A hosszabbítás döntött a PINKK-PEAC rangadón

Stílszerűen csak a hosszabbításban dőlt el a PINKK-Pécsi 424 – PEAC-Pécs mérkőzés a Közép-Európai Ligában. Az elképesztően kiélezett csatát hozó rangadót végül a nagyszerűen játszó, 33 pontig jutó Latoya Williams vezetésével 66-64-re a PEAC nyerte.

PINKK-Pécsi 424 – PEAC-Pécs 64-66, h.u. (11-11, 17-10, 16-24, 18-17, 2-4)
Komló, Közép-Európai Liga, 8. forduló, vezette: Földházi, Gorka, Minár

A rangadó a várakozásoknak megfelelően idegesen kezdődött. Mindkét oldalon több személyi hibát és eladott labdát lehetett feljegyezni közvetlenül a kezdés után. Előbbiben Maurita Reidnek akadtak komoly gondjai, hiszen az amerikai irányító már a 2. percben három faultnál járt. Nem tudta ezt kihasználni a PINKK, hiszen kiválóan védekezett a PEAC, amely közel öt percig nem engedett pontot a hazaiaknak. Nagy-Bujdosó révén a vendégek 7-0-ra léptek el és ugyan lassan ébredezett a PINKK, de ezt az előnyt sokáig tartották Fűrészék (4-11). A 10. percbe fordulva aztán Ajdukovics labdaszerzés utáni ziccerével majd horogdobásával kiegyenlített a házigazda (11-11).

Nagyon leszűkítve a második negyed elején is folytatódott az Ajdukovics – Nagy-Bujdosó pontbárbaj. Majd a PEAC két amerikai játékosa, Williams és Reid is faulttal együtt volt eredményes (13-19). Inkább a PINKK futott tehát az eredmény után, ám Ajdukovics révén a 17. percben átvették a vezetést (22-21). A negyed második felében szigorított védekezésén a PINKK, ennek köszönhetően hosszú percen át nem tudott a gyűrűbe találni a PEAC. 21-18-ra még vezettek a vendégek, ám 10-0-ás szakasszal a félidőre megléptek Iványiék, Ajdukovics mellett Adamecztől érkeztek plusz pontok (28-21).

A nagyszünet után rendezte sorait a PEAC, a fiatal Szűcs Réka kosarával 30-25 állt az eredményjelzőn. Sarok egy triplával tartotta távol a vendégeket, akiknél Williams játszott ezúttal is ponterősen. Mindkét játékos távolról is betalált, ezek voltak a meccs első hármasai… (35-30). A PEAC amerikai centere elképesztő formában játszott, újabb hármasa után már a 28. percben 22 pontnál járt. Ugyan Reid számára korán véget ért a mérkőzés kipontozódása miatt, Williams továbbra is megoldhatatlan feladatot jelentett a PINKK számára: harmadik triplájával már a PEAC-nál volt az előny a negyed végén (44-45).

Az utolsó szakasz előtt Zseljko Djokics együttese volt tehát lélektani előnyben, ám a PINKK kezdett valamelyest jobban, vissza is vették a vezetést, de továbbra is fej-fej mellett voltak a felek. A PEAC-nál Williams már a harmincas egyéni ponthatárt súrolta, a negyed derekán 50-49-nél Roberto Hernandez kért időt. Kaposi szedett fontos támadólepattanót, amelyből ráadásul Fűrész szórt hármast. A válaszra sem kellett sokat várni: Mincikova távolija után a túlsó térfélen Tomlinson jött „menetrendszerű” blokkjával. Két és fél perccel a lefújás előtt Sarok triplája után robbant a csarnok, Zseljko Djokics pedig gyorsan időt is kért (62-56).

A záró percbe fordulva Fűrész büntetőivel két pontra zárkózott a PEAC, 22 másodperccel a lefújás előtt Nagy-Bujdosó dobása ugyan leperdült, de Jovanovics roppant fontos támadólepattanót szedett. A szerb bedobót faultolták a hazaiak, a büntetővonal mögül pedig nem hibázott (62-62). A PINKK-nek 15 másodperce maradt Roberto Hernandez időkérést követően, ám a bedobást eladták a hazaiak. A végén Fűrész így meg is nyerhette volna a PEAC-nak a meccset, de Tomlinson egy blokkal hosszabbításra mentett.

A ráadásban mindkét csapat idegesen, sok hibával játszott, jól jellemezte mindezt, hogy lassan a hosszabbítás végéhez közeledve nem született kosár. Másfél perccel a vége előtt aztán a 31. pontjánál járó Williams büntetőkkel törte meg a csendet (62-64). Ajdukovics és Williams gólváltása után 14 másodperce maradt a PINKK-nek, hogy fordítson, de nem sikerült, így a PEAC öldöklő csatában 66-64-re győzött!

PINKK-Pécs: Mincikova 7/3, Sarok 10/6, Sinclair, Őri 2, Tomlinson 8. Csere: Ajdukovics 16, Iványi 7, Kováts N., Ruják 5/3, Győri 5, Adamecz 4.

PEAC-Pécs: Reid 3, Jovanovics 5, Horváth L., Nagy-Bujdosó 14/3, Williams 33/9. Csere: Fűrész 7/3, Orozovics, Kiss V., Raus, Kaposi, Szűcs 2.

Kipontozódott: Reid (28. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus