A harmadik negyed okozta a Sopron vesztét

Végig kiegyenlített mérkőzést játszott egymással a magyar és a horvát bajnok a Közép-Európai Ligában. Az Uniqa Euroleasing Sopron végül a harmadik negyedbeli hat perces rövidzárlat következtében 70-63-as vereséget szenvedett a Novi Zagreb otthonában.

ZKK Novi Zagreb – Uniqa Euroleasing Sopron 70-63 (18-17, 17-17, 19-13, 16-16)
Zágráb, Közép-Európai Liga

Több szempontból is érdekes zágrábi fellépésre készült a soproni együttes. Igor Polenek tanítványai az októberi „odavágón” nagyszerű játékkal 73-46-ra verték a horvát bajnokot, így a hazaiakat a visszavágás is fűthette. Iva Ciglar akkor még a zágrábiak játékosa volt, ám nemcsak az azóta Sopronba igazoló irányító távozott időközben. A decemberben jókora változásokon áteső Novi Zagreb legutóbb simán nyert a PINKK otthonában, így úgy fest bejöttek a változtatások.

Kiegyenlített volt a találkozó első negyede. Az 5. percben 10-10 állt a táblán, hazai részről a szintén decemberben érkező Ivezic vitte a prímet. A Sopron Ciglar büntetőjével 18-17-re alakította az első tíz percet.

A folytatásban is inkább a Zágráb járt előrébb, de a magyar együttes folyamatosan tapadt rájuk. A negyed derekán Hawkins egy támadóhibával megkapta a harmadik faultját, de 31-27 után sem tudott nagyobb előnyt építeni a hazai csapat. Olyannyira, hogy a 18. percben Fegyverneky révén már egált jegyezhettünk fel (32-32). A félidő előtt szinte az utolsó másodpercben Krnjics szerzett kosarat, így minimális zágrábi előnnyel mehettek szünetre a felek (35-34).

Álomszerűen indult soproni szempontból a harmadik negyed. Cgilar triplája után Faris és Hawkins betalált, így 41-35-re már a vendégek vezettek. Utóbbi ezúttal is ponterősen játszott, így a 24. percben is még öttel ment a Sopron. Ekkor aztán komoly fordulatot vett a mérkőzés. A hazaiak a negyedből hátralevő 6 percben már nem engedtek több magyar pontot. Babkináék viszont szereztek 12-t, így 54-47-re meglépett harminc perc után a Zágráb.

A záró szakaszban Simon törte meg a hosszú soproni kosárcsendet, majd Faris hármasa után 58-54-re sikerült visszajönni. Sajnos Ivezic rögvest egy triplával hűtötte a kedélyeket, de a Sopron továbbra sem adta fel. Mindent egy lapra feltéve a záró percbe fordulva Fegyverneky büntetőivel 64-62 volt az állás. Fájdalom, az idő már a hazaiaknak dolgozott, így a kimaradt dobások és sikeres zágrábi büntetők után végül 70-63-ra győzött a Novi Zagreb. A vereség ellenére a Sopron számára hasznos mérkőzés volt ez a brnoi Euroliga mérkőzés előtt.

Novi Zagreb: Babkina 9, M. Dabovic 13, Ivezic 24/9, Karcic, Ivankovics 8. Csere: Komplet 6/3, Juric 4, Bura 4, Semren 2.

Sopron: Ciglar 10/3, Fegyverneky 15, Faris 9/3, Hawkins 18, Krnjics 5. Csere: Licskai 2, Simon Zs. 2, Tetemondova 2, Zsovár. 

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus