Női NBI: A 3. forduló válogatottja

Számtalan kiemelkedő magyar teljesítményt hozott a női bajnokság 3. fordulója.

A 3. forduló csapata:

Natalie Hurst (PEAC-Pécs, 1) – Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr, 1) – Zele Dorina (ZTE NKK, 2) – Krnjics Szara (Uniqa-Euroleasing Sopron, 1) – Azania Stewart (PINKK-Pécsi 424, 1)

Natalie Hurst (PEAC-Pécs)

Hazai pályán nyert rangadót a PEAC a Diósgyőr ellen és az ausztrál irányító posztjához méltóan fogta össze csapatát. Csaknem végigjátszva a mérkőzést 12 pontig, 4 lepattanóig és 5 gólpasszig jutott. Ugyan mezőnyből nem dobott jól (1/6), de 8 kiharcolt faultját 9 büntetőre váltotta, végül 23 VAL ponttal zárt.

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr)

Tartalékosan is biztosan nyert a Vasas otthonában a Győr, amelyben a szerb irányító sem teljesen egészségesen vállalta a játékot. Radocaj 26 perc alatt így is eljutott 15 pontig, 6 lepattanóig és 3 gólpasszig valamint 1 labdaszerzésig. Összesen 25 VAL egységgel végzett.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Magabiztos játékkal szerezte meg első győzelmét a ZTE és az erőcsatár ismét hasznos játékkal rukkolt elő. Bár faultproblémákkal küzdött, végül 27 perc alatt is 17 pontos, 12 lepattanós dupla-dupláig jutott. Emellett volt 1 gólpassza és 3 labdaszerzése is – mindez 32 VAL pontra volt elegendő.

Krnjics Szara (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Az idei szezonban jó formában játszó Krnjics ezúttal Sztankovics távollétében a kezdőcsapatban kapott helyet és idénybeli második dupla-duplájával zárt. Cegléden 19 pontig (9/13 mezőnyből), 10 lepattanóig és 3 gólpasszig jutott. Mindez 33 VAL pontot jelentett.

Azania Stewart (PINKK-Pécsi 424)

A PINKK-hez visszatérő brit válogatott center a forduló legjobb teljesítményét nyújtotta, hiszen csapata szekszárdi győzelmekor 40 VAL pontig jutott. Kihasználva magasságbeli fölényét 24 perc alatt 28 pontig, 7 lepattanóig, 2 gólpasszig valamint 1-1 blokkig és labdaszerzésig jutott.


A 3. forduló magyar csapata:

Czank Tímea (Aluinvent-DVTK Miskolc, 2) – Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs, 1) – Zele Dorina (ZTE NKK, 2) – Barnai Judit (MTK-Budapest, 1) – Határ Bernadett (MKB-Euroleasing Vasas, 2)

Czank Tímea (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Nem Czankon múlott a Diósgyőr pécsi veresége. A válogatott hátvéd 31 percet a pályán töltve csapata legjobb dobójának bizonyult 17 ponttal. Mellette leszedett 3 lepattanót és kiosztott 4 gólpasszig, végül 20 VAL ponttal zárt.

Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)

Csapatkapitányhoz méltón győzelemre vezette a PEAC-ot a DVTK elleni rangadón. 35 perc alatt a mezőny legeredményesebbje volt: 21 pont mellett volt 7 lepattanója, 1-1 gólpassza és labdaszerzése. 22 VAL ponttal fejezte be a mérkőzést.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Zele teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Barnai Judit (MTK-Budapest)

Nem tudták megnehezíteni az ZTE dolgát a fővárosiak, pedig a Vasastól érkező center kiváló teljesítményt nyújtott. Masszív, 17 pontos, 12 lepattanós dupla-dupláig jutott, volt még 2 gólpassza, 3 labdaszerzése és kiharcolt 9 faultot is. 36 perc alatt kereken 30 VAL ponttal végzett.

Határ Bernadett (MKB-Euroleasing Vasas)

Nem véletlenül dicsérte Krivacsevics edző centerét a Győr elleni mérkőzésen, hiszen a tehetséges magasember nagyszerű teljesítményt nyújtott. Szinte hibátlan dobómutatóval (10/14) 24 pontot és 9 lepattanót gyűjtött, végül a forduló egyik legjobb magyar mutatójával 31 VAL-ig jutott.

Fotó: ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus