Női NBI: A 17. forduló válogatottja

A női NBI 17. fordulójában többen is nagyszerű dupla-duplákkal zártak - a legjobb egyéni mutatók ezúttal Ceglédről és Pécsről érkeztek.

A 17. forduló csapata:

Maja Scsekics (Atomerőmű KSC Szekszárd, 2) – Maja Skorics (Ceglédi EKK, 5) – Turóczi Nikolett (MTK-Budapest, 1) – Destiny Williams (PEAC-Pécs, 3) – Naignouma Coulibaly (Aluinvent DVTK-Miskolc, 4)

Maja Scsekics (Atomerőmű KSC Szekszárd)

Aligha nyert volt a Vasas otthonában a gyenge napot kifogó Szekszárd, ha a rutinos szerb hátvéd nem nyújt kiemelkedő játékot, ráadásul a végjátékban győzelmét érő triplát dobott. Scekics 26 percet játszva 23 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát jegyzett, kiharcolt 8 személyi hibát és volt 1-1 gólpassza és labdaszerzése is. Összesen 31 VAL pontig jutott.

Maja Skorics (Ceglédi EKK)

Szenzációs játékot nyújtott a ceglédiek szerb bedobója a hétvégén, ráadásul aktívan vette ki a részét a CEKK fordításában az MTK otthonában, amellyel biztosan a legjobb nyolc közé jutott csapata. Skorics végigjátszva a meccset minden fontos statisztikai mutatóban csapata legjobbja volt: 24 pontja mellé szedett 10 lepattanót, adott 8 gólpasszt és volt 6 labdaszerzése valamint 10 kiharcolt faultja is. Brutális, 49 VAL pontos teljesítménnyel zárt.

Turóczi Nikolett (MTK-Budapest)

Megint nagyot játszott a rutinos center, de ezúttal ez sem volt elegendő ahhoz, hogy az MTK életben tartsa esélyeit a legjobb nyolc közé jutáshoz. A fővárosiak az utolsó percekig a kezükben tartották a meccset, ám a végjáték a ceglédieké volt. Turóczi 38 játékperc alatt ezúttal 9/11-es mezőnymutatóval 26 pontig jutott, mellette volt 8 lepattanója, 2 gólpassza, 3 labdaszerzése és 1 blokkja is. Végül 38 VAL pontig jutott, amely a legjobb magyar teljesítmény volt a fordulóban.

Destiny Williams (PEAC-Pécs)

Nem mindennapi körülmények között hozott masszív dupla-duplát a pécsiek centere a ZTE ellen, hiszen mindössze 18 játékperc alatt jutott el 14 pontig és 18 lepattanóig! A percenkénti egyes lepattanó-átlagot 9 támadólepattanóval „hozta”, miközben mezőnyből minden dobását érékesítette. Ráadásként kiosztott 4 blokkot, volt két 2-2 labdaszerzése és gólpassza valamint 6 kiharcolt személyi hibája. Perceit igen tevékenyeken töltve meg sem állt 42 VAL értékig.

Naignouma Coulibaly (Aluinvent DVTK-Miskolc)

A már biztos alapszakasz első Sopron Miskolcról is győztesen távozott, ám a DVTK mali centerével nehezen bírtak a vendégek. Coulibaly 33 perc alatt 19 ponttal és 13 lepattanóval ismét dupla-dupláig jutott, miközben 12-szer csupán fault árán tudták megállítani (16-ból 13 büntetőjét értékesítette). Emellett a védőoldalon volt 2-2 blokkja és labdaszerzése is – mindez 39 VAL egységet jelentett.


A 17. forduló magyar csapata:

Nagy Dóra (ZTE NKK, 9) – Aho Nina (MKB-Euroleasing Vasas, 3) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 11) – Turóczi Nikolett (MTK-Budapest, 3) – Krnjics Szara (Uniqa-Euroleasing Sopron, 2)

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Egy félidőn át tartott a tartalékos ZTE ereje a PEAC otthonában, ahol volt csapata ellen jól játszott a tehetséges hátvéd. Nagy csaknem végigjátszva a mérkőzést 20 ponttal, 3 lepattanóval és 1 gólpasszal zárt, miközben volt 7 kiharcolt faultja is. Összesen 22 VAL értékig jutott.

Aho Nina (MKB-Euroleasing Vasas)

Nagyon közel állt ahhoz a Vasas, hogy megszerezze első sikerét, ám a végjátékban Scsekics rutinja döntött a Szekszárd javára. Az utánpótlás válogatott Aho játékára ezúttal sem lehetett panasz, többször is hátára vette övéit, végül 19 pontig, 4-4 lepattanóig és labdaszerzésig valamint 2 gólpasszig jutva 23 VAL ponttal zárt.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Kulcsfontosságú meccset nyert a Győr a PINKK otthonában, amellyel óriási lépést tett Völgyi Péter csapata az alapszakasz második helyének eléréséhez. Ebben vállalt – szokás szerint – kulcsszerepet a válogatott kiválóság, aki idei hetedik dupla-dupláját érte el (15 ponttal, 12 lepattanóval). 35 játékperce alatt volt még 2-2 labdaszerzése és asszisztja, mindez 24 VAL pontot jelentett.

Turóczi Nikolett (MTK-Budapest)

Turóczi Nikolett teljesítményét a forduló csapatánál említettük.

Krnjics Szara (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A honosított center a padról beszállva, 28 perc alatt hozott dupla-duplát a Miskolcon is nyerő soproniaknál. Krnjics két halványabb teljesítményt követően ezúttal 13 pontig (6/10-es mezőnymutatóval) és 12 lepattanóig jutott. Végül 20 VAL értékig jutott el.

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus