Női NBI: A 18. forduló válogatottja

A női NBI alapszakaszának záró fordulójában remekeltek a magyar mezőnyemberek, míg centerposzton folytatódott a légiósok parádéja.

A 17. forduló csapata:

Orsó Viktória (MTK-Budapest, 1) – Varga Zsófia (ZTE NKK, 1) – Dragana Sztankovics (Uniqa-Euroleasing Sopron, 4) – Destiny Williams (PEAC-Pécs, 4) – Abby Bishop (Aluinvent DVTK-Miskolc, 1)

Orsó Viktória (MTK-Budapest)

Bár csapata a papírformának „megfelelően” simán kikapott a PEAC otthonában a fővárosiak hátvédje szezonbeli legjobb teljesítményével egyértelműen helyet követelt a forduló csapatában. Orsó 31 játékperc alatt 11 rádobásából 8-at értékesítve 20 pontig jutott. Emellett volt 5 lepattanó és 4 gólpassza is, mindez végül 27 VAL értéket jelentett számára.

Varga Zsófia (ZTE NKK)

A ZTE válogatott bedobójával nehezen bírtak a szekszárdiak a hétvégén, hiszen 9 alkalommal is csak faulttal tudták megállítani. A tartalékos zalaiaknál 30 percet játszva ugyanennyi VAL pontig jutott Varga, amellyel a forduló legjobb magyar játékosának bizonyult. 9/10-es büntető- és 2/6-os mezőnymutatóval 13 pontot dobott, de szedett még 9 lepattanót, volt 2-2 gólpassza és labdaszerzése valamint 1 blokkja is.

Dragana Sztankovics (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Ezúttal is meglehetősen hatékony teljesítménnyel került a forduló válogatottjába a szerb magasember, hiszen a PINKK elleni rangadón mindössze 15 percet töltött a pályán, ám mindezt olyan jól használta ki, hogy ennyi idő is elég volt számára, hogy 27 VAL pontot gyűjtsön. Sztankovics meg sem állt 19 pontig és 8 lepattanóig, miközben volt 1 labdaszerzése és 5 kiharcolt faultja is.

Destiny Williams (PEAC-Pécs)

Menetrend szerint szállította újabb dupla-dupláját a pécsiek remek centere az MTK ellen, méghozzá tette ezt úgy, hogy dobásait is szinte hiba nélkül értékesítette. A masszív 23 pontos, 11 lepattanós teljesítményt 11/13-as mezőnymutatóval érte el, de volt még 1-1 asszisztja és labdaszerzése is. Mindez végül 33 VAL pontot eredményezett.

Abby Bishop (Aluinvent DVTK-Miskolc)

Magyarországra való visszatérése óta legjobb mérkőzését játszotta az ausztrál klasszis – tette mindezt csapata szempontjából a legjobbkor, hiszen a Diósgyőr kulcsfontosságú meccset nyert a Győr otthonában. Egy ilyen rangadón különösen kiemelendő, hogy 14 pontját 6/7-es mezőnydobással érte el, valamint lekapott 7 lepattanót és adott 2 gólpasszt is 24 játékperce alatt – végül 25-ös VAL értékig jutott.

 

A 17. forduló magyar csapata:

Szabó Dóra (Ceglédi EKK, 1) – Orsó Viktória (MTK-Budapest, 1) – Simon Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron, 4) – Laklóth Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 4) – Varga Zsófia (ZTE NKK, 3) 

Szabó Dóra (Ceglédi EKK)

Kiválóan élt a lehetőséggel a ceglédiek 20 esztendős irányítója, aki a Vasas ellen 24 percet a pályán töltve karriercsúcsot jelentő 20 ponttal zárt. Szabó emellett szedett 4 lepattanót, volt 3 gólpassza és 2 labdaszerzése is. Végül 26 VAL pontot gyűjtött.

Orsó Viktória (MTK-Budapest)

Orsó Viktória teljesítményét a forduló csapatánál említettük.

Simon Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Nem dobott még rá ennyiszer (15-ször) az idei szezonban a válogatott bedobó, mint tette azt a PINKK elleni rangadó alkalmából – és mivel 50% felett célzott, így 16 pontjával Sztankovics mögött csapata második legjobb dobójának bizonyult. Simon 31 percet a pályán töltve lekapott még 4 lepattanót, valamint volt még 2-2 labdaszerzése és gólpassza is.

Laklóth Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Radocaj és Vajda gyengébb játékát követően sokáig egyedül vitte a hátán a Győrt a válogatott kiválóság, ám mindez nem volt elegendő a DVTK elleni sikerhez. Pedig Laklóth 34 perc alatt kifejezetten jó játékot nyújtva 17 pontig, 3 lepattanóig és 2 gólpasszig jutott – végül 24 VAL ponttal zárt.

Varga Zsófia (ZTE NKK)

Varga Zsófia teljesítményét a forduló csapatánál említettük.

Fotó: mtk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus