A harmadik negyed elején "robbantott" a Diósgyőr

Légiósai vezérletével magabiztos győzelmet aratott az Európa-kupában a Diósgyőr a német Wasserburg ellen a továbbjutás szempontjából fontos összecsapáson. A hullámzó játékot hozó első félidő után a második elején bemutatott 11-3-as DVTK-roham után már nem volt kétséges a miskolci siker

Aluinvent DVTK Miskolc - TSV Wasserburg 69-53 (16-11, 17-14, 21-14, 15-14)

A mérkőzés előtt mindkét csapat 1-1 győzelemmel s vereséggel állt, a továbbjutás szempontjából tehát igen fontos hazai ütközet várt Peresztegi Nagy Ákos lányaira. 

A német csapat szerzett vezetést, ám erre Bálint duplája majd Jansone triplájával felelt a Diósgyőr. Aztán Jansone is dobott egy triplát, majd Czank is beköszönt, a remekül kezdő Diósgyőr 10-4-re vezetett a 4. perc elején. A negyed közepén megtört a lendület, közel 4 percig nem szerzett kosarat a hazai csapat, Beitreiner eredményességére alapozva 1 pontra feljött a Wasserburg. A kosárcsendet Jansone törte meg, új lendületet adva csapatának. Raven majd Tobin is villant, így 5 pont előnnyel zárta a nyitó negyedet a Diósgyőr. 

A második negyed Raven triplájával kezdődött, ám a német csapat továbbra is tapadt a hullázó teljesítményt nyújtó  miskolciakra. Megint elbizonytalanodott támadásban a DVTK, Jeltema kosaraival ismét feljött 1 pontra a Wasserburg. Raven tolt egyet az elakadó diósgyőri szekéren, de Sten triplája után 21-21-et mutatott a tábla. A döntetlenről Sverrisdottir büntetőivel, majd Czank duplájával a DVTK mozdult el. A félidő vége légiósainak köszönhetően  a DVTK  csapatáé volt, amely 8 pontos előnnyel zárta a félidőt. 

Szünet után másfél percig csupán egy Sten-büntető dolgoztatta meg a jegyzőkönyv vezetőjét, majd az addig jobbára a lepattanók megszerzésében jeleskedő Tobin adott munkát neki bőven. Kosár plusz büntetős akciója majd duplája után 10 pont fölé nőtt a hazai előny. A negyed első felét Tobin vezérletével úgy nyerte 11-3-ra a Diósgyőr, hogy a Wasserburg nem tudott akcióból kosarat szerezni.  Több, mint 6 perc elteltével Wagner révén szerezte szünet utáni első mezőnykosarát a német együttes, Sverrisdottir biztos kézzel értékesített büntetőivel tartotta 15 pont körüli előnyét a Diósgyőr. A negyed végén úgy is tudta tartani megnyugtató előnyét a hazai csapat, hogy ekkor Peresztegi pihentetett pár kulcsembert. Egy röpke 5-0-s rohammal 12-re jött föl a negyed végén a Wasserburg, de az utolsó - megnyugtató "szó" a hazai csapaté volt, a negyed Bálint Réka triplájával, s 15 pontos diósgyőri vezetéssel zárult.

Bálint a 4. negyed elején is megvillant, állandósult a 15 és 20 pont közötti diósgyőri vezetést, a német csapatot amerikai irányítója, Jeltema próbálta versenyben tartani. A hazaiaknál viszont Bálint mellett a másik magyar válogatott Czank Tímea is megvillant. A 37. percben 20 pontos lett a különbség,  a végén Cannon pontjai már nem osztottak-szoroztak. Rebecca Tobin 11 pontos 16 lepattanós dupla-duplával járult hozzá a magabiztos győzelemhez. 


Diósgyőr: Czank 7, Raven 13/3, Bálint 7/3, Jansone 14/6, Tobin 11. Cs: Horváth B., Sverrisdottir 14, Dubei, Bukovszki, Szabó P 3.

A Wasserburg legjobb dobói: Cannon 13, Jeltema 12/3, Sten 8/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus