A hajrára "elfogyott" a Győr Svédországban

Gyengén kezdett, s hamar hátrányba került Svédországban a Győr. A harmadik negyed hajrájában sikerült egyenlítenie a magyar csapatnak, de a rivális újítani tudott, s a záró szakasz közepén végleg eldöntötte a meccset a maga javára.

Udominate Basket - CMB Cargo UNI-Győr 72-58 (17-9, 17-18, 18-19, 20-12)

Görcsösen, idegesen kezdett a Győr, a svéd csapat 6-0-ra megugrott. Horváth Lilla az 5. perc elején szerezte a magyar csapat első kosarát. Ezt követően kiegyenlített lett a játék, de a negyed hajrájában újra jött egy kis hullámvölgy, s 10 pont fölé nőtt a svéd előny - jól jött a negyed végén Radocaj triplája.

A második tíz percben két Vajda-büntetővel nyitott a Győr. Radocaj egy triplával szerette volna felezni a 6 pontos hátrányt, de ez nem sikerült. Ekkor a svéd társulat maradt "gólképtelen" 5 percig, de ezt nem tudták igazán kihasználni Völgyi Péter tanítványai. A hosszú hazai kosárcsendet két büntetővel Pikciute törte meg. A folytatásban kicsit megélénkült a játék, állandósult az 5 és 10 pont közötti hazai vezetés.

Koncentrált, jó játékkal s egy 8-2-es rohanással kezdte a második félidőt, s 1 egy pontra feljött a Győr (36-35). Az Udominate "felébredt", a fordítást már nem engedte, pár ponttal újra ellépett a negyed közepén. Egy perccel a záró felvonás előtt Vajda egy triplával egalizált, azaz először nem álltunk vesztésre a csata során (46-46), de a negyed egy 6-0-s svéd rohammal zárult.

Vajda hármasa nyitotta az utolsó tíz percet, majd kimaradt két svéd büntető. Tapadt a Győr ellenfelére, de a hajrára sajnos "elfogyott". 54-51 után az Udominate dominált s a negyed közepe táján egy 12-0-s rohammal eldöntötte a meccset a maga javára.

A győri csapatból csupán 4 játékos szerzett kosarat, így hiába ért el 14 pontos és 16 lepattanós dupla-duplát Vajda, s dobott 18 pontot 6 gólpasszal Radocaj, a meccs végre a svéd csapat felőrölte a Laklóth Annát nélkülöző magyar együttest.

Udominate: Nordström 12/3, Kvederaviciute 3, Brown 4, Rosanio 24/3, Pikciute 17. Cs.: Lukacovicová 10, Zanoni 2, Beronja.

Győr: Czirják, Radocaj 18/3, Takács 18, Horváth L. 8, Vajda 14/6. Cs.: Mansaré, Horváth K., Koch, Török Á.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus