A fáradtságot és az MTK-t is legyőzte a Győr

Végig vezetve, a vártnál jóval biztosabban nyert a Győr a görcsösen, kapkodva, pontatlanul, sok hibával kosarazó, ellenfeléhez felnőni csak rövid időszakokra képes MTK otthonában.

MTK Budapest - CMB Cargo UNI Győr 56-70 (14-21, 7-15, 14-18, 21-16)

Hét közben közel 30 órát utazott Svédországba meg vissza a győri együttes, míg az MTK nyugodtan készülhetett a találkozóra. A hazai játékosok közül Semsei és Vincze bajnok volt a Győrrel 2 és fél éve, Orsó is kosarazott a Rába partján, Vajda pedig a Városmajorban töltött korábban hosszú éveket.

Az első percekben Vincze kosaraival a hazaiak vezettek, a Győr büntetőkkel követte az MTK-t. Vajda hamar összeszedett 2 személyi hibát, a játékrész közepén Radocaj vezérletével egy 13-1-es futást mutattak be a vendégek, a roham utolsó momentuma Horváth Krisztina hármasa volt. Amellett, hogy jól védekeztek a győriek, a hazai játékosok túlpörögtek, több labdát eladtak, kapkodtak támadásban. A szakasz hajrájában Vajda a 3. hibáját is megkapta, sőt  Mansaré is erre a sorsra jutott. A negyed végén Orsó 7 pontra hozta föl a hazaiakat.

A második szakasz Medgyessy triplájával kezdődött, majd Vincze személyében az első hazai játékos is megkapta a 3. faultját. 4 pontos győri vezetésnél Horváth Lilla szerzett fontos duplát a vendégeknek. A látogatókon kezdett érződni a fáradtság az akciók befejezéseinél, több tiszta helyzetet hagytak ki. Időt is kért a győri edző, s a kis pihenőt követően Török szerzett ügyes kosarat az alapvonalon belépve. Az ő és Horváth Lilla kosaraival tartotta 6-8 pontos előnyét a vendég együttes, hazai részről Semsei és Medgyessy villant. Mansaré büntetőivel a félidő hajrájában 10 pontra nőtt a Győr előnye. Az MTK próbálta pörgetni, gyorsítani a játékot, de ebbe nagyon sok hiba csúszott. A félidő végén előbb Vajda védővel a nyakán dobott a támadóidő lejártát jelző dudaszó pillanatában triplát, majd még Radocaj is dobott egy kosarat, így szünetre 15 pontos előnyt szereztek a vendégek.

Szünet után több mint 2 percig egymás hibáiból éltek a csapatok. Takács büntetőkből növelte a győri előnyt. Orsó felelt triplával. Küzdelmes, jó iramú, de elég sok hibával tarkított játék mellett tartotta 10 és 15 pont közötti előnyét a Győr. A negyed közepén előbb Vincze, majd Mansaré kapta meg a 4. hibáját. A szakasz hajrájában Semsei támadólepattanó utáni kosarával 10 pontra zárkózott föl az MTK. E kritikus szituációban Horváth Krisztina dobott szép hármast. 2 másodperccel a negyed vége előtt Vajdával szabálytalankodtak a hazaiak, s ebből remekül jött ki a Győr. Csupics reklamált, ugyanis technikait kapott, s Vajda 3 büntetőt dobhatott, mindhármat értékesítette. Maradt a labda a Győrnél, s a rövid idő Radocajnak elég volt egy bravúros triplára, így a negyed utolsó 2 másodpercében 6 pontot dobva 19 pontos előnnyel kezdhette a vendég csapat az utolsó 10 percet.

Ez a záró etap elején hamar 20-ra nőtt. A vendégek okosan, türelmesen játszottak, majd zónára állt át az MTK, Barnai pedig elkapta a fonalat, s ügyes centerkosaraira építve egy 8-2-es rohamot mutattak be a hazaiak. Völgyi időkéréssel próbálta a hullámvölgyön átlendíteni csapatát, Török pedig újabb ügyes kosarat szerzett. A szakasz közepén a Medgyessyvel szemben a labdát elvesztő Czirják kapott sportszerűtlen hibát, a büntetők s a labdabirtoklás utáni Orsó kosárral 15-re csökkent a vendégek előnye. Ekkor villant Mansaré kosár plusz büntetős akcióval, majd egy duplával. Ami örömteli volt, hogy bár szünet után nem lenne kötelező, Völgyi Péter egyszerre szerepeltette csapata helyenként igen ügyesen játszó fiataljait, Törököt és Horváth Krisztinát. Sőt a végén a többi fiatal is pályára került.

Összességében Vajda extra egyéni teljesítményére (23 pont, 14 lepattanó) építve a svédországi (tor)túra után a vártnál jóval könnyebben nyert a győri csapat, s a sikerhez kritikus pillanatokban tudott fontos kosarakkal hozzájárulni két fiatal, Török és Horváth Krisztina.

MTK: Medgyessy 10/3, Semsei 10/3, Orsó 10/6, Vincze 5, Barnai 11. Cs: Böröndy 6, Túróczi, Baksa , Szabó V., Orbán, Zsilinszky. Edző: Stevan Csupics.

Győr: Radocaj 16/3, Horváth K. 6/6, Takács 6., Horváth L. 6, Vajda 23/3. Cs:Czirják, Mansaré 7, Török 6, László, Nagy, Koch. Edző: Völgyi Péter.

Stevan Csupics: - Gratulálok a Győrnek, a mai mérkőzésen jobban játszott nálunk.

Völgyi Péter: - Nehéz héten vagyunk túl. A meccs nagy részében irányítottuk a játékot, örülök, hogy a lányok fejben nagyon összekapták magukat a mérkőzésre, abban verte a Győr az MTK-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus