A hullámvölgy is "belefért" Sopronban

Remekül kezdett, de a második negyed második és a harmadik negyed első felében hullámvölgybe került a rózsahegyiek ellen az Uniqa Euroleasing Sopron. Az izgalmak azonban nem tartottak túl sokáig, a harmadik negyed végén három akciót is triplával befejezve megtörte riválisa ellenállását, s újabb magabiztos győzelmet aratott a Sopron.

Közép-Európai Liga, 9. forduló, Sopron
Uniqa Euroleasing Sopron - Ruzomberok 62-42 (22-11, 14-14, 15-8, 11-8)

A tavaly Európa-kupa elődöntőt játszó kassai csapat alaposan átalakult - talán meggyengült - s még keresi önmagát. Korábbi edzője, a magyar válogatottat is irányító Stevan Svitek Krakkóba, egyik kulcsjátékosa, Tetemondová pedig éppen a Sopronhoz szerződött. Egyébként egy másik ex-rózsahegyi is magyar földön pattogtat - Janka Minciková a PINKK együttesében kosarazik.

Tetemondová távoli duplával köszönt be korábbi társainak, majd jött Faris 4 pontos akciója (tripla + büntető). A 3. perc végén 10-2-re vezető Uniqa olyan lendületes, gyors, pontos játékkal kezdett szombaton a rózsahegyiekkel szemben, ahogy befejezte szerdán a zágrábiak ellen. Időt kért Juraj Suja, a rózsahegyiek mestere, s attól kezdve kiegyenlített lett a játék, a vendégek is be-betaláltak.

Vesterberg büntetőire, a két Zsófia összjátéka után Fegyverneky átadásából Simon felelt szép - és főleg pontos - dobással. Tartotta 10 pont körüli előnyét a Sopron, a vendégeket a svéd bedobó, Stalvant próbálta versenyben tartani. Az izgalommentesen csordogáló összecsapásba komikus jelent vitt színt: Hawkinsnak egy dobás után a szép, piros "topánkája" leesett bal lábáról.

A félidő hajrájában zónára álltak át a rózsahegyiek, s meg is zavarták vele a hazaiakat, a vendégek pedig támadásaik befejezésénél kapkodtak, esett a színvonal.

A második félidő első három és fél percét 6-0-ra nyerte a Rózsahegy, amely 5 pontra zárkózott fel a támadásban tanácstalan soproni csapat ellen, amelynek, időt is kért edzője. Ügyes támadás végén Fegyverneky átadásából Hawkins megszerezte a második félidő első kosarát. Ez átlendítette a holtponton a hazaiakat, Faris hármasával a szakasz közepén újra 10 pontosra nőtt a soproni előny.

A harmadik negyed vége egyértelműen a magyar bajnoké volt, Simon triplája után Faris beemelt még egyet, miközben a rózsahegyi mezőnyemberek szenvedtek a Fegyverneky-Faris-Simon soproni külső trióval szemben. Polenek időkérése és a 36-31-es állás után, egy 15-2-es hat és fél percet bemutatva lényegében eldöntötte a meccset a maga javára az Uniqa.

Sopron: Faris 13/9, Fegyverneky 4, Tetemondová 4, Hawkins 10, Krnjics 8. Cs: Zsovár 2, Simon 11/3, Licskai 4, Sztankovics 6, Kocsis, F.

A Rózsahegy legjobb dobói: Stalvant 10/3, Murphy 10.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus