Női NBI: A 4. forduló válogatottja

A hétközben lejátszott Cegléd-ZTE meccs után teljessé vált a női bajnokság 4. fordulójának válogatottja, amelybe két magyar is bekerült.

A 4. forduló csapata:

Tiffany Bias (Aluinvent-DVTK Miskolc, 1) – Nagy Dóra (ZTE NKK, 1) – Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK, 2) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 2) – Tina Jovanovics (PEAC-Pécs, 2)

Tiffany Bias (Aluinvent-DVTK Miskolc)

A Diósgyőr könnyedén verte az EK-meccsről hazatérve a fiatal Vasast és az amerikai Bias ebből aktívan vette ki a részét, hiszen a mezőnyből alig hibázva (8/12) 21 pontig jutott. 29 percet játszva főleg a betörésekből operált, amelyek mellett kioszott 7 gólpasszt, szedett 5 lepattanót és volt 4-4 labdaszerzése és kiharcolt faultja. Így 35 VAL pontig jutott.

Nagy Dóra (ZTE NKK)

A forduló hétközi zárómeccse igazi öldöklő csatát hozott, hiszen a ZTE végül hosszabbításban maradt alul Cegléden. Minesetre a zalaiak 19 esztendős kiválóságán nem múlott semi, hiszen kipontozódásáig 36 percet töltve a pályán 22 pontig (6/12 mezőnyből, 9/10 büntetőből), 3 lepattanóig és 1 gólpasszig jutott. Emellett volt 3 labdaszerzése és 7 kiharcolt személyije is. 28 VAL ponttal a forduló második legjobb magyar teljesítményét nyújtotta.

Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK)

A szerb hátvéd úgy tudott magasan a forduló legjobbja lenni (44 VAL ponttal), hogy rengeteg, 12 eladott labdája volt a ZTE ellen. Ebből következik, hogy a többi mutatóban extrát nyújtott, hiszen 31 pontját igen jó hatékonysággal érte el (7/10 mezőnyből, közte két triplával). De kiosztott 10 gólpasszt is és volt 5 lepattanója valamint 3 labdaszerzése is. Nem kevesebb, mint 12 kiharcolt faultját pedig 15 büntetőre „váltotta” – 17 kísérletből.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Fárasztó napok után a vártnál biztosabban győzött az MTK otthonában a Győr, amelyben Vajda Anna extraklasszis teljesítményt nyújtott (nyugodtan mondhatjuk, hogy ismét). Csapata igazi vezéreként 35 perc alatt 33 VAL pontig jutott. Mindezt masszív 23 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával érte el. Emellett volt még 1 gólpassza és 6 kiharcolt személyije is. Ezzel a teljesítménnyel a forduló legértékesebb magyar játékosa lett.

Tina Jovanovics (PEAC-Pécs)

Fontos meccset nyert a PEAC a PINKK ellen a bajnoki döntő idei első „visszavágóján”. A vendégeknél ismét bizonyította tudását a szerb Tina Jovanovics, aki ezúttal 25 perc alatt is eljutott egy 20 pontos, 11 lepattanós dupla-dupláig (10-ből 7 dobását értékesítette). Emellett volt 2 labdaszerzése és 5 kiharcolt faultja, végül 32 VAL ponttal zárt.
 

A 4. forduló magyar csapata:

Nagy Dóra (ZTE NKK, 2) – Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs, 2) – Bálint Réka (Aluinvent-DVTK Miskolc, 1) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 3) – Barnai Judit (MTK-Budpaest , 2)

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Nagy teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)

A PEAC csapatakapitánya egyik legjobbja volt együttesének a PINKK elleni rangadón, mindezt elsősorban kiváló védekezésével érte el. De emellett 34 perc alatt (a legtöbb volt a meccsen) 14 pontig is eljutott (5/11 mezőny- és 3/4-es büntetőmutatóval), valamint volt 2 labdaszerzés és 3 kiharcolt faultja is.

Bálint Réka (Aluinvent-DVTK Miskolc)

A bedobó töltötte a legtöbb időt a pályán a DVTK-ból a Vasas elleni mérkőzésen és 31 percét aktívan töltötte a pályán. 6/15-ös mezőnymutatóval 17 pontig jutott, de volt 3 lepattanója és 4 labdaszerzése is. Az egész Diósgyőr 31 gólpasszt adott a meccsen, ebből Bálint is 7-et „vállalt” – végül 25 VAL pontot gyűjtött.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Vajda teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Barnai Judit (MTK-Budapest)

Nem tudta meglepni hazai pályán az MTK a Győrt, de a fővárosiak centere ezúttal is jó játékkal hívta fel magára a figyelmet. Ezúttal 37 perc alatt 11 pontja mellé lekapott 8 lepattanót és nem kevesebb, mint 5 blokkot is kiosztott. Volt még 6 kiharcolt faultja is – végül 20 VAL ponttal fejezte be a meccset.

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus