Végre volt vezér

Érdekesen alakul a női bajnokság, akadnak jókora meglepetések. A közelmúltban a Cegléd tudott nyerni Diósgyőrben, csütörtökön pedig az MTK ért el óriási bravúrt Győrben.

Eddig a bajnokságban csupán szomszédját, a másik budai együttest, a Vasast győzte le Sztevan Csupics alakulata.

Az együttes az egyetlen a magyar élvonalban, amely nem foglalkoztat külföldi kosarast. Ennek ellenére eddig némileg elmaradt a várakozástól a városmajori társaság, amely korábban az élcsapatok ellen ugyan helytállt, de a vele hasonló erősségűeknek tartott riválisokkal szemben rendre alulmaradt.

Nagy Dorottya, a szakosztály korábbi sokszoros válogatott igazgatója azt fejtegette, hogy ezeken a fontos meccseken a csapat egészen más arcát mutatja, mint amit például edzéseken. Nagy különbségnek tartotta az előző évadhoz képest, hogy - bár érkeztek tapasztalt magyar kosarasok - nem volt olyan igazi vezéregyénisége a csapatnak, mint tavaly a bosnyák Dragana Szvitlica.

Győrben azonban volt! A meccsnek kölcsönzött némi pikantériát Vincze Viktória a közelmúltban az MTK-tól Győrbe történő távozása. A fővárosi kék-fehérek szinte hihetetlen bravúrja során egy olyan játékos lépett elő vezérré, akitől végképp senki nem várta. Orbán Katinka a győri meccsen több pontot szerzett, mint az MTK eddigi mérkőzésein együttvéve. A Ceglédről a fővárosba szerződő, soproni nevelésű játékos csapata eddigi 12 meccsén összesen 24 pontot szerzett, tehát meccsenkénti átlaga 2 pont volt. Erre dobott Győrben 27-et!

A parádézó kosaras a bravúr kapcsán, annak másnapján szerényen annyit mondott: "A csapat végre összeállt, és azt mutattuk meg, amit valójában tudunk! Igazi csapatmunka volt, mindig jókor villant valaki, amikor kellett. Ennek ellenére lehet, egy ideig mi sem hittük volna, hogy nyerhetünk, de később megéreztük az esélyt a bravúrra, a Győr pedig azt nem hitte el szerintem, hogy kikaphat tőlünk - egészen a meccs lefújásáig. Mi még mindig nem tértünk magunkhoz, hogy mekkora extrát hoztunk! De mindenki hozzátette a saját kis dolgát! Mi csak így tudunk nyerni, csapatként!".

Hozzátette: ezek után már nem nagyon tudja, mi mindenre lehet képes csapata, de bízik benne, hogy ez a győri bravúr felszabadítja a gátlásokat, s óriási lökést ad a folytatásra.

Amely Diósgyőrben lesz, ahol a közelmútban a Cegléd nyerni tudott, de a PEAC kikapott...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus