A Cegléd nyerni jár Miskolcra

Két meglepetés is született szombaton a női bajnokságban. A Szekszárd otthonában "gyűrte le" a PINKK csapatát, azt pedig a ceglédieken kívül nem nagyon gondolta volna senki, hogy a két csapat játékosai újra belelépnek ugyanabba a folyóba, pedig ez történt - a Cegléd megint győzött a Diósgyőr otthonában.

Atomerőmű KSC Szekszárd - PINKK Pécsi 424 63-55

A szekszárdi siker értékét növeli, hogy Magyar Gergely együttese egyik meghatározó játékosa, az ukrán Katarina Rymarenko nélkül tudta kétvállra fektetni a PINKK csapatát. Az döntött, hogy amíg a tolnaiaknál több magyar kosaras is felnőtt a feladathoz - Theodoreán és Studer Á. 10-10, Mansaré és az éppen a PINKK-től szerződtetett Őri 6-6 pontig jutott. Ugyanakkor a PINKK abszolút a légiósaira épített, az 55 pontjából 51-et a négy légiós hozott össze...

Aluinvent DVTK Miskolc - Ceglédi EKK 69-71

8-6-os diósgyőri vezetés után egy szédületes, 17-0-s rohamot repesztett a Cegléd, amely ennek köszönhetően jelentős előnnyel zárta az első negyedet. A magyar válogatott és jónevű külföldi kosarasok egész sorát felvonultató Diósgyőr agresszívebb védekezésre váltott, s ennek meg is lett az eredménye, 7 ponton tartották ebben a negyedben a vendégeket. És ezzel együtt a támadójáték is felpörgött hazai részről, szünetre megfordították az állást a hazaiak. Térfélcsere után a CEKK tartotta a lépést a hazaiakkal, a záró szakaszban pedig ismét volt egy hatalmas futásuk Cziczás László tanítványainak, akik a 61-56-os hazai vezetés után bemutatott 11-0-lal azt igazolták: óriási mentális erő lakozik bennük, hiszen egy bajnokesélyes otthonában a végjátékban ilyen remek sorozatot bemutatni csak fizikálisan és lelkiekben is igen erős együttes képes. A Diósgyőr még "visszajött" a meccsbe, a hajrában Brewer triplájával ledolgozta hátrányát, ám az utolsó szó Skorics révén a vendégeké volt.

A napokban Ceglédre került Jelena Makszimovics egy igen erős 21 pontos, 12 lepattanós dupla duplával zárt, ami tekintve, hogy a DVTK "belső sora" így néz ki: Horti, Brewer, Tina Jovanovics és Szécsi, minimum megsüvegelendő teljesítmény. Maja Skorics ismét hozta magát (18 pont, 8 lepattanó). A két légiós mellett a ceglédi sikerhez természetesen magyar játékosok is hozzátették a magukét. Medgyessy Dórának nyolc... mármint nyolc pontja és gólpassza volt. Ami pedig a magyar kosárlabdázás jövője szempontjából bíztató, az egy-egy fiatal átlagon felüli teljesítménye. A győztes vendégeknél Szabó Dóra úgy zárt 18/12 ponttal, hogy 7-ből 4 triplát bevágott, a túloldalon pedig Horváth Bernadett szerzett 11/9 pontot, 3/5-ös triplamutatóval. A diósgyőriek kapcsán ugyanakkor az valahol elgondolkodtató, és a hazai vereségben is közrejátszott, hogy az 5 felnőtt válogatott játékost foglalkoztató gárda legeredményesebb hazai kosarasa egy utánpótlás válogatott lány... A két állományt összevetve a Diósgyőrnek úgy is illett volna nyerni, hogy egyik légiósa, Strange nem játszott.

Uniqa Sopron - ELTE BEAC-Újbuda 93-52

A 8. percig tartotta az ügyesen, bátran kezdő újonc a lépést a bajnokkal. Ekkor 15-15 volt az állás. Ezt követően alaposan megszórta triplákkal a Sopron a BEAC-ot. Az első félidőben szédületes dobóformát mutattak a bajnokcsapat játékosai, közel 65%-kal szórták a triplákat - 11/17. És ekkor el is dőlt a meccs. Ahogy Cegléden, Sopronban is igen gyenge volt a BEAC harmadik negyede, ez a 10 perc nagyon egyoldalú volt, a záró 10 percben pedig már mindkét oldalon a fiatalok játszottak. Ezzel együtt a BEAC már időnként jóval harcosabbnak, bátrabbnak tűnt, mint a nyitányon. A Sopron pedig a jelek szerint jó formában várhatja a jövő héten induló Euroligát.

Foto, Slide - Szabó Krisztián, dvtk.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus