25 percig bírta a Szekszárd a Diósgyőr otthonában

Aki csak a végeredményt nézi, azt mondhatja, sima diósgyőri siker született. Ez azért nem volt ennyire egyszerű, hiszen 25 percig remekül tartotta magát az esélyes DVTK otthonában a Szekszárd, Magyar Gergely együttese a 24. percben még vezetett. A mérkőzést a harmadik negyed második felében döntötte el a maga javára a Diósgyőr.

Aluinvent DVTK Miskolc - Atomerőmű KSC Szekszárd 91-67
(27-26, 20-14, 20-14, 24-13)

Biljana Sztyepanovics kosár plusz büntetős akciójával a vendégek szereztek vezetést, s egy ideig bizony az esélyes Diósgyőr futott az eredmény s ellenfele után. Sőt, Szandra Boskovics két triplájával a nyitó negyed közepén 15-9-re megugrott a bátran, jól kezdő Szekszárd. Ekkor pörgött föl a Diósgyőr, s egységes csapatmunkát bemutatva egy 8-1-es rohammal fordított. A negyed hajrájában felváltva vezettek a csapatok. Örömteli, hogy a magyar fiatalok, Horváth Bernadett, Studer Ágnes, Dubei Debóra és Fejes Fruzsina is megvillantak. A kosarakban gazdag, látványos első 10 perc után 1 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző - nem a védekezésről szólt a nyitó szakasz, női meccsen van, hogy egy félidőben nincs ennyi pont.

A második negyed elején továbbra is fej-fej mellett haladt a két együttes, Dubei remekelt a hazaiaknál, a szakasz eleje az ő és Maja Scsekics dobópárbajának jegyében telt. A negyed közepén Bálint Réka duplája, Dubei triplája, majd Czank Tímea hármasa egy 8-0-s hazai roham szerves részét képezte, de csak azért, hogy következzen az újabb fordulat, egy Sztjepanovics vezette 7-0-s szekszárdi "száguldás". A félidő hajrájában volt olyan hazai akció, amelynek során Naignouma Coulibaly, a Diósgyőr mali centere háromszor szedte vissza a támadó pattanót, s lett utána eredményes. Kicsit később pedig kihagyott 2 büntetőt. Az első félidő Szécsi Orsolya kosarával s 5 pontos diósgyőri vezetéssel zárult.

Theodoreán Alexandra triplájával indult a második, s Kovalcsik Emese duplája után újra döntetlen volt az állás. Közel 3 perc elteltével ugyan Coulibaly megtörte a hazai kosárcsendet, de Studer triplája már újra vendég vezetést eredményezett. Ismét Dubei lépett elő vezérré a hazaiaknál, egy triplát, majd egy duplát dobott, de a Szekszárd tapadt a Diósgyőrre. A negyed közepén zónára váltottak a hazaiak, ez megzavarta a tolnai társulatot. Czank nagyon belelendült, a szakasz végén triplákat is dobott, főszerepet vállalt abban a 13-2-es hazai futásban, amelynek köszönhetően megnyugtató előnnyel várhatta a záró szakaszt a hazai csapat.

A befejező negyedben fölényessé tette győzelmét a Diósgyőr, a szakasz közepén 20 ponttal vezettek a hazaiak, s 3 perccel a befejezés előtt volt már 27 egységnyi is az előnyük. A végjátékban a kiegészítő játékosok is pályára léptek a hazaiaknál, akik végül biztos győzelmet arattak, de 25 percen át remekül tartotta magát a szekszárdi együttes.

Diósgyőr: Horváth B. 7/3, Czank T. 20/9, Bálint 8, Szécsi 8, Coulibaly 10. Cs: Dubei 25/9, Sznyicina 5, Szabó P. 6, Arad 2, Sikora.

Szekszárd: Studer Á. 7/3, Theodoreán 10/6, Boskovics 11/9, Sztyepanovics 12, Kovalcsik 7. Cs: Simon A. 4, Scsekics 10/6, Fejes 4, Tamis 2, Némedi.

Foto - Szabó Gábor (dvtk.eu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus