Női NBI: Az 1. forduló válogatottja

Megkezdődött a női NBI 2015/16-os idénye, így máris jelentkezünk az 1. forduló válogatottjaival, legjobb teljesítményt nyújtó játékosaival.

Az 1. forduló csapata:

Pusztai Sára (ELTE-BEAC Újbuda) – Robyn Parks (PEAC-Pécs) – Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424) – Jewel Tunstull (PINKK-Pécsi 424) – Alyssia Brewer (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Pusztai Sára (ELTE-BEAC Újbuda)

A bajnokság első fordulójában a legjobb magyar teljesítmény az újonc BEAC-tól érkezett, hiszen Pusztai Sára meg sem állt 33 VAL-értékig. Az irányító 37 percet töltött a pályán, ezalatt 24 pontig, 6 lepattanóig és 3 gólpasszig jutott, valamint volt 9 kiharcolt faultja is. Pontjait jó dobóteljesítménnyel érte el, hiszen 17 rádobásából 10-et értékesített, és 5-ből 4 büntetőjét is a helyére küldte. Fájdalom, a BEAC így is simán kikapott a Cegléd otthonában, és az már érezhető, hogy a társaktól majd több kell, hiszen Pusztai csapata pontjainak majdnem felét szerezte, míg VAL értékében a többiek összesen 26-ot tudtak összeszorgoskodni.

Robyn Parks (PEAC-Pécs)

A nyitóforduló rangadóját Győrben játszották, és a megújuló PEAC szoros csatában maradt alul – mindez legkevésbé múlott Robyn Parkson. A fiatal bedobó csaknem végig játszotta a találkozót, és már az első fordulóban jelezte Roberto Hernandeznek, hogy lehet rá számítani, hiszen meg sem állt 22 pontig. Ráadásul mindezt hatékonyan tette, hiszen mezőnyből (58%, azon belül 3/6-os triplamutató) és a büntetővonal mögül (83%) is jól célzott. Pontjai mellett volt még 4-4 lepattanó és labdaszerzése, valamint 3 gólpassza és 8 kiharcolt személyi hibája is.

Binta Drammeh (PINKK-Pécsi 424)

Természetesen korai még egy fordulót követően messzemenő következtetéseket levonni, de úgy tűnik, a tavalyelőtti bajnoknál idén nem bízták a véletlenre a légiósok kiválasztását, és igazi húzóemberek érkeztek – többek között a svéd válogatott Drammeh személyében is. A hátvéd 34 játékperc alatt jutott el 36 VAL pontig, amely egyúttal a forduló MVP címét is jelentette számára. 22 pontját 54%-os mezőny- és 83%-os büntetőmutatóval érte el, ráadásul 4-ből 3 tripláját is értékesítette. 9 lepattanója extra, de volt még 4 labdaszerzése és 2 gólpassza is.

Jewel Tunstull (PINKK-Pécsi 424)

A PINKK szintén új igazolásai közé tartozik az amerikai Tunstull is, aki egy olaszországi idénnyel kezdte meg európai karrierjét, a ZTE ellen pedig a magyar debütálása sikerült remekül. A fiatal center sok gondot okozott a vendégeknek, végül 22 ponttal és 7 lepattanóval zárt. Hogy nem feltétlenül faulttal kell megállítani, azt 8/9-es büntetőmutatója jelzi, miközben a mezőnyből is extrán, 64%-kal célzott. Tunstull végül 32 VAL ponttal zárt, és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a PINKK végül fordított a zalaiak ellen.

Alyssia Brewer (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Kötelező győzelemmel kezdett a bajnoki címre pályázó Diósgyőr a Vasas otthonában, ahol az új igazolások közül Alyssia Brewer remekelt. A center játszotta a legtöbbet a miskolci játékosok közül, és 28 perce alatt egy masszív 16 pontos, 15 lepattanós dupla-duplát szorgoskodott össze. Ugyan pontjait nem túl hatékonyan szerezte, hiszen 14 dobásából csak 5 volt sikeres, de mindezt igyekezett ellensúlyozni 5 gólpasszával és 3 blokkjával is. Brewer tavaly a lengyel pontvadászatban rendre szállította a dupla-duplákat, és úgy tűnik, a magyar bajnokságban sem szeretne szakítani ezzel a szokásával.

 

Az 1. forduló magyar csapata:

Pusztai Sára (ELTE-BEAC Újbuda) – Fegyverneky Zsófia (UNIQA Sopron) – Adamecz Lilla (Vasas Akadémia) – Kobolák Cintia (Ceglédi EKK) – Pap Regina (Győr)

Pusztai Sára (ELTE-BEAC Újbuda)

Pusztai Sára teljesítményét a forduló válogatottjánál már említettük.

Fegyverneky Zsófia (UNIQA Sopron)

A rutinos hátvéd kifejezetten bíztató játékkal tért vissza egyéves szülési szabadsága után az NBI-be. Fegyverneky ugyan 2/8-as mezőnymutatóval csupán 6 egységig jutott, de már a Szekszárd ellen is megmutatta, hogy a játék minden elemében a soproniak vezére lehet idén is, hiszen gyűjtött 6 lepattanót és kiosztott 6 gólpasszt is 31 játékperce alatt. A címvédő magabiztos győzelemmel nyitott, és Fegyverneky számára is egy kellemes visszatérés volt ez.

Adamecz Lilla (Vasas Akadémia)

Az utolsó negyedre fáradt el csak igazán a fiatal Vasas a jóval esélyesebb DVTK ellen a nyitófordulóban, így összességében kifejezetten bíztatóan indult a szezon Adameczék számára. A bedobó 14 pontjával csapata legeredményesebbje volt, bár mezőnyből csak 3/12-es mutatóval zárt, de 11 kiharcolt faultját 7 büntetőre „váltotta”, mindemellett pedig szedett 6 lepattanót és a fordulóban legtöbbnek számító 7 labdaszerzése is volt. Végül 23 VAL ponttal zárt.

Kobolák Cintia (Ceglédi EKK)

A forduló egyik, ha nem a legjobb teljesítményét nyújtotta a padról beszállók közül a ceglédiek magasembere a BEAC elleni mérkőzésen. Kobolák mindössze 18 perc alatt hozott egy dupla-dupla közeli 17 pontos, 9 lepattanós (közte 6 támadóval) teljesítményt. 11 rádobásából 8-at értékesített, de volt még 3 labdaszerzése és 1 blokkja is – mindez 29 VAL értéket jelentett.

Pap Regina (Győr)

Nagyon fontos láncszemnek bizonyult a kispadról érkezve Pap Regina a győriek PEAC elleni sikerekor, hiszen úgy jutott el 8 pontig és 4 lepattanóig (14 VAL pontot jelentett), hogy minden dobását értékesítette és csupán 5 (!) percet töltött a pályán. Valószínűleg a bizonyítási vágy is égett benne volt csapata ellen, hiszen Pécsett finoman szólva is hektikusan kapott lehetőséget – ilyen játékkal valószínűleg ezzel nem lesz gondja új együttesében.

Fotó: pinkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus