Női NBI: Az 5. forduló válogatottja

A forduló válogatottjába ismét több magyar játékos is beverekedte magát, a legjobb teljesítmény viszont ezúttal Szekszárdról érkezett.

Az 5. forduló csapata:

Maja Scsekics (Atomerőmű KSC-Szekszárd, 1) – Nagy Dóra (ZTE NKK, 2) – Kayla McBride (Uniqa-Euroleasing Sopron, 1) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 3) – Naignouma Coulibaly (Aluinvent-DVTK Miskolc, 1)

Maja Scsekics (Atomerőmű KSC-Szekszárd)

Első győzelmét aratta a bajnokságban a Szekszárd és a tolnaiak szerb hátvédje is idei legjobb teljesítményét nyújtotta. Csaknem végigjátszva a mérkőzést 26 ponttal, 7 gólpasszal és 6 lepattanóval zárta a mérkőzést. Ráadásul volt még 4 szerzett labdája és nem kevesebb, mint 12 kiharcolt személyi hibája is – utóbbiakat fontos 9 büntetőre váltotta. Végül 41 VAL ponttal zárt, amely a legtöbb volt a fordulóban.

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Joggal került be ismét a forduló csapatába a ZTE fiatal hátvédje, hiszen csapata – amely még Gáll Tamást is „elvesztette” kiállítás miatt a meccsen – a forduló bravúrját hozta a Győr legyőzésével; mindehhez pedig újfent szenzációs játékkal járult hozzá. 32 játékperce alatt úgy szerzett 22 pontot, hogy mindössze 1-1 mezőny- és büntetődobást hibázott (10/11 illetve 1/2)! Ugyanakkor volt 4 lepattanója, kiosztott 5 gólpasszt és volt 2 labdaszerzése is. 34 VAL ponttal fejezte be a mérkőzést.

Kayla McBride (Uniqa-Euroleasing Sopron)

Nagy meccsen nyert hosszabbítás után a PEAC otthonában a Sopron, amelynek egyértelműen vezére volt a fiatal amerikai. McBride sokoldalú játékot nyújtva vezette győzelemre csapatát, amely komoly félidei hátrányból fordítva húzta be a mérkőzést. 39 perc alatt 22 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával zárt, de adott még 3 gólpasszt és volt 2 labdaszerzése is – mindez 31 VAL pontot eredményzett.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Nem véletlenül szinte állandó szereplője a forduló csapatának a győriek klasszisa, hiszen az 5. fordulóban is remek teljesítményt nyújtott, igaz ez (először a szezon során) nem volt elegendő a győzelemhez. A ZTE otthonában végig a hátán vitte a győrieket Vajda, mindezt 24 pontos, 13 lepattanós extra dupla-duplája is jelez. Mellette volt 3 asszisztja és 2 labdaszerzése. 37 VAL pontja pedig ismét a legjobb magyar teljesítmény volt a fordulóban.

Naignouma Coulibaly (Aluinvent-DVTK Miskolc)

Igen sok kritika érte a miskolciak centerét a szezon elején, ezúttal viszont az MTK otthonában uralta a palánkok környékét. A mali válogatott középjátékos egy igen masszív 17 pontos, 17 lepattanós dupla-duplával segítette talán a vártnál is simább győzelemhez a DVTK-t. 28 perce alatt kioszott még 1 blokkot és szerzett 4 labdát is. Végül 37 VAL ponttal fejezte be a meccset.
 

Az 5. forduló magyar csapata:

Aho Nina (MKB-Euroleasing Vasas, 1) – Nagy Dóra (ZTE NKK, 3) – Adamecz Lilla (PINKK-Pécsi 424, 1) – Zele Dorina (ZTE NKK, 3) – Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr, 4) 

Aho Nina (MKB-Euroleasing Vasas)

Nagyon jól teljesített a fiatal Vasas a címvédő PINKK elleni mérkőzésen és az utánpótlás válogatott kiválósága ezúttal is jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. Aho 28 játékperce alatt csapata legjobb dobója volt 16 ponttal (6/10 mezőnyből, 4/4 büntetőből). Mellette adott 2 gólpasszt, volt 4 lepattanója és 1 labdaszerzése is – végül 23 VAL ponttal fejezte be a meccset.

Nagy Dóra (ZTE NKK)

Nagy Dóra teljesítményét a forduló csapatánál említettük.

Adamecz Lilla (PINKK-Pécsi 424)

Ragyogó teljesítményt nyújtott a bajnok bedobója a Vasas otthonában, ahol 20 percnyi játék során jutott el ugyanennyi pontig! 14 dobásából 8-at értékesített, de ebből is kiemelendő, hogy mind a négy triplakísérlete sikeres volt. A széles rotációval játszó PINKK-ben emellett 5 lepattanó, 3 gólpassz és 1 blokk is felkerült a neve mellé – mindez 25 VAL pontot jelentett.

Zele Dorina (ZTE NKK)

Faultgondjai miatt 25 percet játszott a ZTE győriek elleni bravúros győzelmekor a magasbedobó, de ennyi idő alatt is eljutott 15 pontig (4/9 mezőnyből, 7/9 büntetőből) és 7 lepattanóig. A faultok mellett a negatív voldalon volt ugyan 5 eladott labdája is, de ugyanennyi szerzett is – végül 21 VAL ponttal került be ismét a forduló magyar csapatába.

Vajda Anna (CMB Cargo-UNI Győr)

Vajda Anna teljesítményét a forduló csapatánál említettük.

Fotó: ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus