Női NBI: A 7. forduló válogatottja

A női NBI legutóbbi fordulójában ismét igazolta klasszisát Vajda Anna, de a magasbedobó mellett is akadtak kiemelkedő teljesítmények.

A 7. forduló csapata:

Jamierra Faulkner (PINKK-Pécsi 424, 2) – Nagy Dóra (ZTE NKK, 3) – Nevena Jovanovics (PEAC-Pécs, 1) – Kayla McBride (Uniqa-Euroleasing Sopron, 3) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 4)

Jamierra Faulkner (PINKK-Pécsi 424)

Legjobb magyarországi teljesítményét nyújtotta a Diósgyőr elleni győztes rangadón a PINKK irányítója. Faulkner igazi karmesterként vezette a rendkívül tartalékos bajnokot – a vasárnapi mérkőzésen nemcsak a pontszerzésben, hanem a játék minden fontos elemében kiemelkedőt nyújtott. 25 pontja (8/20 mezőnyből, 5/6 büntetőből) mellett ugyanis leszedett 8 lepattanót és kiosztott 7 gólpasszt is, de volt 66 kiharcolt személyije is. A negatív oldalra 4 eladatott labda került fel, de így is 29 VAL ponttal fejezte be a mérkőzést.

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Továbbra is szenzációs formában kosárlabdázik a zalaiak hátvédje, aki zsinórban hatodszor szerzett legalább 21 VAL pontot a bajnokságban. A Vasas ellen idei negyedik győzelmét megszerző ZTE-ben ismét sokoldalúan játszott, hiszen 15 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával zárt, ráadásul 6-szor hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait és volt 1 labdaszerzése is 36 játékperce alatt. Végül 29 VAL pontot gyűjtött.

Nevena Jovanovics (PEAC-Pécs)

A PEAC kiváló képességű bedobója szezonbeli egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a Cegléd elleni győzelemkor. Jovanovics remek dobószázalékkal (7/11-es mezőnymutatóval) volt a mezőny legeredményesebbje. 17 pontja mellett lekapott még 7 lepattanót és adott 4 gólpasszt is. 3 labdaszerzésével együtt végül 31 perc alatt 28 VAL egységgel zárt.

Kayla McBride (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Egyre kiegyensúlyozottabban nyújt extra teljesítményt a soproniak amerikai bedobója, aki ismét igazi vezére volt csapatának. A Sopron fontos rangadót nyert a Győr otthonában, amelyhez McBride 21 pontot (8/15-ös mezőnymutatóval) és 6 lepattanót szállított. Emellett 28 perce alatt volt még 1 gólpassza és 2 labdaszerzése is; összességében 23 VAL pontig jutott a lefújásig.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Az egyértelmű volt eddig is, hogy Vajda Anna döbbenetes szezont produkál az NBI-be való visszatérése óta, de csapata Sopron elleni mérkőzésén még az eddigieket is sikerült felülmúlnia. Az enyhe kifejezés, hogy a Győr veresége nem a válogatott kiválóságon múlott, hiszen nem kevesebb, mint 43 VAL ponttal zárt. 26 pontját 6/11-es mezőny- és 13/15-ös büntetőmutatóval érte el, 13 lepattanója pedig zsinórban negyedik dupla-dupláját jelentette. Vajda adott még 2 gólpasszt és 1 blokkot és kiharcolt 13 személyi hibát is.


A 7. forduló magyar csapata:

Nagy Dóra (ZTE NKK, 5) – Baksa Bettina (MTK-Budapest, 1) – Theodoreán Alexandra (Atomerőmű KSC-Szekszárd,1) – Zele Dorina (ZTE NKK, 5) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 5)

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Nagy Dóra teljesítményét a forduló csapatánál említettük.

Baksa Bettina (MTK-Budapest)

Az MTK hazai pályán szenvedett vereséget fontos mérkőzésen a Szekszárd ellen. Nem véletlenül volt elégedetlen csapatával Sztevan Csupics, hiányolva a küzdést. Na utóbbiból nem volt hiány az egykori csapata ellen az utóbbi idők legjobb pontteljesítményét nyújtó Baksánál. A hátvéd kiemelkedő dobóteljesítménnyel (8/11-es mezőnymutatóval) 21 pontot szerzett, amellyel a mezőny legeredményesebbje volt. Volt még 2-2 lepattanója, asszisztja és labdaszerzése is – mindez 26 VAL pontot jelentett.

Theodoreán Alexandra (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Ahogy az egész szezon során, úgy az MTK otthonában is sérülések tizedelték Magyar Gergely együttesét, amelyben viszont extra teljesítménnyel jelentkezett Thedoreán. Nemcsak sokoldalúan (6 lepattanója mellett kiosztott 7 gólpasszt és szerzett 3 labdát), hanem ponterősen is kosárlabdázott, hiszen szezoncsúcsot jelentő 20 ponttal zárt. A 23 éves bedobó végül 28 VAL pontig jutott.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Nem véletlenül szinte állandó szereplője a legjobb magyar ötösnek a zalaiak magasbedobója, aki ezúttal is jó játékkal járult hozzá csapata győzelméhez. Gáll Tamás együttese a halványabb szezonkezdet után kezd magára találni, a fiatal Vasas elleni mérkőzésen 17 pontot és 7 lepattanót szerzett valamint volt 1-1 gólpassza, labdaszerzése és dobásblokkolása. Mindez összesen 25 VAL pontot jelentett.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Vajda Anna teljesítményét a forduló csapatánál említettük.

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus