A BEAC-é a Hepp-kupa!

Küzdelmes, fordulatos fináléban a BEAC csapata nyerte a női Hepp-kupát, bár az első negyed után még 8 pontos hátrányban volt. A bronzérmet az MTK szerezte meg

A 3. helyért:
Nyíregyházi Kosársuli-MTK 43-79 (13-21, 15-18, 8-18, 7-22)

Az első negyed közepéig tartotta a lépést a Nyíregyháza a frissebbnek tűnő MTK-val. 8-8 után egy 7-0-s futással megugrottak az MTK fiataljai, s lényegében ezt az előnyt Barnai vezetésével meg is tartották a negyed végéig. A második negyed kiegyenlített játékot hozott, sőt a félidő hajrájában Páll villanásaival s Farkasinszki triplájával 3 pontra feljött a Nyíregyháza. A félidő végén azonban egy-egy Vukov és Tarnai-tripla - mint később kiderült - végképp megtörte a szabolcsi lányok ellenállását.

A második félidőben, különösen a záró negyedben mér egyértelműen az MTK akarata érvényesült az elődöntőhöz képest megfogyatkozó nyírségiekkel szemben. A kék-fehérek végül fölényes győzelemmel szerezték meg a bronzérmet a Hepp-kupában.

Nyíregyháza: Papp K. 12/6, Gömze 4, Popenko 2, Páll 6, Farkasinszki 7/3. Cs: Takács, Sándorfi D. 10, Hidas 2.

MTK: Vukov, 10/3 Tarnai 13/3, Böröndy 15/3, Szabó V. 10/3, Barnai 10. Cs: Suppán 6, Kádár 2, Szóráth 6, Zsilinszky 2, Dőry 3, Kováts 2.


Döntő:
TFSE - ELTE-BEAC Újbuda 53-60 (18-10, 12-16, 8-12, 15-22)

Annak ellenére, hogy Szabó Flóra gyorsan vezetést szerzett a BEAC-nak, hihetetlen idegesen kezdte mindkét csapat a döntőt. A következő pont a 4. percben született, Németh Alma értékesített 1 büntetőt. A negyed közepén Mányoky Judit triplája lendületet adott a TF csapatának, amely vezérletével egy 17-4-es rohanással jelentős előnyre tett szert a szinte az egész negyed során bénultan, görcsösen játszó BEAC ellen. A szakasz végén büntetőkkel került 10 ponton belülre Balogh Judit együttese.

A második negyed sem indult kosáresővel, sőt, több, mint 2 percen át nem született pont. Bár Süle Krisztinának messze nem volt olyan "ihletett" napja, mint az elődöntőben, Brixel Mónika hármasa után ő is "bevert" egy triplát, 2 pontra zárkózott fel a BEAC, amely az első negyed hajráját is beszámítva egy 10-0-s futást "vezetett elő. Lendületét Mányoky duplával próbálta megtörni - sikerrel. Ismét jött egy kosárszegény periódus, egy szem Bodnár Fanni büntetővel. Pusztai és Pál villanásaival 1 pontra feljött a BEAC, s a félidő végére megélénkült a játék. Ekkor sűrűn estek a kosarak mindkét oldalon. A BEAC-ot Brixel tartotta versenyben, de a TF-ben ekkor többen is hozzátettek pontokban a csapat összteljesítményéhez, így szünetben 4 ponttal az amatőr NB I tavalyi bajnoka vezetett.

Az addig sem csekély mértékű küzdelem, harc szünet után csak fokozódott. Mindkét csapat nagyon figyelt a védekezésre, igazán egyik sem tudott kibontakozni. Horváth Szilvia remek megmozdulásaira alapozva a szakasz közepén egy 8-0-s rohamot bemutatva a meccs eleji 2-0 után ismét  BEAC-vezetést mutatott az eredményjelző. A negyed hajrája igen fordulatos volt, Karlóczai triplájával visszaszerezte a vezetést a TF. A záró szakasz előtt döntetlenre állt a döntő.

Ezt a tapasztalt Pál Szandra parádéjával 7-0-lal kezdte a BEAC. A TF azonban próbált tapadni ellenfelére, de Német és Karlóczai duplájára, valamint Mányoky újabb triplájára egyaránt volt válasza a Brixel vezette újbudai együttesnek. A szakasz közepén Bodnár és Magyar Bianka 2 pontra felhozta a TF-et, ám ekkor a BEAC Pusztai Sára jóvoltából ismét újítani tudott, s nem engedte ki a kezéből a győzelmet.

TFSE: Miháczi 3, Mányoky 13/6, Bodnár 9, Karlóczai 9/3, Németh 9. Cs: Lakatos 4/3, Varga 4, Magyar 2, Sándorfi  R., Balsay.

BEAC: Pusztai 12, Pál 14, Süle 3/3, Horváth Sz., 10 Szabó F. 2.  Cs: Brixel 17/3, Horváth E., György, Szörényi 2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus