Női NBI: Az 1. forduló válogatottja

Elkezdődött a női NBI 2014/15-ös idénye, így a tavalyi középszakasz után folytatódik sorozatunk. A nyitóforduló legjobb mutatói ezúttal Ceglédről érkeztek, de szerencsére ezúttal sem volt hiány kimagasló magyar teljesítményekből sem.

Az 1. forduló csapata:

Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK) – Zele Dorina (ZTE NKK) – Bozóki Bettina (Ceglédi EKK) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr) – Dragana Sztankovics (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Brankica Hadzsovics (Ceglédi EKK)

Közel járt a jókora meglepetéshez a nyáron átalakuló Cegléd, amely a jóval esélyesebb DVTK-t szorongatta. A szerb hátvéd egykori csapata ellen is remekelt – ahogy tette azt a tavalyi év nagy részében. Szinte végigjátszva a mérkőzést (39 perc) 22 pontig (6/13 mezőnyből, 9/13 büntetőből) jutott. Emellett kimagaslónak számító 12 lepattanót gyűjtött, adott 6 gólpasszt, volt 3 labdaszerzése és kiharcolt 11 faultot. Végül 39 VAL pontot szerzett, amellyel a forduló MVP-jének bizonyult.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Az immár a ZTE színeiben pattogtató magasbedobó ott folytatta ahol tavaly Szekszárdon abbahagyta. Sőt, rögvest a nyitóforduló legjobb dobója volt, hiszen meg sem állt 35 pontig – ráadásul tette mindezt 29 játékperce alatt. 14/25-ös mezőny- és 7/10-es büntetőmutatója mellett 6 lepattanó, 1 gólpassz és 2 labdaszerzés került fel a statisztikai lapjára. Bár csapata kikapott, végül 33 VAL pontjával holtversenyben a forduló legjobb magyar játékosa volt.

Bozóki Bettina (Ceglédi EKK)

A magyar NBI-be a szlovákiai Somorjáról visszatérő Bozóki alaposan kivette a részét a Cegléd remek játékából. Az erőcsatár 36 perc alatt szinte hiba nélkül játszott, hiszen 9 rádobásából 8-at a helyére küldött és 5-ből 4 büntetőt értékesítve 20 pontig jutott. Emellett leszedett 5 lepattanót, adott 2 gólpasszt valamint kiosztott 2 blokkot. Zeléhez hasonlóan ő is 33 VAL egységig jutott.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Szenzációs játékkal tért vissza a magyar pontvadászatba a magyar válogatott kiválósága. A magabiztos győzelmet arató Győrben 32 perc alatt tripla-dupla közeléig jutott: 16 pontja (6/12 mezőnyből, 2/2 büntetőből) mellett szedett 9 lepattanót és kiosztott 7 gólpasszt. Emellett volt 2 labdaszerzés valamint 3 blokkja is. Végül 30 VAL ponttal zárt.

Dragana Sztankovics (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Már az első fordulóban bizonyította a szerb center, hogy idén komoly erőssége lehet az átalakuló soproni csapatnak. Az MTK ellen biztosan nyerő zöld-sárgáknál mindössze 23 perc alatt jutott el 17 pontig (csupán egy-egy mezőny- és büntetődobást hibázva). De volt még 6 lepattanó, 4 gólpassza és 3 labdaszerzése is – mindez 32 VAL pontot jelentett.


Az 1. forduló magyar csapata:

Nagy Dóra (ZTE NKK) – Laklóth Anna (CMB Cargo-UNI Győr) – Zele Dorina (ZTE NKK) – Bozóki Bettina (Ceglédi EKK) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Bár a ZTE végül simán kikapott a bajnoktól, a fiatal irányító rögvest jó teljesítménnyel jelentkezett újdonsült csapatában. 27 percet a pályán töltve 12 pontot (5/7 mezőnyből, 2/4 büntetőből), 8 lepattanót és 2 gólpasszt tett be a közösbe. Kipontozódásáig 18 VAL pontig jutott.

Laklóth Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Ponterős játékkal kezdte a szezont a győri csapatkapitány. A szekszárdi mérkőzés legjobb dobójaként 31 perc alatt 19 pontot dobott (közte 4 triplával, végül 7/12-es mezőnymutatóval). De volt még 4 lepattanója és az összesen 27 győri gólpasszból ő is 6-ot „vállalt”. Végül 28 VAL ponttal fejezte be a mérkőzést.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Zele teljesítményét már a forduló válogatottjánál említettük.

Bozóki Bettina (Ceglédi EKK)

Bozóki teljesítményét már a forduló válogatottjánál említettük.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Vajda teljesítményét már a forduló válogatottjánál említettük.

Fotó: ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus