Női NBI: A 9. forduló válogatottja

Három hétvégi mérkőzéssel lett teljes a női NBI 9. fordulója, amelyben ezúttal Sopronból érkezett a legértékesebb teljesítmény.

A 9. forduló csapata:

Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK, 4) – Kayla McBride (Uniqa-Euroleasing Sopron, 4) – Nevena Jovanovics (PEAC-Pécs, 2) – Bálint Réka (Aluinvent-DVTK Miskolc, 1) – Tina Jovanovics (PEAC-Pécs, 3)

Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK)

Igen nehézkesen győzött a Vasas otthonában a Cegléd, és nagy valószínűséggel meglepetéssel is ért volna véget a mérkőzés, ha a CEKK szerb irányítója nem nyújt ismét extra teljesítményt. Hadzsovics ezúttal csaknem végigjátszva a mérkőzést 23 ponttal zárt (8/15-ös mezőnymutatóval). Összesen 37 játékperce alatt volt még 4-4 lepattanója, gólpassza és labdaszerzése is. Végül 31 VAL ponttal zárt.

Kayla McBride (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Az egész szezon során remek teljesítményt nyújtó amerikai ezúttal még korábbi teljesítményeit is felülmúlta, hiszen 36 VAL ponttal szezoncsúcsot döntött. A továbbra is veretlen soproniak ezúttal a bajnok PINKK otthonából távoztak győztesen, McBride pedig egy masszív 21 pontos, 11 lepattanós dupla-dupláig jutott. Mezőnyből 7/17-es, a büntetővonal mögül pedig 7/7-es mutatóval zárt. 2-2 asszisztja és labdaszerzése valamint 1 blokkja és 9 kiharcolt faultja végül 36 VAL pontot jelentett, amellyel a forduló legértékesebb játékosa lett.

Nevena Jovanovics (PEAC-Pécs)

A PEAC még november végén a fordulóból előrehozott meccsen nyert magabiztosan az MTK otthonában. A pécsiek szerb válogatott klasszisa mindössze 22 perc alatt nyújtott kiemelkedő teljesítményt, hiszen 21 pontját remek dobóformával érte el (5/8-as mezőnyből és 9/10 büntetőből). Volt még 3-3 lepattanója és gólpassza valamint 1 labdaszerzése, továbbá kiharcolt 8 személyi hibát. Összesen 31 VAL pontot szerzett.

Bálint Réka (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Fontos meccset veszített hazai pályán a Diósgyőr a Győr ellen, de ez legkevésbé sem a miskolciak bedobóján múlott. Bálint szinte az egész mérkőzésen egyedül vitte a hátán a DVTK-t, nagyszerű dobóteljesítményt nyújtva. Hétből öt triplát küldött a helyére, összesen 10/16-os mezőnymutatóval 26 pontig jutott. 30 perc alatt volt még 1-1 lepattanója és labdaszerzése is, végül 25 VAL ponttal fejezte be a mérkőzést.

Tina Jovanovics (PEAC-Pécs)

Az MTK ellen is remekelt a PEAC centere, ráadásul 24 pontjával szezoncsúcsot ért el. Jovanovics 32 percet töltött a pályán és ezalatt dupla-dupláig jutott, hiszen leszedett 10 lepattanót is. 4 labdaszerzése és 1 gólpassza tette teljessé produkcióját, amely összesen 31 VAL pontot eredményezett.


A 9. forduló magyar csapata:

Nagy Dóra (ZTE NKK, 6) – Simon Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron, 2) – Bajnóczi Viktória (MKB-Euroleasing Vasas, 1) – Bálint Réka (Aluinvent-DVTK Miskolc, 2) – Barnai Judit (MTK-Budapest, 3)

Nagy Dóra (ZTE NKK)

A zalaiak még november végén verte hazai pályán kereken hússzal a Szekszárdot és a ZTE hátvédje ezen a találkozón is hozta idei nagyszerű formáját. Ezúttal a sokoldalú játékot nyújtva 17 ponttal, 3 lepattanóval, 6 gólpasszal és 4 labdaszerzéssel fejezte be a mérkőzést. 37 perc alatt végül 23 VAL ponttal zárt és immár hatodik alkalommal került be a forduló legjobb magyar ötösébe.

Simon Zsófia (Uniqa-Euroleasing Sopron)

A múlt hét után ismét bekerült a forduló csapatába a nagyszerű formában játszó soproni hátvéd. Simon a PINKK elleni idegenbeli sikerből egy remek 10 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplával vette ki a részét. Élve a kapott bizalommal 19 VAL ponttal zárt, hiszen volt még 5 lepattanója és 1 labdaszerzése is Komlón.

Bajnóczi Viktória (MKB- Euroleasing Vasas)

Közel járt ahhoz a fiatal Vasas, hogy megszerezze idei első győzelmét, ám a záró negyed a Ceglédé volt a legutóbbi fordulóban. A fővárosiak bedobója idénybeli legjobb teljesítményével vezette csapatát, hiszen 5/10-es mezőny- és 6/7-es büntetőmutatóval 16 pontig jutott. Szedett még 5 lepattanót és volt 1-1 asszisztja és labdaszerzése is. Végül szintén idénycsúcsot jelentő 18 VAL ponttal zárt.

Bálint Réka (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Bálint Réka teljesítményét már a forduló csapatánál említettük.

Barnai Judit (MTK-Budapest)

A fővárosiak PEAC elleni vívott november végi bajnokiján a center újfent jó teljesítményt nyújtott: csapata legjobbjaként 23 VAL ponttal zárt. 15 pontját 4/7-es mezőny- és egyértelműen javuló 7/10-es büntetőmutatóval érte el; emellett szedett még 6 lepattanót és volt 3 labdaszerzés és 1 blokkja is 32 perce alatt.

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus