Női NBI: A 2. forduló válogatottja

A női bajnokság 2. fordulója sem szűkölködött a kiváló egyéni produkciókban. A forduló legjobb magyar teljesítményei Miskolcról jöttek.

A 2. forduló csapata:

Czank Tímea (Aluinvent-DVTK Miskolc, 1) – Ashley Key (PINKK-Pécsi 424, 1) – Maja Skorics (Ceglédi EKK, 1) – Tina Jovanovics (PEAC-Pécs, 1) – Dragana Sztankovics (Uniqa-Euroleasing Sopron, 2)

Czank Tímea (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Nagyszerű játékkal vezette biztos győzelemre a Diósgyőrt Czank Tímea a forduló nyitómérkőzésén. A két légiósát is nélkülöző miskolciakat sokoldalú játékkal segítette: 20 pontja (7/12 mezőnyből, közte 3 triplával) mellett 9 (!) lepattanót szerzett, kiosztott 3 gólpasszt és volt 2 labdaszerzése valamint 5 kiharcolt faultja. Végül 31 perc alatt ugyanennyi VAL pontig jutott.

Ashley Key (PINKK-Pécsi 424)

A papírformának megfelelően ismét magabiztosan győzött a PINKK és a svéd válogatott kiválóság ezúttal is 22 ponttal terhelte meg az ellenfél gyűrűjét. Key mindössze 18 játékperc alatt jutott el eddig (7/9-es mezőny- és 6/6-os büntetőmutatóval), miközben leszedett 3 lepattanót, adott 2 gólpasszt és volt 4 labdaszerzése is. Mindez 32 VAL pontot eredményezett.

Maja Skorics (Ceglédi EKK)

Az első fordulóval ellentétben ezúttal nem tudott meglepetés közelébe kerülni a CEKK. A szerb bedobó ezúttal Hadzsovics hiányában kissé egyedül maradt a PINKK ellen: 38 perc alatt 21 pontot (5/12 mezőnyből, 10/11 a büntetővonal mögül) és 11 lepattanót szerzett, de adott 7 gólpasszt is. 2-2 labdaszerzése és blokkja végül 35 VAL pontot eredményezett, amely a fordulója legtöbbje volt.

Tina Jovanovics (PEAC-Pécs)

Hazai pályán alulmaradt a Győr elleni rangadón a PEAC, de a szerb kiválóság ezúttal is jó teljesítményt nyújtott. Jovanovics kipontozódásáig 26 percet töltött a pályán, ezalatt igen hatékonyan játszott, hiszen 13 pontja mellett szedett 9 lepattanót, adott 2 gólpasszt és kiosztott 4 blokkot is. Végül 27 VAL ponttal zárta az összecsapást.

Dragana Sztankovics (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Másodszor került be a forduló válogatottjába a soproniak centere. Sztankovicstól nem véletlenül várnak sokan kiemelkedő szezont – ezúttal is csupán 20 percet a pályán töltve szinte hiba nélkül játszott: 17 pontját 7/7-es mezőnymutatóval érte el. Emellett volt 9 lepattanója, 6 kiharcolt személyi hibája és 1 sapkája is. Mindez 29 VAL pontot jelentett.
 

A 2. forduló magyar csapata:

Czank Tímea (Aluinvent-DVTK Miskolc, 1) – Dubei Debóra (Aluinvent-DVTK Miskolc, 1) – Laklóth Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 2) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 2) – Határ Bernadett (MKB-Euroleasing Vasas, 1)

Czank Tímea (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Czank teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Dubei Debóra (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Szenzációs játékot nyújtott a 18. születésnapját csak januárban ünneplő miskolci kiválóság. A Szekszárd elleni bajnokin a padról beszállva 28 perc alatt 10/16-os mezőnymutatóval 25 pontot szerzett, de mellette volt 3-3 lepattanója és labdaszerzése és 1 gólpassza is. 26 VAL ponttal zárta a mérkőzést.

Laklóth Anna (CMB Carg-UNI Győr)

Ragyogóan kezdte a szezont a Győr, és ebből eddig alaposan kivette a részét Laklóth Anna.  A PEAC elleni rangadón ismét eljutott 19 pontig (7/13-as mezőnymutatóval), 4-4 lepattanóig és gólpasszig, de volt 5 kiharcolt személyije és 1 blokkja – végül 25 VAL ponttal zárt. Fájdalom, a találkozó végén súlyos kézsérülést szenvedett: kéztörése miatt várhatóan ebben a naptári évben már nem léphet pályára…

Vajda Anna (CMB Carg-UNI Győr)

Laklóth Annához hasonlóan Vajda Anna is remek játékot nyújtott a PEAC ellen. Egykori sikerei helyszínén 36 perc alatt 15 pontot, 8 lepattanót, 3-3 gólpasszt és labdaszerzést valamint 5 kiharcolt faultot tett a közösbe. Mindez 23 VAL pontot és győztes rangadót eredményezett.

Határ Bernadett (MKB-Euroleasing Vasas)

Bár elvesztette a fővárosi derbit, alaposan megnehezítette a rutinosabb MTK dolgát a Vasas. Ebből pedig ismét ponterős játékkal vette ki a részét az idén egészséges Határ Bernadett. A 20 esztendős center 17 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával jelentkezett, de volt még 2-2 labdaszerzése és dobásblokkolása is.

Fotó, Slide - dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus