A PEAC az elején, a Győr a végén döntött

Hamar döntésre vitte a dolgot Pasaréten a PEAC, amely hozta a kötelezőt. Nagy különbséggel nyert a Győr is - a Szekszárd még felállt az első félidei közel 20 pontos hátrányából, ám a végére elfogyott az ereje.

Vasas - PEAC-Pécs 42-82 (10-32, 11-18, 12-16, 9-16)

Bajnóczi ugyan a hazaiaknak szerzett vezetést, ám erre Tina Jovanovics vezetésével 15 ponttal válaszolt ellentmondást nem tűrően a PEAC. Határ büntetői után újabb 10 pécsi pont maradt megválaszolatlan, a negyed végén Farkas Fanni villanásaival adott "életjeleket" a Vasas.

A megilletődött kezdés után magukra találtak a hazaiak, igaz, nagy előnye birtokában a jövő héten Európa-kupa meccset játszó PEAC-nál sokat játszottak a fiatalok. A második szakasz elején kiegyenlített volt a játék, de a negyed közepe megint a vendégeké volt, 35-16-os vezetése után egy Hurst-vezette 10-0-s futást mutatott be a PEAC.

Szünet után a lelkes, s néhány ügyes akciót vezető Vasas kiegyenlítetté tudta tenni a játékot, jól tartották magukat a fiatal fővárosiak a harmadik negyedben. A záró felvonásban újra a nagyobb játékerőt képviselő PEAC akarata érvényesült. A meccs hamar eldőlt, a Vasas egyes időszakokban tudott felnőni nagyobb tudású ellenfeléhez.

Vasas: Aho 7,  Cymmer 5/3, Bajnóczi 2, Bagi 6, Határ 9. Cs: Farkas 8, Tóth T. 3, Gundel-Takács, Wéber, Müller 2, Gocsmann, Bach.

PEAC: Hurst 18/12, N. Jovanovics 4, Raksányi 5, T. Jovanovics 19/3, Kaposi 3. Cs: Orozovics 8, Williams 12, Pap 6, Szűcs 7

 

CMB Cargo Győr - Atomerőmű KSC Szekszárd 98-67 (28-23, 24-11, 19-24, 27-9)

Az első negyed hatalmas dobópárbajt hozott. Studer Ágnest az első percekben képtelenek voltak tartani a hazaiak, akiknél két visszatérő is volt, Laklóth sérülésből való felépülés, Vincze pedig jó két és fél év után lépett újra pályára a Győrnél. Vajda triplája után a nagy kosáresőben pár pontos előnyt állandósítottak a hazaiak a Scsekicset nélkülöző Szekszárd ellen. A második szakasz elején Vajda vette vállaira a hazai együttest, gyorsan dobott két dupla között egy hármast is, amire Hajdu révén egy hármassal feleltek a vendégek. A fiatal Török Ágnes kosár plusz büntetős akciója egy Radocaj vezette 12-2-es győri roham kezdetét jelentette, s ennek köszönhetően szünetig megnyugtatónak tűnő előnyt szerzett Völgyi Péter csapata.

Nem tört meg a Szekszárd, a második félidőt egységes csapatmunkával, s 9-1-es rohammal kezdve gyorsan feljött 10 pontra. A szakasz közepén ismét a két irányító, Radocaj és Studer villogott, és Theodoreán is eredményes volt. Triplájával a 28. percben, egy 9-0-s tolnai roham révén 5 pontra zsugorodott a győri előny. A negyed vége azonban többek között Laklóth és Vincze villanásainak is köszönhetően a győri csapaté volt, amely egy 10-2-t "repesztett" a negyed utolsó másfél percében, és lendületben is maradt a záró szakaszra. Ezzel a negyed végi rohammal a Győr megtörte a Szekszárd ellenállását, s a záró szakaszban már helyenként örömjátékot bemutatva fölényes győzelmet aratott, melyért azonban nagyon meg kellett dolgoznia egy szívós, s helyenként jól is játszó Szekszárd ellen.

Győr: Radocaj 23/3,  Ivanovics 10/6, Horváth K. 6, Takács 5, Vajda 20/6. Cs: Laklóth 9/3, Vincze 9, Török Á, 12/3, Czirják 2, Nagy R., László B.

Szekszárd: Studer Á. 21/6, Hajdu 8/6, Theodorán 18/6, Boskovics 10, Sztyepanovics 5. Cs: Tamis, Studer Zs. 2, Kovalcsik 3, Simon, Fejes.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus