A második negyedben állva hagyta a PEAC a bajnokot

Többek között a törökországi Európa-kupa mérkőzést sérülés miatt kihagyó játékosai látványos "feltámadásával" a második negyedben állva hagyta a PEAC a bajnok PINKK-et a szomszédvárak presztízscsatáján, és a vártnál jóval nagyobb különbségű győzelmet aratott.

PEAC-Pécs - PINKK Pécsi 424 86-58 (23-22, 28-11, 18-15, 17-10)

Nem valószínű, hogy a PINKK játékosai, vezetői nagyon meglepődtek azon, hogy a múlt heti törökországi Európa-kupa visszavágóra el sem utazó Hurst és Raksányi ott volt a PEAC kezdő ötösében.

A címvédő kezdett jobban, Key 4 pontrjára alapozva a negyed közepén 9-4-re vezetett. Raksányi, illetve Faulkner hamar összeszedett két személyit. Mindkét csapat hamar "bónuszba" került, s a negyed második felében szűk PINKK vezetésnél büntetőkkel haladtak előre a felek. A játékrész hajrájában a PEAC eladott pár labdát, a bajnok Halvarsson büntetőivel, valamint Őri triplájával egy 8-0-s futást bemutatva 10 ponttal ellépett. A PEAC-nak jót tett az időkérés, Williams próbálta átlendíteni a holtponton a hazai együttest, Kiss Virág pedig kosár plusz büntetős akcióval "beszállva" megfelezte csapata hátrányát. Sőt Williams triplát is dobott, tehát a vendéglátók is "elővezettek" egy 8-0-t, s újra ott voltak a bajnok nyakán, a negyed végén pedig Raksányi révén a vezetést is átvette a PEAC.

A második negyed Faulkner PINKK-vezetést jelentő duplájával kezdődött, de erre a T. Jovanovics-Willams kettős vezérletével előbb egy 8-0-t "repesztett" a PEAC, majd Hurst Faulkner duplájára válaszul dobott triplája a negyed közepén egy 7-0-s hazai rohamra volt jeladás. A negyed első felében csupán Faulkner jelentett veszélyt a PEAC kosarára. A félidő hajrájában Laczi Edit is "beköszönt", ám a második negyedet elsöprő lendülettel kezdő és - Raksányi triplája, valamint Kiss újabb kosara formájában - záró hazai együttes megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második félidő Kaposi kosarával kezdődött, 20 pontra nőtt a PEAC előnye. A hazai csapat két, a törökországi fellépését kihagyó játékosa, Raksányi és Hurst triplájával tovább távolodott a bajnoktól a hazai együttes. A nagy előny kicsit talán tudat alatt megnyugtatta a PEAC-ot, s a szakasz közepén Stewart és Key villanásaival egy 10-2-es "részhajrával" 20 ponton belülre került a bajnok. A negyedet két fiatalja, Raus és Kiss ügyes megmozdulásai révén 21 pontos előnnyel zárták a hazaiak.

A záró szakasz elején Williams tőle nem kifejezetten megszokott módon újabb két triplát dobott, a különbség pedig közel 30 pontra nőtt. A PEAC elsősorban parádés második negyedbeli játékával a vártnál jóval biztosabban verte az átalakuló bajnokcsapatot, amelynél az edzőcsere mellett a keretben is történt változás.

PEAC: Hurst 10/6, N. Jovanovics 2, Raksányi 14/6, T. Jovanovics 20, Kaposi 4. Cs: Orozovics 2, Szűcs 4, Williams 15/9, Kiss V. 11, Raus 2, Sellei, Pap 2.

PINKK: Faulkner 14/3, Key 10, Sarok 3, Nagy D. Stewart 10. Cs: Sánta 4, Halvarsson 4, Őri 5/3, Ruják 5/3, Laczi, Katona 3, Domokos

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus