Női NBI: A 9. és a 10. forduló válogatottja

Remek soproni egyéni mutatókkal (Krnjics továbbra is tarthatatlan) és egy szokásos Drammeh parádéval zárult a 2015-ös naptári év a női NBI-ben.

A 9. forduló csapata:

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr, 2) – Gáspár-Szalay Virág (ZTE NKK, 1) – Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424, 7) – Kateryna Rymarenko (Atomerőmű KSC Szekszárd, 1) – Krnjics Szara (UNIQA-Sopron, 3)

Tamara Radocaj (CMB Cargo-UNI Győr)

Kiválóan zárta a naptári évet a Győr, előbb simán győztek a BEAC otthonában, majd Pécsett nyertek rangadót a PEAC ellen. A fővárosiak ellen is remekelt a zöld-fehérek szerb játékmestere, aki igazi karmesterként irányította társait: 9 kiosztott gólpassza mellett „azért” dobott 12 pontot, szedett 5 lepattanót és volt 3 labdaszerzése is – végül 27 VAL pontot szerzett.

Gáspár-Szalay Virág (ZTE NKK)

Nagyon fontos meccsen szenvedett vereséget hazai pályán a továbbra is csupán egyetlen győzelmet számláló ZTE. A Szekszárd elleni vereség legkevésbé múlott Szalay Virágon, aki kezdőként 30 perc alatt egyetlen elhibázott dobás nélkül (!) szórt 18 pontot (5/5 mezőnyből, 7/7 büntetőből). Ráadásult adott 5 gólpasszt, lekapott 4 lepattanót és volt 6 kiharcolt faultja is – mindez 32 VAL pontot jelentett.

Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424)

Szokásos szereplője a forduló csapatainak a svéd bedobó. A PINKK a vártnál kissé nehezebben hozta a kötelezőt a Vasas ellen – Drammeh viszont ezúttal is alaposan kitöltötte a statisztikai lapot: 31 perc alatt eljutott 26 pontig (7/15 mezőnyből, 11/12 büntetőből), 8 lepattanóig, 3 gólpasszig valamint 8 kiharcolt személyi hibáig. 38 VAL pontja magasan a legjobb volt a 9. fordulóban.

Kateryna Rymarenko (Atomerőmű KSC Szekszárd)

Tolnai szempontból a lehető legjobbkor nyújtotta idénybeli legjobb játékát az ukrán magasbedobó, hiszen fontos két pontot hoztak el a ZTE otthonából. Rymarenkonak a padról beszállva 29 perc is elég volt ugyanennyi VAL pont gyűjtésének: szezoncsúcsot jelentő 23 pontot szállított (közte 3/3-as triplamutatóval), volt 8-8 lepattanója és kiharcolt faultja.

Krnjics Szara (UNIQA-Sopron)

Továbbra is tarthatatlan az aktuális ellenfelek számára a szerb-magyar center, aki a Cegléd ellen ráadásul ismét úgy jutott húsz pont fölé, hogy mind a 8 mezőnydobását bedobta (!), és csupán egyetlen büntetőt rontott 6 kísérletből. 30 játékperce alatt szedett még 6 lepattanót és kiharcolt 7 faultot is. Az elmúlt négy meccsén harmadszor jutott 30 VAL pont fölé.


A 9. forduló magyar csapata:

Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs, 1) – Gáspár-Szalay Virág (ZTE NKK, 1) – Süle Krisztina (ELTE-BEAC Újbuda, 1) – Farkas Fanni (Vasas Akadémia, 1) – Krnjics Szara (UNIQA-Sopron, 4)

Raksányi Krisztina (PEAC-Pécs)

Komoly rangadót nyert hazai pályán a Diósgyőr ellen a PEAC és a baranyaiak hátvédje igazi vezérként állt csapata élére. 23 VAL pontja idei legjobb egyéni teljesítmény, amelyet 16 ponttal, 5 gólpasszal, 3 lepattanóval és 1 blokkal ért el – 32 játékperc alatt.

Gáspár-Szalay Virág (ZTE NKK)

Gáspár-Szalay Virág teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Süle Krisztina (ELTE-BEAC Újbuda)

A BEAC csak egy negyedig tudta megszorongatni a Győrt és ezúttal is gondban voltak a pontszerzéssel. A csapat 46 pontjából ezúttal Süle Krisztina egymaga dobott 21-et. 8 kiharcolt faultját 11 büntetőre „váltotta”, de volt 4 lepattanója és 3 gólpassza is – 7 eladott labdája ugyan kifejezetten sok, de a hátvéd ponterőssége nélkül valószínűleg nagyobb lett volna a felek között a különbség.

Farkas Fanni (Vasas Akadémia)

Két negyedet is „elhozott” a PINKK otthonából a Vasas, és végül vállalható, 13 pontos vereséget szenvedtek. A 19 éves Farkas Fanninak ebben volt komoly szerepe, hiszen felnőtt karrierje legjobb estéjét produkálta: 34 perc alatt hibátlan, 5/5-ös triplamutatóval 25 pontot szórt (összességében is hatékonyan, 69%-kal célzott). Mindez 21 VAL pontot jelentett.

Krnjics Szara (UNIQA-Sopron)

Krnjics Szara teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.



A 10. forduló csapata:

Ciglar Iva (UNIQA-Sopron, 2) – Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK, 2) – Destiny Williams (PEAC-Pécs, 1) – Tina Jovanovics (Aluinvent-DVTK Miskolc, 1) – Krnjics Szara (UNIQA-Sopron, 4)

Ciglar Iva (UNIQA-Sopron)

Nagyon szoros meccset játszott Szekszárdon a címvédő, ám végül a rutin diadalmaskodott. Így a padról érkezve is 34 percet töltött a pályán a horvát játékmester, mindezt viszont komplett játékkal „díjazta”, nemcsak a gólpasszok (7), hanem a pontok (22) terén is csapata legjobbjának bizonyult. 3 lepattanója és 1 blokkja 31 VAL pontot eredményezett, a Sopron pedig a tabella élén „telelhet”.

Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK)

A vártnál kicsit nehezebben hozta a kötelezőt a remek évet produkáló Cegléd. A BEAC otthonában végül így is 15 ponttal győztek Medgyessyék – az irányító 6/10-es mezőnymutatóval 15 pontot dobott (a mezőny legeredményesebbje lett), volt 6 asszisztja (éppen Ciglar mögött a második a ranglistán) valamint ugyanennyi lepattanója. Végül 24 VAL ponttal zárt.

Destiny Williams (PEAC-Pécs)

Visszatérése óta legjobb meccsét játszotta a pécsiek amerikai centere, ám ezúttal nagyon egyedül maradt a jó teljesítménnyel csapatában, amely végül hazai pályán botlott a Győr ellen. 29 perc alatt jutott dupla-dupla közelébe 21 ponttal és 9 lepattanóval. Mindez 25 VAL pontra volt elég.

Tina Jovanovics (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Sorozatban másodszor hozott masszív dupla-duplát a szerb center: a Vasas elleni könnyed győzelemkor csupán 19 játékperc alatt ért el 15 pontot valamint 13 lepattanót. De volt még 3-3 labdaszerzése és gólpassza is, és mivel a dobószázaléka is jó volt, így 32 VAL ponttal zárt, amely a forduló legmagasabb értéke volt.

Krnjics Szara (UNIQA-Sopron)

Az elmúlt négy mérkőzésen 25/31-es mezőnyszázalékkal áll a soproniak centere – a 81%-os mutató még a magasemberek között is kiemelkedő. A szekszárd ellen is csupán egyetlen mezőnydobást rontva szerzett 14 pontot, ráadásul lekapott 9 lepattanót, de volt még 1-1 labdaszerzése, asszisztaj és blokkja is – ezúttal is 26 VAL pontig jutott.


A 10. forduló magyar csapata:

Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK, 3) – Ruják Nóra (PINKK-Pécsi 424, 2) – Fegyverneky Zsófia (UNIQA-Sopron, 5) – Dobos Ágnes (Vasas Akadémia, 1) – Krnjics Szara (UNIQA-Sopron, 5)

Medgyessy Dóra (Ceglédi EKK)

Medgyessy Dóra teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Ruják Nóra (PINKK-Pécsi 424)

Sokszor szolgáltat témát a PINKK-nél a légiósok és a magyarok dobott pontjainak egyensúly, ezúttal a ZTE otthonában erre nem lehetett panasz, főleg elsősorban Rujáknak köszönhetően. A pécsiek hátvédje kiválóan célozva (4/5 a triplavonal mögül) csapata legeredményesebbje lett 19 ponttal, de mellette ellopott 4 labdát és volt 2-2 lepattanója és gólpassza is. Összességében 22 VAL ponttal zárt.

Fegyverney Zsófia (UNIQA-Sopron)

Újabb soproni játékos a forduló csapatában, de Fegyverneky Zsófia is kifejezetten jó teljesítménnyel rukkolt elő a bajnok szekszárdi sikerekor. 7/15-ös mezőnymutatóval kereken 20 pontot dobott, de „szokás szerint” volt 5 gólpassza és 3 lepattanója is. Mindez 22 VAL pontot jelentett.

Dobos Ágnes (Vasas Akadémia)

Teljesen egyértelmű volt a DVTK győzelme a Vasas ellen, hiszen a végén 51 pontos különbséget lehetett feljegyezni. Egy fiatal tehetség jó játékát viszont ezúttal is ki lehet és ki kell emelni a fővárosiaknál: a 19 éves Dobos 32 perc alatt kevés hibával (7/10-es mezőnymutató) dobott 16 pontot, de leszedett 8 lepattanót is – 21 VAL pontja felnőtt karrierje legjobbja.

Krnjics Szara (UNIQA-Sopron)

Krnjics Szara teljesítményét a forduló válogatottjánál említettük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus