyre figyelemre méltóbb játékot nyújtó Cegléd otthonában. Key 30 játékperce alatt 7/11-es mezőny- és 8/11-es büntetőmutatóval zárt és volt még 1-1 gólpassza és lepattanója. 29 VAL pontját 3 labdaszerzése és 8 kiharcolt faultja tette teljessé.

Kayla McBride (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A második félidőben és különösen a negyedik negyedben jó játékot nyújtó Sopron, ha ezúttal nehezen is, de megőrizte veretlenségét. Az amerikai bedobó pedig ismét egyértelmű vezére volt csapatának, miközben alaposan megtöltötte statisztikai lapját is. 34 perc alatt 19 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutott, kiosztott 2 gólpasszt, volt 5 labdaszerzése és 6 kiharcolt személyi hibája is. Végül 33 VAL pontot szerzett, amellyel a forduló legjobbjának bizonyult.

Szécsi Orsolya (Aluinvent DVTK-Miskolc)

A Cegléd elleni hazai kudarcot követően nagyon kellett egy olyan sima győzelem a miskolci lelkeknek, amelyet a Szekszárd otthonában arattak. A DVTK-ban ezúttal Szécsi Orsolya vitte a prímet, a magyar válogatott center szezonbeli legjobb egyéni teljesítményét nyújtotta: 18 pontja és 26 VAL pontja is idénycsúcs. Előbbit igen hatékonyan gyűjtötte (5/8-as mezőny- és 8/8-as büntetőmutatóval), emellett volt 3-3 lepattanója és labdaszerzése valamint 6 kiharcolt faultja is. Végül mindössze 25 perc alatt jutott el a már említett 26 VAL pontig.


A 11. forduló magyar csapata:

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest, 2) - Nagy Dóra (ZTE NKK, 7) – Semsei Barbara (MTK-Budapest, 1) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 7) – Szécsi Orsolya (Aluinvent DVTK-Miskolc, 1)

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest)

Második győzelmét szerezte meg az MTK, amely a fővárosi csapatok csatájában verte a Vasast. Ebből alaposan kivetette a részét a kék-fehérek irányítója, aki remek 15 pontos, 11 gólpasszos dupla-dupláig jutott. Bár mezőnyből nem célzott kiválóan (5/14), de mind a 4 büntetőjét a helyére küldte és a társak kiszolgálása mellett volt még 4 labdaszerzése és 1 blokkja is. Végül 33 perc alatt 27 VAL pontig jutott.

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Nagy Dóra teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Semsei Barbara (MTK-Budapest)

Bár az MTK szezonbeli teljesítménye egyelőre elmaradt a várakozásoktól, ám a rutinos bedobóra eddig sem lehetett sok panasz: zsinórban ötödik alkalommal dobott legalább 12 pontot. A Vasas elleni kötelező győzelemkor 28 perc alatt hatékonyan célozva (6/10-es mezőnymutatóval) dobott 13 pontot, de nem mellékesen leszedett még 7 lepattanót is. 2 labdaszerzése és 1 gólpassza végül 19 VAL pontot jelentett.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Újabb rangadót nyert a Győr ezúttal a PEAC ellen és továbbra is őrzi előkelő második helyét a tabellán Völgyi Péter csapata. Az idei jó teljesítmény vezéralakja Vajda Anna ezúttal is kiemelkedően játszott. 28 játékperce alatt 16 pontig (6/10 mezőnyből, közte 3 triplával), 5 lepattanóig, 1 gólpasszig jutott és kiosztott még 2 sapkát is. Ezúttal 18 VAL ponttal került a forduló magyar csapatába.

Szécsi Orsolya (Aluinvent DVTK-Miskolc)

Szécsi Orsolya teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Fotó: ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus