A bajnok Sopront nem tudták meglepni az egerszegi lányok

Az első öt percben volt csupán szoros a közelmúltban Pécsett bravúrgyőzelmet arató ZTE női csapatának soproni összecsapása. A folytatásban a két nappal ezelőtt hosszabbításos Euroliga-mérkőzést játszó bajnok akarata érvényesült, amely több, mint 50 pontos verést mért az egerszegiekre

Uniqa Euroleasing Sopron - ZTE NKK 105-52 (29-18, 24-11, 28-10, 24-13)

Pár hete Pécsett bravúrt ért el a ZTE s kezdetben Sopronban is igazolta jó hírét. Bár nem volt Zsófia nap, a két kezdő ötösben összesen 5 e kedves és szép keresztnévre hallgató hölgy futott ki a pályára, tehát a játékosok fele (Fegyverneky, Licskai és Simon soproni, Horváth és Varga egerszegi részről) Zsófi volt.  A négy ex-soproni kosarassal (Horváth, Török,Varga, Vágvölgyi) felálló egerszegiek bátran, jó dobóformával tartották a lépést a nagy iramot diktáló bajnokkal. A negyed második felében a hazaiak a palánk alatt többször is ügyesen játszották meg a jókor belépő Hawkinst, akinek pontjaival ellépett az Uniqa. 

A második negyed eleje ismét kiegyenlített volt, majd a félidő hajrájában Katarina Tetemondová tripláival lényegében eldöntötte a meccset a Sopron. 

Szünet után jelentős sebességbeli különbség volt a két csapat között, a hazaiak helyenként örömjátékot mutattak be. A záró szakaszban Mányoky Judit triplái jóvoltából az egerszegieknek is volt egy röpke fellángolásuk. Nagy üdvrivalgás fogadta Zsovár Orsolya tripláját a 38. percben, amellyel a Sopron elérte a 100 pontot. Az Uniqa együttesén nem látszott a két nappal korábbi hosszabbításos Euroliga-meccs fáradtsága, lendületes, pontos, jó, bajnokhoz méltó játékkal fölényes győzelmet aratott. 

Sopron: Ciglar 13/3, Fegyverneky 12/3, Simon 8, Licskai 8, Krnjics 11. Cs: Sztankovics 8, Böröndy V. 1, Hawkins 15, Zsovár 8/6, Tetemondová 21/15.

ZTE: Török 7/3, Fuisz 5/3, Varga 4, Czukor 12/3, Horváth Zs. 8. Cs: Mányoky 8/6, Ivanovics 7/6, Vágvölgyi, Fritz 1. Edző: Gáll Tamás.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus