A hölgyeknél is kikapott a bajnok

Ellentétes félidők mérkőzésén a PEAC-Pécs legyőzte a női Közép-európai Ligában a bajnok Uniqa Euroleasing Sopront. A pécsiek a harmadik negyedben mindössze 6 pontot engedtek a Sopronnak, s az egész meccsen 20 eladott labdába "hajszolták bele" a bajnokcsapat játékosait

PEAC-Pécs - Uniqa Euroleasing Sopron 68-60 (19-20, 14-20, 15-6, 20-14)

A Sopron volt pécsi játékosainak kosaraival kezdődött a találkozó, Krnjics duplát, Fegyverneky triplát dobott. A hazaiak az Uniqa eladott labdáiból szerzett kosarakkal feljöttek, hiába volt eredményes a hét közben az Euroligában is remeklő Hawkins. A szakasz második felében váltva vezettek a csapatok. Jovanovics két  hazai akcióból 5 pontot szerzett, így megugrott a Pécs a sok labdát eladó bajnok ellen. A szakasz hajrájában előbb Ciglar, majd Fegyverneky dobott triplát, a fordulatos negyed 1 pontos soproni vezetéssel zárult. 

A második negyed Zsovár sikeres büntetőivel indult. Mezőnykosár több, mint 3 percig nem született, ismét Fegyverneky szomorította szülővárosa csapatát. Úgy tűnt a hétközi kupameccs mindkét csapatból sokat kivett, a Sopron sem támadott fergetegesen, a Pécs viszont csupán a negyed közepén szerezte első pontjait Pap Regina révén. Ez azonban jókora lökést adott Dokics tanítványainak, akik egy perc alatt egy 6-0-s futást bemutatva ismét ott loholtak a bajnok sarkában. A vendégeket a holtpontot Ciglar kosár plusz büntetős akciója lendítette át. A félidő végén ismét a Fegyverneky-Krnjics kettős lépett elő vezérré a soproniaknál, akik  7 pontos előnnyel fordulhattak. 

Nagy-Bujdosó kosarával kezdődött a második félidő. Felváltva estek a kosarak, tartotta 5-7 pontos előnyét a Sopron. A szakasz közepén az addig halovány Williams rázta meg magát, kosaraival 3 pontra jött föl a PEAC. Sőt, Nagy-Bujdosó triplája után döntetlent mutatott a tábla.  A Sopron négy és fél pecen át nem szerzett kosarat, majd Hawkins találatára azonnal felelt Orozovics. A szakasz végén Nagy-Bujdosó duplájával már a hazaiak vezettek. 

Lendületben is maradtak, a 4. negyed elején Williams révén 5-tel megugrott a Pécs, amikor Zsovár triplája fokozta az izgalmakat. A PEAC járt a Sopron előtt, a bajnok lett az üldöző. Fegyverneky büntetőivel 1-re jött föl az Uniqa, amikor Fűrész dobott "gyilkos" triplát, majd Reid büntetőivel bő 3 perccel a vége előtt 6-tal "ment" a PEAC. Zsovár újabb triplájára a szünet után nagyot játszó Nagy Bujdosó válaszolt. Hawkins kosarával az utolsó percre 4 pontos PEAC vezetéssel mentek neki a csapatok. Reid duplája aztán megadta a kegyelemdöfést a bajnokcsapatnak, a PEAC-Pécs óriási fegyvertényt hajtott végre a bajnokcsapat legyőzésével. 

PEAC-Pécs - Uniqa Euroleasing Sopron 68-60 (19-20, 14-20, 15-6, 20-14)

Pécs: Reid 16, Fűrész 7/3, Jovanovics 12/6, Nagy-Bujdosó 13/3, Williams 12. Cs: Szűcs, Orozovics 6/3, Horváth L., Kiss V., Pap 2, Kaposi. 

Sopron: Fegyverneky 17/6, Simon, Zsovár 8/6, Hawkins 15/3, Krnjics 10. Cs: Ciglar 8/3, Tetemondová, Sztankovics, Licskai 2.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus