A Diósgyőr az első elődöntős

A papírformának megfelelően a házigazda Diósgyőr fölényesen verte a ZTE csapatát a Miskolcon zajló Coop Női Magyar Kupa nyolcas döntőjének első mérkőzésén.

 

Coop Női Magyar Kupa Nyolcas Döntő, 1. negyeddöntő
ZTE NKK - Aluinvent DVTK Miskolc 70-108 (19-19, 21-30, 13-31, 17-28)

ZTE NKK: Böröndy 11, Nagy 13/3, Orsó 6/6, Licska 16/9, Horváth Zs. 13.
Csere: Szalay 5, Velkey 4, Szélesi 2, Pap -, Kovács -, Jurkó -.

DVTK: Czank 17/3, Likhtarovich 13/3, Rasheed 6, Jovanovics 12, Brewer 14.
Csere: Hodges 19/9, Horti 6, Szécsi 4, Horváth B. 13/9, Bálint -, Szabó 2.

A zalaiak bátran, veszíteni való nélkül, kifejezetten ügyesen játszottak az első negyedben, alaposan meglepve a hazaiakat. Orsó Viktória tripláival, valamint Böröndy Vivien bátor, eredményes játékával a 8. percben 17-7-es ZTE vezetést mutatott az eredményjelző. A hazai csapat 10 pontos hátrányát a negyed hajrájában az együttes legújabb szerzeménye, a rutinos amerikai hátvád, Roneeka Hodges szinte egymaga dolgozta le. 

A második negyedtől már egyértelműen a DVTK akarata érvényesült, amely köszönhetően játékosai nagyobb tudásának és lényegesen hosszabb kispadjának, végül a várakozásnak megfelelően fölényes győzelmet aratott úgy, hogy a hazai kulcsjátékosok közül senki nem töltött 30 percet a pályán...

Gáll Tamás: Az első negyedet leszámítva az ellenfelünk akarata érvényesült a pályán. A lepattanózásban nem tudtuk tartani a versenyt, buta hibákat követtünk el. A Diósgyőr a fordulás után átgázolt rajtunk, gratulálok nekik a győzelemhez. Tudunk mi ennél jobban kosarazni.

Maikel Lopez: Jó meccset játszottunk. Volt rajtunk stressz a hazai pálya miatt, de jól kezeltük. Tudtuk, hogy a negyeddöntő kiemelten fontos, mert ha itt kikapsz, kiestél. Gratulálok a csapatomnak, mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus