A kupagyőztes kiütötte a Vasast

Az első negyed közepéig tudta tartani a lépést a Vasas csapata a kupagyőztessel. A PEAC-Pécs fölényes hazai győzelemmel kezdte a szezont.

PEAC-Pécs - MKB Euroleasing Vasas 90-52 (23-13. 24-13, 15-13, 28-13)

PEAC-Pécs: Hurst 13/3, Raus, Raksányi 4, N. Jovanovics 13/3, T. Jovanovics 16.
Cs: Orozovics 15,  Kiss V. 8, Szűcs R., Kaposi 7, 8, Pap R. 4, Zólyomi 2, Sellei.

Vasas: Aho 14, Cymmer 3/3, Bajnóczi 2, Bagi 2, Határ 15.
Cs: Farkas F. 10/3, Szalay 2, Tóth T. 2, Solymosi 2, Gocsmann.

A mérkőzés elején elsősorban Aho Nina bátor, eredményes játéka révén tartotta a lépést az amúgy többnyire szintén fiatal kosarasokból álló kupagyőztes pécsi csapattal a Vasas. A vendégek Határ Bernadett kosarával még 12-10-re vezettek, ám Szűcs ügyes kosarai a szakasz második felében egy 13-1-es pécsi rohamnak adtak jelt. Orozovics Szanja, valamint Nevana Jovanovics eredményessége révén jelentős előnyre tett szert a kupagyőztes.

A második negyed elején a remek megmozdulásokat bemutató Határ vezérletével tartani tudta a lépést a hazaiakkal, s látótávolságon belül maradt a Vasas. A szakasz közepén azonban összeszedte a 3. személyijét, s ettől kezdve jelentősen csökkent a vendégcsapat palánk alatti hatékonysága. Ezt kihasználva 30-19 után egy 10-2-es rohamot vezetve lényegében ledöntötte a meccset a PEAC.

A harmadik negyedben partiban volt ellenfelével a fiatal Vasas, amely főleg fejben "készült el" a záró 10 percre, így a papírformának megfelelően fölényes pécsi siker született. Sok fiatal magyar játékos lépett pályára, s mutatta meg tehetségét ezen az élvonalbeli összecsapáson.

Foto, Slide - peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus