Női NBI: A 14 és a 15. forduló válogatottja

Örömmel jelenthetjük, hogy számos figyelemre méltó magyar egyéni teljesítményt hozott a női bajnokság elmúlt két fordulója.

A 14.  forduló csapata:

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr, 5) – Studer Ágnes (Atomerőmű KSC-Szekszárd, 1) – Nevena Jovanovics (PEAC-Pécs, 3) – Maja Skorics (Ceglédi EKK, 4) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 5)

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr)

Az MTK után a ZTE is elhozta a két pontot Győrből és ez a vereség sem mondhatni, hogy a szerb irányító lelkén „szárad”, hiszen 15 ponttal, 9 lepattanóval és 10 gólpasszal tripla-dupla közelébe jutott. Radocaj 31 játékperce során ráadásul mindössze kétszer adta el a labdát és 2 labdaszerzése mellett kiharcolt 9 személyi hibát is. 36 VAL pontja pedig magyarországi pályafutása legjobb teljesítménye volt.

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Szenzációs teljesítményt nyújtott a tolnaiak még mindig csupán 16 éves tehetsége. Studer igazi vezére volt a Szekszárdnak Cegléden és kiváló játéka győzelemmel is párosult. 33 percet a pályán töltve 8/13-as mezőnymutatóval 23 pontig jutott, de volt 4-4 gólpassza és lepattanója is, valamint 5 labdaszerzése. 31 VAL pontja nemcsak a forduló legjobb magyar mutatója volt, hanem felnőtt pályafutásának legmagasabb értéke is.

Nevena Jovanovics (PEAC-Pécs)

Hatalmas bravúrt érte el a PEAC a Sopron otthonában, hiszen a listavezető az egész idény során az első vereségét szenvedte el. Alaposan hozzájárult ehhez a pécsiek szerb válogatott bedobója, aki tarthatatlannak bizonyult a mérkőzésen. 34 perc alatt 19 ponttal és 7 lepattanóval zárt; 10-szer csak szabálytalanul tudták megállítani, mindezt pedig 12/14-es büntetőmutatóval valóban „megbüntette”. Végül 27 VAL ponttal zárt.

Maja Skorics (Ceglédi EKK)

Bár a CEKK hazai pályán bukott fontos mérkőzést a Szekszárd ellen, a szerb bedobó mégis helyet „követelt” magának a forduló csapatában, hiszen ismét sokoldalú játékkal igyekezett hátán vinni csapatát. Ezúttal csaknem végigjátszva a meccset 21 pontig, 9 lepattanóig, 5 labdaszerzésig és 2 gólpasszig jutott. Mindez 33 VAL pontra volt elegendő.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Hiába volt a már említett Radocaj és Vajda remeklése, a Győr otthon kapott ki a ZTE-től. A két kulcsember összesen 41 ponttal és 15 lepattanóval jelentkezett, ebből pedig egy 26 pontos, 6 lepattanós teljesítménnyel vette ki a részét a magyar válogatott kiválóság. 34 perc alatt volt még 2 labdaszerzése és 1 gólpassza, miközben 12 mezőnydobásából 8 sikeres volt (közte 4/6-os triplamutatóval). 31 VAL ponttal zárt.


A 14. forduló magyar csapata:

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC-Szekszárd, 2) – Varga Zsófia (ZTE NKK, 2) – Szélesy Judit (ZTE NKK, 1) – Zele Dorina (ZTE NKK, 10) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 8)

Studer Ágnes (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Studer Ágnes teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Varga Zsófia (ZTE NKK)

A válogatott bedobó 17 pontos idénycsúccsal vezette újabb bravúros győzelemre a zalaiakat Győrben. Varga 6/12-es mezőnymutatóval végzett 38 perc alatt, volt 2-2 lepattanója és labdaszerzése valamint 1 gólpassza. Végül 17 VAL pontig jutott.

Szélesy Judit (ZTE NKK)

Szenzációs teljesítményt nyújtott a ZTE rutinos játékosa, hiszen mindössze 20 játékperc alatt jutott el ugyanennyi pontig Győrben. Szinte hibátlan dobóteljesítménye (6/9 mezőny- és 7/7 büntetőmutató) mellett volt 4 lepattanója, 2 labdaszerzése és 1 gólpassza is – mindez 26 VAL pontra volt elegendő.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Harmadik zalaegerszegi játékosként ismét bekerült a forduló magyar csapatába a válogatott magasbedobó, aki ezúttal 17 ponttal és 8 lepattanóval járult hozzá Gáll Tamás újabb meglepetés sikeréhez. 24 percet játszva volt még 1-1 labdaszerzése és gólpassza is, amellyel 20 VAL pontig jutott.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Vajda Anna teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

 

A 15.  forduló csapata:

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest, 2) – Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs, 1) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 6) – Tina Jovanovics (PEAC-Pécs, 5) – Azania Stewart (PINKK-Pécsi 424, 3)

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest)

Továbbra is ihletett formában játszik az MTK játékmestere, és vezetésével alaposan megizzasztották a bajnok PINKK-et. Az NBI legjobb gólpasszadójaként ismét volt 8 asszisztja, ráadásként pedig 29 pontos idénycsúcsot dobott (10/16-os mezőny- és 7/8-as büntetőmutatóval). A hosszabbítással együtt végigjátszva a meccset 45 perc alatt volt még 3 lepattanója és 2 labdaszerzése is. Végül 36 VAL ponttal zárt.

Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)

Szezonbeli egyik legjobb egyéni teljesítményével rukkolt elő a pécsiek kiválósága, aki 27 perc alatt 28 VAL pontot gyűjtött csapata könnyed győzelmekor a Szekszárd ellen. Raksányi 15 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával zárt és kiosztott még 2 gólpasszt is.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Két vereség után nagyon kellett a győzelem a Győrnek, amely végül simán nyert is a Cegléd ellen. Ebben vállalt komoly szerepet Vajda Anna, aki ismét tarthatatlannak bizonyult, mindezt kiválóan jelzi 40 VAL pontja, amely a forduló legmagasabb értéke volt. Idénybeli hatodik dupla-duplája (25 pont, 11 lepattanó) mellett volt még 1-1 gólpassza és labdaszerzése, valamint 8 kiharcolt faultja is.

Tina Jovanovics (PEAC-Pécs)

20 pontjával és 13 lepattanójával hatodszor ért el dupla-duplát a szezonban a pécsiek szerb klasszisa, csapata pedig simán győzött a Szekszárd ellen. Remek dobóteljesítménye (8/11 mezőnyből) mellett adott még 3 asszisztot és volt 5 kiharcolt faultja – csupán 25 perc alatt ért el 35 VAL pontot.

Azania Stewart (PINKK-Pécsi 424)

Remekelt a PINKK centere és jó játékára szüksége is volt a bajnoknak az MTK elleni hosszabbításos siker során. Stewart 38 percet a pályán töltve 22 ponttal és 12 lepattanóval zárt, ráadásul védőoldalon is igen hasznos volt, mindezt jelzi 6 (!) blokkja valamint 3 labdaszerzése is. Összességében 36 VAL pontig jutott.


A 15. forduló magyar csapata:

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest, 4) – Weninger Virág (Uniqa-Euroleasing Sopron, 1) – Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs, 3) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 9) – Turóczi Nikolett (MTK-Budapest, 2)

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest)

Medgyessy Dóra teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Weninger Virág (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Az Európa Kupára készülő soproniaknál Igor Polenek igyekezett pihentetni kulcsembereit, ennek egyik „nyertese” volt a Vasas ellen a fiatal hátvéd, aki 35 percét jó játékkal hálálta meg. 11 pontja mellett szedett 5 lepattanót, adott 2 gólpasszt és szerzett 4 labdát is. Végül 18 VAL ponttal zárt és került be a forduló csapatába.

Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)

Raksányi Krisztina teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Vajda Anna teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Turóczi Nikolett (MTK-Budapest)

Újfent jó játékkal jelentkezett a fővárosiak rutinos centere, aki szezonbeli legponterősebb játékát hozta (21 pont), csapata pedig alaposan ráijesztett a PINKK-re. Turóczi 38 percet játszva szedett még 7 lepattanót, adott 1 blokkot és volt 8 kiharcolt faultja – mindez 23 VAL pontot jelentett számára.

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus