Női NBI: A 8. forduló válogatottja

Hiábavaló baranyai remeklések, zalai bravúrok, ceglédi tarthatatlanság, szekszárdi karriercsúcs - a női NBI legjobb egyéni teljesítményei.

A 8. forduló csapata:

Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK, 3) – Jamierra Faulkner (PINKK-Pécsi 424, 3) – Simon Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron, 1) – Zele Dorina (ZTE NKK, 4) – Destiny Williams (PEAC-Pécs, 1)

Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK)

Fontos meccset nyert és ezzel második győzelmét szerezte meg a Cegléd. Az MTK elleni alsóházi mérkőzésen ismét igazi vezére volt együttesének a szerb hátvéd, aki különösen a kritikus végjátékban állt csapata élére. Hadzsovics ismét megoldhatatlan feladatot jelentett az ellenfeleknek, jelzi mindezt 14 kiharcolt személyi hibája, amelyet 12 büntetőre váltott. Összesen 21 ponttal zárt, de emellett kiosztott 5 gólpasszt is valamint volt 2 lepattanója és 1 labdaszerzése 33 perc alatt. Végül 35 VAL pontot gyűjtött, amellyel a forduló legértékesebb játékosának bizonyult.

Jamierra Faulkner (PINKK-Pécsi 424)

Rangadót veszített Győrben a bajnoki címvédő PINKK, de ez legkevésbé a továbbra is ihletett formában kosárlabdázó amerikai hátvéden múlott. Az EK-búcsú miatt két csalódott csapat csatáján csaknem végig a pályán volt az Ashley Keyt továbbra is nélkülöző pécsieknél: 37 perc alatt megtöltötte a statisztikai lapját, hiszen 25 pontja (9/17 mezőnyből, 5/6 büntetőből) mellett leszedett 7 lepattanót és kiosztott 4 gólpasszt is. A negatív oldalon az 1 labdaszerzésével szemben álló 6 eladott labdát lehet megemlíteni. Így is 29 VAL ponttal zárta a mérkőzést.

Simon Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Erődemonstráló győzelmet aratott a listavezető hazai pályán a Diósgyőr ellen és ebből többen is kiemelkedő játékkal vették ki részüket. A soproniak dinamikus amerikai duója mellett Krnjics Szara és Simon Zsófia is remekelt – különösen utóbbi, aki 22 pontos szezoncsúccsal terhelte meg a miskolciak gyűrűjét. Tette mindezt igen hatékony, 8/11-es mezőnymutatóval, de mellette a társak kiszolgálásában is jeleskedett (7 gólpassz). Volt még 2 lepattanója is és 5 eladott labdája is belefért – 26 VAL ponttal a forduló egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Nagy skalpot gyűjtött be hazai pályán az egyre inkább formába lendülő ZTE, amelyben ismét parádés játékot nyújtott Zele Dorina. Ráadásul győztes kosárral koronázta meg a PEAC elleni hétvégi teljesítményét. A forduló legértékesebb magyar játékosaként 29 pontig jutott (a legtöbb volt a fordulóban), közte a már említett meccsdöntő kosárral valamint egy végjátékbeli triplával. 3 labdaszerzése valamint 2-2 lepattanója és blokkja tette teljessé 30 VAL pontját.

Destiny Williams (PEAC-Pécs)

Nevena Jovanoviccsal együtt nagyszerű játékot nyújtott az amerikai center a PEAC-ban, ám zalai fellépésükkor nem igazán akadtak társakra. Williams kiemelkedő mezőnymutatóval (10-ből 8 dobását értékesítette) és egy masszív dupla-duplával (17 pont, 16 lepattanó) zárt. Emellett kiosztott 3 blokkot, szerzett 2 labdát és volt 1 gólpassza is. Végül 33 VAL ponttal zárt, amely a forduló második legjobb egyéni teljesítménye volt.


A 8. forduló magyar csapata:

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest, 1) – Simon Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron, 1) – Varga Zsófia (ZTE NKK, 1) – Simon Anikó (Atomerőmű KSC-Szekszárd, 1) – Zele Dorina (ZTE NKK, 6)

Medgyessy Dóra (MTK-Budapest)

Szezonbeli legjobb teljesítményével már tavalyi önmagát idézte az MTK karmestere, aki sokoldalú játékával igyekezett győzelemre vezetni csapatát Cegléden, ám végül a hazaiak szerezték meg idénybeli második győzelmüket. Medgyessy 17 ponttal (6/10-es mezőnymutatóval), 6 lepattanóval és 7 gólpasszal fejezte be a meccset – mindez 27 VAL pontot jelentett.

Simon Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Simon Zsófia teljesítményét a forduló csapatánál említettük.

Varga Zsófia (ZTE NKK)

A zalaiak bedobója is idénycsúccsal jelentkezett csapata PEAC elleni győzelemkor. Nemcsak 14 pontja, de 26 VAL egysége is szezonbeli legjobb teljesítménye volt Varga Zsófiának, aki pontjai mellett lekapott még 6 lepattanót (a legtöbb volt a ZTE-ben), szerzett 3 labdát is kiosztott 2 sapkát is.

Simon Anikó (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Szép győzelemmel zárta a naptári évet a Szekszárd, amely hazai pályán magabiztosan verte a fiatal Vasast. A sikerből többen is jó játékkal vették ki részüket, de a 19 esztendős Simon Anikó számára különösen emlékezetesen alakult a mérkőzés, hiszen A-csoportos karriercsúccsal és dupla-duplával zárt: 12 ponttal és 12 lepattanóval hálálta meg Magyar Gergely bizalmát, aki ismét a kezdőcsapatba jelölte. 37 játékperce alatt mindössze egyetlen rádobást hibázott és végül 24 VAL ponttal fejezte be a mérkőzést.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Zele Dorina teljesítményét a forduló csapatánál említettük.

Fotó: kscszekszard.hu (Jantner Fotó)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus