A megerősödött Kassának vághat vissza a PEAC

Ma este egy - igaz, fölöttébb izgalmasnak ígérkező - mérkőzésre kerül sor a női Közép-európai Ligában. A veretlen Good Angels Kosice - soraiban Krivacsevics Tijanával - Pécsre látogat, a PEAC-hoz.

PEAC-Pécs (3., 4-2) - Good Angels Kosice (2., 5-0)

A Közép-európai Liga jelenlegi 2. és 3. helyezettje csap tehát össze ma este a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A második helyen álló kassai csapat az Euroliga előző kiírásában a 4. lett - ez azért adhat némi támpontot játékerejéről. Ha pedig hozzátesszük, hogy a kerete a napokban teljessé vált, s hogy kikkel, nos akkor kijelenthetjük: fölöttébb nehéz, "emberes" feladat vár ma este Dokics Zseljko edző tanítványaira. Megérkezett Kassára a két amerikai légiós, az ifjú irányító, a 22 éves Mathies A'Ida, a tapasztalt, már tavaly is a szlovák együttesben kosarazó erőcsatár, Plenette Pierson, valamint az egész keret talán legnevesebb játékosa, a kitűnő fehérorosz kosaras, a klasszis középjátékos, Jelena Leucsanka. Velük kiegészülve azért annyira már talán nem is meglepő, hogy a kassaiak a múlt hét végén egy 40-es "zakóval" küldték haza a múlt hét közepén a Sopront 28-cal verő Somorját.

A PEAC Cegléden hangolt a Közép-Európai Liga címvédője, s legnagyobb esélyese elleni hazai ütközetre. Ezen Dokicsnak nem kellett "kizsigerelnie" csapata kulcsembereit, a pécsi együttes fiataljai is bőven kaptak lehetőséget, kerek 30 ponttal így is nyert a PEAC. Ma jóval nehezebb dolga lesz a sorozat legnagyobb esélyesével szemben. Veszítenivalója nincs a pécsi csapatnak, amelyet ráadásul a visszavágás vágya is fűthet, hiszen a sorozat második fordulójában - még az előbb említett kiválóságok, valamint Krivacsevics nélkül - Kassán a helyi "Jó Angyalok" közel 40 pontos verést mértek a pécsiekre (74-36).

A női NB I-ben ma délután a Vasas a Szekszárot fogadja. Pár hete nem kis meglepetésre a Vasas a tolnai megyeszékhelyen aratott magabiztos győzelmet. Azóta azért lefolyt némi víz a Dunán. Nem feledve a Vasas szekszárdi bravúrját, mégis a most annak az összecsapásnak a visszavágójára utazó tolnai társulat készülhetett jobb hangulatban. Magyar Gergely tanítványai ugyanis veretlent vertek legutóbb, "elkapták" odahaza a Zalaegerszeget, 65-64-re legyőzve. A Vasas viszont nem tudta "megfejelni" szekszárdi bravúrját, Pasaréten kapott ki viszonylag simán, 65-50-re a szomszéd MTK-tól. Ilyen előzmények után ma este Pasaréten minden megtörténhet...

 

Foto, Slide - hir.ma

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus