Női NBI: A 12. forduló válogatottja

Szenzációs diósgyőri egyéni teljesítmény, ismét remekelt a gólpassz-királynő, parádézó fiatalok - a női NBI 12. fordulójának legjobbjai.

A 12.  forduló csapata:

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest, 1) – Maja Skorics (Ceglédi EKK, 3) – Zele Dorina (ZTE NKK, 6) – Azania Stewart (PINKK-Pécsi 424, 2) – Naignouma Coulibaly (Aluinvent DVTK-Miskolc, 2)

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest)

Küzdelmes meccset játszott egymással az MTK és a ZTE. A fővárosiak a záró negyedig tartották magukat – a vereség viszont ezúttal sem Medgyessy Dórán múlott, hiszen az irányító ismét nagyszerűen játszott és elmúlt négy meccsén harmadszor ért el 27 VAL pontot. Az NBI legjobb gólpasszadójaként ezúttal is 9-szer hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait; 15 pontját 6/11-es mezőnymutatóval érte el, szedett még 4 lepattanós, volt 2 labdaszerzése és 9 kiharcolt személyi hibája 38 játékperce alatt.

Maja Skorics (Ceglédi EKK)

A továbbra is Hadzsovics nélkül kiálló Cegléd papírorma vereséget szenvedett a továbbra is verhetetlen Sopron otthonában. Maja Skorics ezúttal egyedül maradt a CEKK-nél, hiszen csapata 56 pontjából 25-öt szórt (8/20 mezőnyből, 7/7 büntetőből). Végigjátszva a mérkőzést lekapott még 9 lepattanót, volt 3-3 gólpassza és labdaszerzése is. Végül 30 VAL ponttal került be ismét a forduló csapatába.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Ahogy már említettük nehéz meccset nyert az MTK ellen a ZTE és a győzelemhez nagyon kellett Zele idei hatodik húsz pont feletti teljesítménye. Ezúttal 31 perc alatt 24 pontig jutott, úgy, hogy 18-ból 10 mezőnydobását értékesítette. Volt még 6 lepattanója, 1-1 gólpassza és labdaszerzése valamint dobásblokkolása is. Mindez 24 VAL pontra volt elegendő.

Azania Stewart (PINKK-Pécsi 424)

A bajnoki címvédő brit centere összességében hullámzó teljesítményt nyújt idén, ezúttal viszont rendkívül hatékony mérkőzést játszott. A PINKK Szekszárd elleni sima győzelmekor mindössze egyetlen dobást hibázva (6/7 mezőnyből, 5/5 büntetőből) jutott el 17 pontig. Úgy tűnik a tolnaiak ellen jól megy Stewartnak, hiszen 28 pontos idénycsúcsát még Szekszárdon szerezte a szezon elején. Volt még 4 lepattanója és 2 gólpassza is, végül csupán 17 perc alatt gyűjtött össze 26 VAL pontot.

Naignouma Coulibaly (Aluinvent DVTK-Miskolc)

Megállíthatatlan volt a miskolciak centere a PEAC elleni hazai rangadón, amelyen úgy tűnik visszatalált a „helyes” útra Maikel López csapata. Coulibaly az egész idény egyik legjobb egyéni teljesítményével vezette győzelemre övéit, hiszen meg sem állt 48 VAL pontig. 37 perc alatt masszív 25 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával zárt, de védekezésben is hatékony volt 4 labdaszerzésével és 2 sapkájával.


A 12. forduló magyar csapata:

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest, 3) – Bálint Réka (Aluinvent DVTK-Miskolc, 3) – Zele Dorina (ZTE NKK, 8) – Nagy Dorottya (PINKK-Pécsi 424, 1) – Határ Bernadett (MKB-Euroleasing Vasas, 4)

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest)

Medgyessy Dóra teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Bálint Réka (Aluinvent DVTK-Miskolc)

Coulibaly mellett a Diósgyőr PEAC elleni sikerének másik fő letéteményese volt a bedobó, aki 14 pontját jó dobószázalékkal érte el (3/5-ös mezőny- és 7/8-as büntetőmutatóval). 28 perc alatt szedett még 4 lepattanót és volt 3 gólpassza is, végül 22 VAL pontig jutott.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Zele Dorina teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Nagy Dorottya (PINKK-Pécsi 424)

31 percet töltött a pályán a PINKK fiatal magasbedobója a Szekszárd elleni mérkőzésen, amely felnőtt karrierjében a legtöbb idő – úgy tűnik a bajnok új vezetőedzője, David Leman bízik az U18-as válogatott Nagy Dorottyában, aki mindezt jó játékkal is hálálta meg. 4-ből 2 mezőny- és 3-ból 3 büntetődobását értékesítve 7 pontot dobott, szedett 5 lepattanót, volt 3 gólpassza és 2 labdaszerzése is. Végül 19 VAL pontot gyűjtött.

Határ Bernadett (MKB-Euroleasing Vasas)

A Győr a papírformának megfelelően könnyedén verte a Vasast, ám a fiatal fővárosiaknál ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott Határ Bernadett. A center ezúttal egy tekintélyes 20 pontos, 8 lepattanós mutatóval zárt (11-ből 7 mezőnydobását értékesítette). Emellett volt 1 gólpassza és 2 labdaszerzése is, 30 perce alatt pedig 26 VAL pontot szerzett.

Fotó: ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus